Красимир Янков: Протестиращите искат да живеят по-добре

Премиерът не разбирал какви процеси текат в обществото, заяви той
6 авг 2020 10:50, Петя Славова
21

Обратното броене до първите в историята преки избори за партиен лидер на БСП вече тече. Днес приключва срокът за подаването на документи от желаещи да застанат на председателския пост. Партията ще остане за месец без своя досегашен лидер Корнелия Нинова в разгара на горещото политическо лято.

" Хората чакат политика. Има протест и няма кой да даде посока за бъдещето. Една година се занимаваме с избор на председател. Хората чакат политика, няма кой да даде посока за бъдещето", каза за "България сутрин" депутатът от БСП Красимир Янков, който е сред кандидатите за поста на Нинова.

Той определи събитията от последните седмици като протести на отрицанието - отхвърляне, оставка и беше категоричен, че протестиращите искат да живеят по-добре.

Още по темата
По думите му, ги няма социалните искания, които са във функцията на партиите.

"Партиите трябва да предложат политики. Надявам се да изчистим недоразуменията в БСП и ще можем да даваме решения", заяви Янков за Bulgaria ON AIR.

"Събирането на Борисов беше демонстрация и съм забелязал, че той прави подобни събития преди избори. Няма диалог, но видяхме, че Бойко Борисов предупреди, че може да подаде оставка", допълни събеседникът.

Премиерът не разбирал какви процеси текат в обществото и защо му искат оставката, нямал и намерение да подава оставка, смята социалистът.

"Ключов е въпросът какво раздели Нинова и Добрев. Партията се нуждае от промяна, не може да бъде припозната като такава, която може да решава съдбата на хората", допълни народният представител.

Според Янков раздаването на команди било способ на Борисов. БСП обаче не можела да измени на идеите си, трябвало да е адекватна на онези, които чувствали голямата ножица между бедни  богати.

"Нееднократно сме доказвали, че можем да бъдем мобилизирани в кратки срокове. В момента няма доверие към БСП, това трябва да стресне членовете, симпатизантите и ръководството на партията", подчерта още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите се превърнаха от хора с кауза, в сбирщина от терористи.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите и затварянето на пътища постигнаха ли нещо за 30 години? Трябва смяна на властта с нови хора, не кадри на ДС. То не бяха сдс-та, царе, юпита и какво? Ограбиха и разпродадоха държавата и се обогатиха за сметка на народа.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да живее човек по добре ,трябва да има умения, да се докаже тогава успеха идва. С уреждане на паветата, пиене и ядене на безплатни кебапчета и бира,няма как да стане. Вярно дават и по някой лев но това е временно, до като ви яхнат. После ,дупе да ви е яко.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това нещо, какво *** е.... Предаде всички и всеки и все се натиска за власт. Няма да те огрее, скрий се
11
0
 
3
 
! Отговори
Тийн преди 3 години
А какво означава БСП?
10
0
 
6
 
! Отговори
й преди 3 години
Скрий се, Янков! Видяхме те
9
12
 
4
 
! Отговори
Жоро Киров преди 3 години
Преди малко Румен Радев обяви план за свалянето от власт на Бойко Борисов и изваждането на страната от кризата. Всички медий пишът затова. Само медийте на Хунтата отново укриват важна информация от народът.
8
1
 
13
 
! Отговори
Янков говориГлупости преди 3 години
Ако БСП има ясен план за близкото бъдеще, тя ще го обяви, независимо от това какви процеси текат вътре в нейните редици. Но общи приказки за някакво неясно добруване отдавна вече не вършат работа. Партията столетница съсипа живота на две поколения българи, обещавайки им някакви светли бъднини, заради които да търпят какво ли не в актуалния момент.Б.Б. не разбирал, че хората искали да живеят по-добре?! Янков може ли да посочи поне една-единствена държава, в която хората да не искат същото?
7
1
 
14
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Ми, че ние живеем доста по-добре от преди 10 години.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И точно вие като дойдете на власт младите ще живеят по-добре, нали?? С 5$ заплата.
5
1
 
13
 
! Отговори
аз пък си мислех.. преди 3 години
Че истат да живеят по-зле и да се размърдат да поработят малко.Мерси, че ме светна.
4
2
 
21
 
! Отговори
Ма вернО ле преди 3 години
Протестиращите искат да живеят по добре!?ми да отиват да работят а не да лежат по паважа.НЕпротестиращите също искат да живеят по добре,но поне спазват закона и не пречат на другите
3
4
 
2
 
! Отговори
:) преди 3 години
ГЕРБ и БСП и ПАТРИОТИТЕ са просто метастази от ДПС
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са същите комунисти като в ГЕРБ.Просто, разлини фракции.Нинова прекалено много вдига шум и това дразни Борисов.Борисов, с всички сили с опитва да разцепи БСП като свали Нинова, отвътре.Едиснтвени яшанс е на истинските Демократични сили да се консолидират, да извадяят лидери и ясни послания към хората и да ги поведат.Останалото е пак същото статукво- Комунисти.Дали комунистите от БСП или комунистите от ГЕРБ- няма никакво значение.
1
3
 
10
 
! Отговори
Забавното е преди 3 години
че от тези протести БСП губят наравно с всички и вече са на път Слави да ги надмине докато просто си мълчи.