Валери Симеонов увери: Борисов остава, правителството - също

Кабинетът продължава да изпълнява програмата си
Обновена: 6 авг 2020 13:45 | 6 авг 2020 13:41, Елка Василева
631
Валери Симеонов увери: Борисов остава, правителството - също
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за Нова телевизия Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов.

Още по темата
Той добави, че няма вариант за оставка през септември. За подобна хипотеза говори вицепрмиерът Томислав Дончев по-рано днес.

Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов.

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях"" посъветва лидерът на НФСБ.

Коалиционният съвет се събра днес, за да обсъди как ще продължи управлението, след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че един от вариантите, които ще предложи на Обединените патриоти, е да се оттегли от поста.

На конференцията на ГЕРБ вчера премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г.

Борисов обаче подчерта вчера, че все още не е взел решение и ще разговоря с коалиционните партньори - Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
29
 
15
 
! Отговори
Г-н Борисов преди 3 години
Вие сте велик държавникБлагодарвние на вас нямаме гражданска войнаС вас смеДа живее генерал Борисов!!!!!!
469
5
 
23
 
! Отговори
ББ преди 3 години
почетният председател те бил кръстил...***...та ***...ние сме Свооден Народ...оцеляваме 1400 год. въпреки еничарите като теб...не сме ви опълномощавали да убивате бъдещето на децата ни за да може вашите да се дрогират в екзотични дестинации...да продавате земята ни...да рушит училища,икономика,земеделие,армия...ценности градени столетия за които са жертвали животите си светци като Апостола...объркали сте Народа...еничари на доганя
468
4
 
17
 
! Отговори
ББ преди 3 години
...и разбира се,изборите,ще са тоагава когато реши суверена...демек Народа ни...не признаваме законите обслужващи интересите на господарите ви които ви плащат за да продавате интересите на Народа ни......уволнени сте и ще ви съдим Справедливо и Строго...Народа ни е господар ни определя правилата и еничари като теб не могат да ни казват кога и как ...Оставка и Съд..геноцид в 21 век от шепа крадци надедин Народ...ЕС са мафия финансираща геноцида...позор
467
0
 
6
 
! Отговори
оставане на власт преди 3 години
До ОставкаТова значело оставка!
466
2
 
7
 
! Отговори
сав преди 3 години
пускаме водата у WC(Wareli simeonofff)
465
18
 
9
 
! Отговори
молба преди 3 години
Бойко, не се поддовай на провокации. Гледай си задачите и не им обръщай внимание на предателите. Ние се нуждаем от тебе и твоето правителство.
464
19
 
11
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
Благодарим ти, Валери! Браво, че не поддаде на дребните комунистически провокации. България днес повече от всякога се нуждае от Бойко. Считам, че може и трябва да изкара още поне два мандата и ще сме вече напълно диверсифицирана и модерна европейска държава. Поклон!
463
7
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
Валери, никаква работа не свърши, брат, ходи си. Хазарта го разсипаха като прасето реши. Домусчиев така и не плати за БМФ. Доган прави каквото си иска.
462
4
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Когато го каза това този грозник беше ли с релсата на врата
461
9
 
14
 
! Отговори
Пищман Войвода преди 3 години
ОСТАВКА, Далавери - Варели!
460
9
 
17
 
! Отговори
matao преди 3 години
Не пуска кокала, страх го е. Но не знам защо някакъв маргинал говори от името на министър-председател. Или тотално го пренебрегва, или смята, че отчаяното му излияние ще сплаши хората:))). Става все по-смешно.
459
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след бай Тошо - комунистите в България на всеки 10 години се напъват да вземат властта. Но когато успеят - само грабят и безчинстват като за последно.Явно имат нови идеи в това "как да управляват"Дано не ни продат тоя път на китайците.
458
4
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Програма за ликвидиране на България..
457
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай иска верни съюзници по света. Задава се нова глобална война.А в България е пълно с комунисти, които се надяват да обърнат курса на държавата към нов комунизъм.
456
2
 
4
 
! Отговори
От кратунка, кратунк преди 3 години
До XXLПлячо! И ДВАМАТА!
455
18
 
8
 
! Отговори
XXL преди 3 години
Истински родолюбец и българин, благодаря че Ви има, г-н Симеонов. Само напред!
454
1
 
8
 
! Отговори
баце преди 3 години
*** *** е тоя. Гаранция ще го набият някъде по улицата.
453
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е в ориенталската политика -или имаш топки и управлявашили нямяш и си даваш задните части на желаещите.
452
4
 
2
 
! Отговори
Няма страшно преди 3 години
До 1Арабите и турците няма да превземат нашата Българийка, защото Динко Вълев от Ямбол е на своя пост и ги дебне в шубраците. Бае Динко ще ги връзва със свинските опашки и ще вика на английски....."лег даун, ду айлистенд ми"! От време на време и той кляка над селския нужник да се изака и тогава го снимат, ама какво от това? Имаме си златен граничартова е важното, а другото го остави.
451
8
 
13
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Навремето, когато Бялата Златка и Винкеът се бея изпокарали, Сидеров разкодира НФСБ по един много простичък начин "Национален Фронт за Спасение на Бойко". Та, всъщност въпросният, широко рекламиран патриотизъм (забележете, не и национализъм) от ОП се оказа всъщност ОФ за защита на Бойко от падане от власт;))) Така рябва да се разбира "патриотизмът" на "Патриотите". Щото как може, ако наистина са патриоти да направиш Кокалиция с десноцентристка партия, ако не си дори центрист?