СДС: Гледаме битка за служебен кабинет, а не за ранни избори

Младите хора протестират искрено, но ще останат излъгани, смята Румен Христов
6 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
51

Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов. Това е един от вариантите, които премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори.

"Младите хора протестират искрено, желаейки да променят нещо в страната. Те искат смяна на модела. Смяна на модела без смяна на Конституцията не може да има. Те ще останат излъгани", заяви лидерът на СДС Румен Христов в "България сутрин".

Още по темата

Според него това, което забелязваме през последния месец, е битка за създаване на служебен кабинет, а не толкова за провеждане на ранни избори.

В една демократична държава, каквато претендира, че е България, тези въпроси се решават на избори. Хората гласуват, определят тези, които ще управляват. Защо десните трябва да спечелят отново? Десницата е формация, която е "за" ЕС, а левицата - с носталгията към бившия Съветски съюз и Евразия", коментира той.

По думите му пред Bulgaria ON AIR идеите на ГЕРБ и СДС за големите неща, които определят посоката на развитието на България и дясното, което я защитава, съвпадат.

Христов коментира и критиките към управляващите относно решението да бъде изтеглен 1 млрд. лв заем от ЕС.

"Тук дебатът е - единият път е "давате малко", другият - "защо вземате заеми". Нека да се уточним. Имаме тази възможност да подпомогнем секторите, които са в много тежко положение с вземане на заем", заяви лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб ще свърши като сдс. В девета глуха и извън парламента
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това мекотело откъде изпълзя... Гнус, прибирай се при библиотекарите
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сдс отдавна няма
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС е продажна партийка от политическото гробище.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ГЛАСУВАХ ЗА ЖЕЛЕВ И КОСТОВ,"--Да, разбираемо е! След костовите простотии само бойковите са по-големи, мазни и смърдящи!Обаче, Желев беше друга история - идеалист, когото лесно успяха да манипулират. Той беше философ, а какъв държавник може да бъде един философ?Не знам, в ония времена читав политик беше Дертлиев и затова не го допуснаха до избори, въпреки че какъв държавник можеше да бъде - не знам...От ония времена е и мъглата!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Народът не иска каквото и да е правителство от ГЕРБ и патриоти"--Какви патрЕоти? Къде ги тия? Да не става дума за *** гробарски, нарекли се ОП (Обединени Престъпници)? Та те не са му даже и патерица! Патерица са му ДПС, тия са си просто *** и "изуй ***"!Според мен, посмъртно повече няма да видят НС от вътре и затова са се запънали, като магета на баир!Защо "като"? Те са си такива!
8
4
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Сравняваш различни ситуации, първо неопитен президент, и издънката с Шиши, сега ще е друго, или искаш избори като последните, за местната власт, с толкова много манипулации
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно в СДС* вече са повече от 5 човека и един файтон не може да ги събере, та затова човека иска да си заплюе предварително мястото. Все пак някой ще трябва да стане, за да седне друг.*СДС - Стани Да Седна
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС в момента сте една *** на мутрата Борисов.Пътници сте, продажници. Съюзихте се с БКП 2. Всички в ГЕРБ са ченгета и комунисти.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОДЕХ НА МИТИНГИТЕ НА СДС, БЯГАХ ОТ КАЗАРМАТА, ГЛАСУВАХ ЗА ЖЕЛЕВ И КОСТОВ,ЗНАЕШ ЛИ КОГА ПАК ЩЕ ВИ ГЛАСУВАМ ЗА СДС...
4
4
 
13
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Ако знаете пък какви щети нанесоха СДС на България. Всичките са за съд и разтрел, включително и Иван Костов.
3
4
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Народът не иска каквото и да е правителство от ГЕРБ и патриоти . Служебният кабинет е неизбежен както и търсене на наказателна отговорност на тези съсипали умишлено страната . Кой друг ако не Радев ще има интерес виновните за катастрофата да влязат в панделата? Как Радев ще прости на мутрата преждевременната смърт на баща му точно заради нападките на мутрата към него? А престъпленията на Гешев как ще прости ? Съд, затвор и конфискация на имущество и финанси до последна стотинка.Радев знае как.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя предател не мога да го гледам!Патерица на ГЕРБ!Същия е като оня конституционен ''умник'' дето все хвали Орбан и Унгария и като онзи литературът дето къде ли не го пробваха и за нищо не става-''Днес е един добър ден за Българската демокрация''Предатели!
1
3
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Точно така, за справка виж последните избори и мацаницата по изборните документи, че ГЕРБ са на принципа, не е важно как се гласува, а кой брои гласовете..