Още сме в шок... Как взривът в Бейрут прекъсна сватбените снимки на Себлани

Лекарката, която работи в САЩ, се втурнала да помага
6 авг 2020 21:20, Нели Христова
28

Сияеща в красива булчинска рокля, 29-годишната Израя Себлани се усмихва на камерата и позира за своето сватбено видео. Но изведнъж красивата сцена е прекъсната от ужасяващ рев, а мощна взривна вълна минава през Бейрут. Драматичните кадри улавят мощният взрив в ливанската столица, който отне живота на около 135 души и рани повече от 5000.

Себлани е лекар в САЩ, но се върнала в родния си град три седмици преди инцидента, за да подготви сватбата си. След експлозията тя веднага се втурва да помага на хората, ранени от взривната вълна, на централния площад в Бейрут. Ден по-късно тя и съпругът й - 34-годишният Ахмад Субеих, все още не могат да се оттърсят от случилото се.

"Подготвях се за големият ден вече две седмици и бях толкова щастлива, като всички момичета - щях да се омъжа, родителите ми щяха да бъдат щастливи и горди, виждайки ме в бяла рокля, щях да изглеждам като принцеса. Но това, което се случи тук след експлозията... нямам думи да го обясня. Бях шокирана. Чудех се какво ще случва, ще умра ли", разказва Себлани пред Reuters.

"Започнахме да вървим из квартала след експлозията. Не мога да ви го опиша, звукът и унищожението. Още сме в шок. Не съм чувал нищо подобно на звука от тази експлозия", казва съпругът й Субеих. Въпреки всичко двамата продължават с церемонията.

"Съпругът ми каза, че трябва да продължим. Не можехме да спрем. Казах си "Защо не?", но не чувствах момента. Устните ми се усмихнаха, лицето ми се усмихваше, но само това. Нищо повече. След това отидохме на вечеря", споделя булката. По-късно младоженците се прибират в хотела, за да вземат вещите си. Сградата е една от многото пострадали след взрива. Гледката в стаята е покъртителна.

Себлани обича Ливан, но усеща, че след взрива във вторник, животът там е невъзможен.

"Има много щети. Много хора бяха убити и ранени. Но аз, съпругът ми, фотографът, ние се измъкнахме без драскотина. Благодаря на Бог, че ни защити. Само това ме кара да се чувствам оптимист и да запазя радостта от повода, който дойдох да отпразнувам тук", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До радио ЛюксембургДо радио БейрутСега имате MTV и бананите, за които мечтаехте.MTV отдавна не става за нищо. А как са бананите?
23
6
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хубава булка, гледана, лъскава....личи си, че взима американска заплата, а не работи в Джуджистан за 100 евро на месец. Въпреки че ливанците мразят ИЗраел и САЩ, тя все пак е решила там да живее и работи. И накрая съветския кораб, дето уж са с тях и развали сватбата
22
6
 
2
 
! Отговори
жителството преди 3 години
До чиста работаСтудентки от село постъпваха във ВУЗ за да се оженят за първия срещнат гражданинСофийски баби се женеха за внуци от провинциятКриминално проявените се женеха за по-леки присъди... Отврат!
21
2
 
1
 
! Отговори
сладки дпомени преди 3 години
До радио БейрутНапомня за младежките ни години зад желязната завеса!
20
2
 
2
 
! Отговори
Джилда Карол преди 3 години
До радио ЛюксембургРадио Свободна Европа за младежта, Джаз в 10.40 сладки спомени
19
4
 
3
 
! Отговори
радио Люксембург преди 3 години
До радио БейрутТова бяха единствените ни прозорци към света! Какво знае днешната младеж?
18
3
 
1
 
! Отговори
Ало, преди 3 години
Ето какво се получи с бъдещите ни строители на БКП и загниващите капиталисти!
17
5
 
3
 
! Отговори
чиста работа преди 3 години
До LisaМлади момичета сменяха работните места за да се свържат с някой младеж и оженят.Почивните станции, курорти и национални обекти бяха свърталища на самотни майки!Селските хубавици се женеха за първият срещнат гражданин. Селата със стари ергени!
16
3
 
2
 
! Отговори
плати-клати преди 3 години
До Lisaбрак по сметка!!!Няма ги вече класическите хватки - забременяване с цел брак и жителство..........Рахат!
15
4
 
3
 
! Отговори
радио Бейрут преди 3 години
Как нощем с притаен дъх младежта слушаше модерна музика през соца!.....
14
7
 
5
 
! Отговори
Вярваш в илюзия преди 3 години
До Анонимен: още ли се водиш по акъла на руските медии за есминеца Доналд Кук? Ако искаха от кораба щяха да свалят руското хвърчащо корито, което се водеше изтребител. Янките не искаха да започват война с колхозниците, ама и това може да стане някой ден. Ти върви при "другарите"от протеста и палатките, че вече нямат нищотоалетна хартийка, минерална водичка, варени картофки и дори водката свърши. И все пак няма страшно, другари! Ще се намери бояришник!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Героичната американка от Ливан , тичаше да "помага" ,както героично тичаха сънародниците и с есминеца Доналд Кук , след като ги подгониха братушките над Черно море.
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да разследват случая те пишат за сватби и блудкави истории със туй сигурно прикриват следите. Ливанското правителство само е взривило пристанището, там е имало далавери и контрабанда, cега пишат за сватби и за слънчевото време .
11
4
 
14
 
! Отговори
ined преди 3 години
От това по-ясен знак, че не трябва да се жени - здраве му кажи
10
2
 
5
 
! Отговори
Само да те питам преди 3 години
До fFБаце, много ли прекаляваш с кокаина или пиеш чиста белина от железарския магазин?
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ливанките може да не са от най-красивите, но са много дащни.
8
4
 
20
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее тая мъка никаде я няма бе...Да прекъснат сватбата на Себланито...Язък за роклята, язък за помадите, язък за снимките и язък и за младоженеца бе...Сега ли баш намери туй да гръмне, да бая пари зян да станат...Ама то некои други малко поумрели, други малко без ръце и крака останали, ама сватбата дето са разтури си е трагедия голяма...Айде утре да пишете Себланито дошло ли е на себе си и опраха ли роклята барем да не седи отзаде жълта
7
8
 
2
 
! Отговори
fF преди 3 години
До GoogleНе сте намерили най-умните глави защото логиката която вземате дава дефекти, Бербатов е най-умният на света и наемен убиец, учистил момичето от Варна с шило и разпространил кървавото видео в Британия, той е Дейтън и най-умният наемен убиец в света, неговата логика вземайте, вижте какви финтове прави и голове вкарва и съобразителен, и езици знае!
6
2
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ем божа работа - точно на сватбения и ден.
5
12
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Жертвите ги пищете умрели от Коронавирус!На тез времена сега това е модерно!Забравихте американците и НАТО,колко хумано 'обгрижваха' православните сърби с обеднен уран!Замислил се някой за обикновения човек!!!