Петима влизат в битка за лидер на БСП, Нинова с най-много номинации

Основният опонент на червената шефка е Кирил Добрев
Обновена: 7 авг 2020 15:19 | 7 авг 2020 15:19, Камелия Цветанова
123
Петима влизат в битка за лидер на БСП, Нинова с най-много номинации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петима кандидати отговарят на изискванията за председател на БСП, настоящият лидер Корнелия Нинова е получила най-много номинации.

"До 5 август получихме решенията от всички проведени конференция на общински и районни структури в цялата страна. От тези конференции бяха предложени 55 кандидати за председател на БСП. Най-много номинации в процедурата е получила Корнелия Нинова - с 285 предложения, Кирил Добрев - 144,  Калоян Паргов - 63, Красимир Янков - 55,Драгомир Стойнев - 40, Костадин Паскалев - 36, Валери Жаблянов - 34, Крум Зарков - 34, Янаки Стоилов - 23. Останалите са получили под 20 номинации”, заяви председателят на Централната комисия по провеждане на избора Емил Войнов, цитиран от пресцентъра на партията.

Той уточни, че крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за председател е изтекъл на 6 август.

„7 кандидати подадоха своите декларации за председател на БСП. Бяха проверени всички кандидати за наличие на партиен стаж - изискване на Устава на БСП. Оказа се, че от седемте кандидати петима отговарят на изискванията за наличие за партиен стаж и стаж в националните органи на БСП. Днес, с решение на Централната комисия по провеждане на избора, следните кандидати бяха регистрирани: Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, обяви Войнов.

Той подчерта, че за кандидатите предизборната кампания започва на 13 август и ще продължи до 10 септември. На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Войнов допълни,  че днес е било прието още едно решение - за теглене на жребий за участието на кандидатите в предизборната кампания в партийните издания – в-к Дума и БСТВ. По думите му жребият ще бъде теглен на 10 август, понеделник, от 11 ч. Жребият ще бъде теглен за всяко едно представяне на кандидатите в съответните медии.

Вяра Емилова,  секретар на ИБ на БСП и секретар на ЦКПИ, обяви, че съгласно правилата на ЦКПИ и нейните решения, се провежда информационна кампания за прекия избор - предвидено е да бъдат изработени 3 клипа, един от които вече се разпространява,  а вторият – от понеделник. Тя обясни още, че според правилата ще бъде изготвен общ плакат и брошура на всички кандидати. Това се очаква в следващата седмица. Всяка една от тези брошури трябва да достигне до членовете на партията, за да могат да се информират достатъчно добре за прекия избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още повече ще затъват новите проучвания вече ги броят за 3та партия в нов парламент до изборите на пролет може и да са 5 та :D
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като шеф на БСП , Корнелия си купи хотел на Халкидики, като шеф на държавата ще си купи цял ръкав на Халкидики, те толкова е брутална.
52
10
 
2
 
! Отговори
Пак копи/пейст? преди 3 години
До *** Импексова: Пак си извадил старата гербаджийска дъвка.Корнелия Нинова е закупила и продала на фондовата борса акции от Техноимпекс. А в организирането на приватизацията са участвали двама зам. министри от правителството на Иван Костов. И това е дъвкано до безкрайност. Даже и лаладжиите на ГЕРБ в парламента вече не го споменават.Това ли е "крадливо приватизиране"? Жалък гербаджийски ***.
51
3
 
14
 
! Отговори
Off преди 3 години
Аз пък съм за КYpнeлa - майсторски съспива БСП. Евала КYpни, браво!
50
0
 
13
 
! Отговори
izh преди 3 години
Сакън, не бутайте Курнелийка,че побързо да се оттървем от мутромилионерите
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз залагам на това,че *** Нинова ще победи,тя има подкрепа и от ляво и от дясно!
48
1
 
7
 
! Отговори
КомуниЗ преди 3 години
Бабикян щял да духа довечера.Ако някой знае къде да пише тука да дойда, че отдавна съм навит да ми врътне една.
47
8
 
4
 
! Отговори
Кур Ви Набивам преди 3 години
Бойко Борисов е невъзпитан ***.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИЗБОРИ 7 AUG 2020За нови партии със стари алчни муцуни и грабители зад тях - НЯМА да гласуваме!Ще гласуваме за традиционните стари партии БСП.ГЕРБ,ДПС,АБВ,СДС,Атака!
45
7
 
1
 
! Отговори
Минка Свирката преди 3 години
ОСТАВКА, НЕЗАВИСИМ СЪД, РАЗСЛЕДВАНИЯ!МАФИЯТА ВЪН!
44
9
 
14
 
! Отговори
ИЗБОРИ 7 AUG 2020 преди 3 години
За кого ще гласувате на следващите ДИСТАНЦИОННИ и ЕЛЕКТРОННИ ИЗБОРИ?- за Слави - палец нагоре- за Комунисти от терористичните организации ГЕРБ/БСП/ДПС/НФСБ/ДС/ИДИЛ/Ал Кайда и други - палец надолуДА СЕ ПРЕБРОИМ!
43
10
 
3
 
! Отговори
Сова Харис преди 3 години
Слави става премиер с мнозинство и 50%-60% гласове, ако изборите са след 5 минути.
42
0
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Галъп: Слави влиза с 50%-60%, ако изборите бяха днес.Слави влиза с 99.9% и ставаме еднопартийна република!Вас в горната ли ва намират?
41
15
 
3
 
! Отговори
БЛОКАДА ДО ОТКАТ преди 3 години
ДОВЕЧЕРА СЛАГАМЕ БАРИКАДИ - НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ЦЕНТЪРАЗАТВАРЯМЕ ДЪРЖАВАТА ЗА РЕМОНТ
40
14
 
0
 
! Отговори
Бойко Феодала преди 3 години
Галъп: Слави влиза с 50%-60%, ако изборите бяха днес.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, Слави с Бсп - напред?
38
15
 
4
 
! Отговори
Далавери Симеонов преди 3 години
ЗАТВОР ЗА ВАРЕЛИ СИМЕОНОВ.Е ЧАК ДОВЕЧЕРА ШЕ ВИ СЕ РАЗКАЖЕ ИГРАТА.
37
4
 
18
 
! Отговори
Курнелия Импексова преди 3 години
Какво ви става бе хора? Как може ***, която ходи да поднася цветя на паметника на Тодор Живков и крадливо приватизира най-голямото външно търговско предприятие по времето на соца Техноимпекс, да участва изобщо в политиката, камо ли да е лидер на най-голямата опозиционна партия ?
36
4
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Опонента на Корнелия,след тази сложна, изпълнена с препятствие и несгоди автобиография,може спокойно да се "влее" в компанията на най-богатият "социалист" в Южна България и ръка за ръка да пристанат на друг богат,много богат българин,родом в гр. Банкя,едно градче до София!Никой до днес,който седи на два стола, не се е чувствал сигурен,защо все някой от столовете може да го катурне.
35
0
 
3
 
! Отговори
До преди 3 години
"вони"