Брюксел призова за спазване правата на демонстрантите

ЕК: Законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред
7 авг 2020 14:57, Елка Василева
129
Брюксел призова за спазване правата на демонстрантите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в държавите от ЕС; държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред.

Това заявиха днес говорители на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси, свързани със събитията в България от последния месец.

Призоваваме държавите от ЕС да следят за спазването на правата на демонстрантите и за законосъобразността на полицейските действия, добавиха говорителите. Националните правни системи следят за спазването на правата, допълниха те.

Още по темата

Общата оценка в последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България е, че напредъкът на страната е достатъчен за изпълнение на целите, поставени при приемането на държавата в ЕС.

Същевременно ЕК ясно заяви, че страната трябва да продължи с прилагането на необходимите реформи, особено по отношение на независимостта на съдебната власт и за борба с корупцията.

Това наше становище остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдение на върховенството на закона в ЕС ще даде възможност на комисията да продължи работата с България, посочиха говорителите, цитирани от БТА.

ЕК работи на основата на механизми, които следят постоянните предизвикателствата пред върховенството на закона. Не отвръщаме поглед (от събитията в България - бел. кор.), с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, добавиха те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брюксел Публично да подкрепи Гешев - нали искаха борба с мафията и корупцията !Гешев натисна олигарсите и СССР Шпионина ,говорещия английски зелен чорап вдигна "революция" .
88
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А Брюксел няма ли да призове за спазване правата на гражданите, тези, които отиват на работа всеки ден и бяха принудени от демонстрантите да ходят пеша?!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите *** си ги отглеждаме като писани яйца.Оставяме ги на Бог и Природа.Да го кажат това на Макрон.Да видят нашите сополи какво значи полиция.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
94 В момента не се краде нагло и много, така ли?Плазмодийното мислене, което ме причислява към комунистите, няма дори да коментирам.
85
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
87 Само червените бабички вярват още във фейка с чекмеджетата.
84
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
91.EС спира фондовете, когато се краде нагло и много.А това го могат само комунистите от БСП.Фалирахте КТБ за милиарди. И сега сте на-богатите в България.
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
92Кой сте вие, марш в Раша, ако не ви харесва С И НАТО.Вие не сте всички българи.
82
6
 
8
 
! Отговори
Грандове преди 3 години
Новото правителство веднага трябва да изведе България от ЕС и Нато. Не ни трябва членуване в подобни съюзи, основани на грабеж и робство!
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брюксел решава и когато си поиска може да спре еврофондовете. Това е достатъчно за смяната на властта. Обвързва еврофинансирането с върховенството на закона. Кое е върховенство на закона - борбата с корупцията или разни там конвенции? България се отказа от суверенитета си, за да може една шепа хора да се облажи от евро фондовете. На 22ри септември правим само помен за една независимост, която загубихме преди много години.
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
88 пишеш глупости. Парите от Брюксел се отпускат з държава, а не на Боко. В Брюксел никой не харесва Орбан, но всяка година на Унгариянсе пускат повече пари. А Орбан блокира редовно решения. Така е в ЕС. 27 държави...един недоволен и блокира другите. А разни папагали слушат глупости на к8мунягите. И САЩ и Германия излезнаха с декларации срещу Борисов. Що не подава оставка? А тръгна да инспектита едни патоци нямащи нищо общо с ЕС. Айде !малко мислене
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като почнат едни...Какво трябва да направи Брюксел? Толкова немислещи хпра четящи само глупости. България е независима държава. Ние си избираме управляващите и другите лидери работят с тях. До сега бяхме уж американска колония. Е посоплството излезе с декларация срещу управляващите. И какво? Вземете малко мислете преди да повтаряте като папагали глупостите на Нинова и Ко. Брюксел не определя нищо в Бг и няма как да каже на нашите да дават оставка. Орбан неслучайно си прави каквото поиска.
78
4
 
5
 
! Отговори
нонсенс преди 3 години
Брюксел е ок с корупцията и дори охотно я финансира чрез еврофондовете, но скача, когато иска да смени властта.
77
7
 
6
 
! Отговори
еми то стана преди 3 години
егати едноличната ДИКТАТУРАТА с пълнене на ЧЕКМЕДЖЕТА с ЕВРОПЕЙСКИ пари и то БЕЗНАКАЗАНО = ама мнотго се РАЗСМЪРДЯ
76
2
 
9
 
! Отговори
чак да ти се скъса преди 3 години
сърцето колко са се загрижили от брюксел за народа = ДВУЛИЧИЕ с двойни стандарти
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе интересно ми е, като ви чета, как са ви блокирали, вас милионите хора, защо нищо не направихте? Какво? Спазвате законите? Като знам, едно време как се дърпаха хора от колите, да се бият, защото на някой му изгснала колата и друг го псува като каруцар, вместо да му помогне ... просот ако беше такава голяма омразата, щеше да има групи от по 500 човек, да гонят тея с палатките, а като има полиция, щяха д аседят отстрани и ТЕ да мятат домати. Ама явно не е така. Явно няма чак такава омраза ...
74
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От казаното в Брюксел се подразбира, че налягалите по кръстовищата "***" не са демонстранти, а откровенни алкохолици, лентяй и нехранимайковци - точно така както ги определи Народа и затова полицията ги измете, като токсичен oтпадък на обществото.Не случайно и организаторите им сполучливо са се нарекли "отровната тройка".
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От казаното в Брюксел се подразбира, че налягалите по кръстовищата "***" не са демонстранти, а откровенни алкохолици, лентяй и нехранимайковци - точно така както ги определи Народа и затова полицията ги измете, като токсичен *** на обществото.Не случайно и организаторите им сполучливо са се нарекли "отровната тройка".
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпника гони престъпника.Това го има само в бегето.
71
6
 
12
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Време е гешев да отвори справките от европейските банки , за да видим всички какви пари кътат всички занимаващи се сполитика ! Трябва да знаем кой с какви пари оперира , за да извоюва "любовта" на народа. Стига с тези шкафчета с 500 евро и кюлчета злато !!! И на първокласник е ясно, че е аранжимент на Фигуранта. Скоро Гешев ще покаже и изпълнителите на Фигуранта !
70
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тупа ги,целува ги,хили им се като изтърван ама в кулоарите си трябва английски!Английски,интелигентно излъчване и много солидно образование и авторитет.Урко -натикаха му го с 209