Какво е политическото бъдеще на България?

Анализ на евродепутата Асим Адемов и анализатора Слави Василев
7 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
75

След коалиционния съвет на управляващите и заявката им, че правителството ще остане на власт, 29-ият ден на протести в страната бе белязан от бурно недоволство. А през нощта служители на МВР проведоха акция за запазване на обществения ред и премахнаха всички палаткови лагери в столицата.

Консолидацията на властта е факт, но гражданското недоволство и желание за промяна ще се прояви още по-силно довечера на площада, ако не - идните дни. Защото хората повече не могат да търпят това", коментира политическият анализатор Слави Василев в "България сутрин".

На пресконференцията на ГЕРБ, която се проведе в "София Тех Парк", евродепутатът Асим Адемов се спря и разговаря с протестиращите.

"За мен не беше трудно да се спра към нашите съграждани. Преминавайки покрай тях, ми стана мъчно, след като видях толкова гняв и злоба в очите им и ми се прииска да усетя откъде извира това нещо", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато има желание, диалогът между властта и протестиращите е възможен. Той бе категоричен, че от ГЕРБ не подкрепят агресията срещу журналисти и граждани.

Според анализатора Слави Василев, малко политици се осмеляват да говорят с протестиращите, защото ако отидат при тях, едва ли ще бъдат прегърнати "топло".

"Колкото повече властта остава, толкова повече изпада в абсурди, които хората няма да забравят", категоричен бе той.
На фона на напрежението между управляващи и протестиращи през вчерашния ден, екипът на президента Румен Радев представи своята визия за развитието на страната.

"Протестите създават нова ситуация в страната, с която казват "стига толкова с този модел на управление". Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията, за да излезем от този патос, в който се намираме", допълни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, това наистина е яко - не сме си доробували!Ама ще наваксаме...
3
8
 
8
 
! Отговори
Мумий Трол преди 3 години
Какво е политическото бъдеще!?Боковизъм!Добронамерена диктатура с елементи,на раздаване на пари на калпак!Българина обича да го яхат!И не си е доробувал...
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами - вечният хаос.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като политическото минало- тъмно.