Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава

Надявам се, че правителството няма да се компрометира
Обновена: 7 авг 2020 22:13 | 7 авг 2020 19:40, Камелия Цветанова
705
Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-важното е да няма полицейско насилие“. Това каза пред БНР президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2.

Още по темата

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“, посочи той.

Президентът публикува и позиция в социалната мрежа Facebook.

В нея той посочва, че в последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани и в опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи.

Ето какво се казва в позицията на държавния глава:

"Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданския мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.
Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта".

Протестът тази вечер започна около 19 ч.

Протестиращите пресичаха многократно пешеходната пътека при БНБ. Намесиха се полицаи. Има изнервени шофьори.

МВР съобщи, че към 18,20 ч. на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж, който носи бухалка и пресича многократно на пешеходната пътека.

След предупреждение е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: протестРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
9
 
1
 
! Отговори
БАТКАТА с пат... преди 3 години
До Анонимен 486. Ах , на батка, сладката динка. Батката с патката, много обича малки дини, да пукат, да пукат, като я срежеш да се цепи . Батка с *** ще те чака с любов, зад централните решетки. Може да ми пишеш. Чакам. Ах, на БАТКА...
480
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. Никой не го пита, защо не си върши работата, а под скачат ухилени се едно не знам кой виждат. Мн тъжна прослойка от нашето общество. И утре тоя нали знаете, че ще е в изолация на запада и край с България. На кратко казано.
479
5
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Румен Радев =Разделение, Реваншизъм, Разруха, Русия, Репресии,
478
3
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Днес, защо ме триете? Парите на Божков не миришат, нали?
477
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата я унищожават ЕНП - европейска народна партия, в момента се карат психодесни с десни.Тяхна е заслугата, България да е ограбена,с демографска катастрофа и най-зле в ЕвропаТе унищожиха и БСП и нямаме силна опозиция,а сега искат да унищожат и ДПС, а накрая и ГЕРБ,въпреки,че ГЕРБ е също от ЕНП и да останат еднолични господари,без опозиция в България и абсолютна несменяема диктатура.Те ще подготвят и нова уж "опозиция",която също ще е тяхнаТова е
476
1
 
10
 
! Отговори
ТРЪН В ПЕТАТА ! преди 3 години
До 555. НА ТЪПАНАРИТЕ КАКВО ДРУГО ИМ ТРЯБВА ? ВЪРХОВЕН ***, ЗА ДА ВОДИ ТЪПИТЕ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ !!!
475
2
 
21
 
! Отговори
трътльо преди 3 години
Този трътльо да вземе да стане физкултурник в някое училище и ще има повече полза от него
474
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най доброто средство за лечение на комунистическо мислене е въжето и дървото! Затова и Стефан Данаилов вече е добър комунист! И да напомня защо ковчега на комуниста е с дупки: Да им е по лесно на червеите да повръщат!
473
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи превратаджията Радев "зове да не се стига до полицейска държава" !!!След всяка наглост на Фигуранта следва още по-голяма наглост и лицемерие !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
472
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aз призовавам Румемн Радев и привържениците му да ходят при татко му!!!
471
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само приказки, да вземе да НАПРАВИ нещо, което му е в правомощията и да помогне на хората?!? Призовава за това, за онова, хората после ги бият милиционерите, а той си спинка у леглото сладко. На хората с палатите им пречат хората с палатките и това трябва да се промени!!!
470
1
 
12
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 516! С превратаджийски очи, превратите са специалитет на всеки комунист! С преврат взеха властта на 09.09.1944г. и управляваха 45г.,с вътрешен преврат свалиха "другаря" Тодор Живков, днес отново с преврат искат да вземат властта като си играят с доверието на част от българския народ, и го използват като маша за да вадят кестените от огъня! Това ли искате българи, да бъдете вечно маша! ЖАЛКО! Още ли вярвате, че ще доплувате до златните брегове на КОМУНИЗМА ! Одавници, жалки!!!
469
17
 
0
 
! Отговори
555 преди 3 години
Слави - Презивент!
468
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената напаст ламти за властта - от 10 години не са крали и са много гладни ! Жалкото е , че има млади хора по улиците, които нямат представа какви престъпници ще докарат на власт ! Сърбал съм попарата на комунистите - никога повече ! Аз няма да лежа после по кръстовищата - аз ще стрелям на месо по комунистическата напаст !
467
3
 
9
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Президента изпълнява с плам презокеанската заръка, да състави служебен кабинет, който да спре отново стартираните енергийни проекти!
466
24
 
1
 
! Отговори
Винету преди 3 години
До АнонименНяма какво да четат младите, те знаят какво е на Боко магистралите-убийци, любовницата с месечна издръжка от стотици хиляди евро в Барселона, чекмеджетата с пачки и пистолети ипозата партер пред Доган на човека пъпеш! Знаят и как се променят другите държави, как не те затварят предприятия и как не се крадат бизнеси! В България Винету продава вече 10 години активи и взима само дългове за да строи калпави шосета!
465
21
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Идва краят на мутрата и сикаджийските му платени калинки и ***! Гласуваш за ГРОБ получаваш Доган и Пеевски а Боко пълни чекмеджетата с пачки!
464
2
 
38
 
! Отговори
този президент е преди 3 години
ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ, ПОДСТРЕКАТЕЛ И РАЗЕДИНИТЕЛ!!!
463
4
 
27
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА ХУНТА И РЕЗИДЕНТА И!
462
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-*** са протестиращите, защото не осъзнават, че най-гадно ги използват. Борисов бил мутра и крадец, а Радев - смел генерал, Нинова и Овчаров - кристално честни, да не обсъждаме т.нар. отровно трио...С какво тези хора са допринесли за добруването ни? Младите, отворете GOOGLE и четете кой какъв е и какво е правил, питайте за лукановата зима и купонната система, разберете кой какво е приватизирал!