Какво е политическото бъдеще на България?

Анализ на евродепутата Асим Адемов и анализатора Слави Василев
7 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
75

След коалиционния съвет на управляващите и заявката им, че правителството ще остане на власт, 29-ият ден на протести в страната бе белязан от бурно недоволство. А през нощта служители на МВР проведоха акция за запазване на обществения ред и премахнаха всички палаткови лагери в столицата.

Консолидацията на властта е факт, но гражданското недоволство и желание за промяна ще се прояви още по-силно довечера на площада, ако не - идните дни. Защото хората повече не могат да търпят това", коментира политическият анализатор Слави Василев в "България сутрин".

На пресконференцията на ГЕРБ, която се проведе в "София Тех Парк", евродепутатът Асим Адемов се спря и разговаря с протестиращите.

"За мен не беше трудно да се спра към нашите съграждани. Преминавайки покрай тях, ми стана мъчно, след като видях толкова гняв и злоба в очите им и ми се прииска да усетя откъде извира това нещо", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато има желание, диалогът между властта и протестиращите е възможен. Той бе категоричен, че от ГЕРБ не подкрепят агресията срещу журналисти и граждани.

Според анализатора Слави Василев, малко политици се осмеляват да говорят с протестиращите, защото ако отидат при тях, едва ли ще бъдат прегърнати "топло".

"Колкото повече властта остава, толкова повече изпада в абсурди, които хората няма да забравят", категоричен бе той.
На фона на напрежението между управляващи и протестиращи през вчерашния ден, екипът на президента Румен Радев представи своята визия за развитието на страната.

"Протестите създават нова ситуация в страната, с която казват "стига толкова с този модел на управление". Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията, за да излезем от този патос, в който се намираме", допълни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
12
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
без Герб - добре, значи с БСП и ДПС и нов Олигарски, пък току виж сте върнали и екскурзианта от Дубай, за няколко лева повече
23
1
 
5
 
! Отговори
Що да е РОБИЯ..... преди 3 години
ЩОТО ТРБВА ДА РАБОТИШ ЛИ... ХАХАХААА....НАЛИ ТРУДА БЕШЕ.... ПЕСЕН, БЕ.. ХАХАХААА ЩО ДРУГО, ПЕЕШ СЕГА.
22
0
 
11
 
! Отговори
до трогнат до сълзи преди 3 години
мен не ме е страх, гади ми се от чалга
21
5
 
8
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
Политическо и всякакво бъдеще - ГАРАНТИРАНО БЕЗ ГЕП !
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическо бъдеще... Хахахаххаха хахаххахахахха! Нямам какво да добавя... Хахахаххаххахахаххаха!
19
9
 
2
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
Бе, много ви е страх от тоз бай Трифон , бе ! Лягате и ставате с него - от ума не ви излиза ! Ако имате тъкъв , де .То от кого ли не ви е страх , дето може да гътне Боко , че после ко праим?!
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"50 души, 5000 или 50000, а останалите до 3-4 милиона, София не е България"Да София не е България то от там идват и проблемите. Живея в малък гербав град тук протеста е смешен, щото кой има кураж да си каже истината, нали още на следващия ден ще му почнат проблемите. Младите и моя набор напускат града ни или в чужбина или София. Все в София всичко ама не може цялия български народ да иде да живее там нали? Но за малките градове не се мисли да се оправат.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можете ли да решите бъдещето като цивилизовани граждани, с гражданска война?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАСАН ЧЕРТАЕ ПОЛИТИЧЕСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ
15
5
 
5
 
! Отговори
Армагедон преди 3 години
Никакво!
14
3
 
9
 
! Отговори
до Анонимен 14 преди 3 години
бай то Трифон ако има повече от парламентарна група ще бъде чудо, самият той не може да си оправи нещата в двора
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя народ доведе нещата само до джафкане едни други. Нещо като разговор между глухи. "Мавъра" бил крадец, престъпник, и какво ли не още, а другите били агънца.Е, бай Трифон ще сложи нещата у ред...
12
1
 
5
 
! Отговори
Химн на Слави преди 3 години
Йовано, Йованке,Аз те пратих в Спания, душобебета да гледаш,а ти си се хванала душо,с дърти перенгишин.Всичко да му вземеш душои на мен да пратиш!
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България, вечните роби. 500г робство са ни изменили днк-то и сега сме пример за смирени, бедни, празни души. Такива хора нямат будеще, доказателството е около вас, просто се огледайте.
10
6
 
10
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Модела на представителната "демокрация", поне този в България, е изчерпан. Дори преди почти 2000 години в Атина всеки е можел да си изкаже мнението и да заема важен пост, а сега всичко е запазено за една несменяема корумпирана върхушка.
9
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма бъдеще! Тъмно, с още повече кражби и на всички позиции наши хора пионки. Мафията си има държава и няма да е предаде само срещу няколко знамена и палтки.Бъдеще няма, 2050г население 5 млн, бедни, изтормозени и послушни.Как ви е пенсийката от 120 евро, защото на запад е около 1000-1500 и онезо ви се смеят колко сте наивни и глупави
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдеще? Народец, който мисли за хлебчето Днес няма утре. Робията ще смени формата и колонията ще приключи.
7
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! България стане конституционна маймунархия, с несменяем премиер-мамун на власт?
6
8
 
7
 
! Отговори
до Слави Василев преди 3 години
Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията,-------------------------на КОЙ ще предложи промените в Конституцията, като иска разпускане на Народното събрание, какъв популизаъм се ръси ежедневно и колко подкрепят протестите? 50 души, 5000 или 50000, а останалите до 3-4 милиона, София не е България
5
1
 
8
 
! Отговори
Мумий Трол преди 3 години
До 4Цитатът е от Антон Страшимиров " Българинът не си е доробувал"Казал го е 1925 година! Значи само си представи и тогава и сега едно и също))