Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава

Надявам се, че правителството няма да се компрометира
Обновена: 7 авг 2020 22:13 | 7 авг 2020 19:40, Камелия Цветанова
705
Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-важното е да няма полицейско насилие“. Това каза пред БНР президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2.

Още по темата

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“, посочи той.

Президентът публикува и позиция в социалната мрежа Facebook.

В нея той посочва, че в последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани и в опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи.

Ето какво се казва в позицията на държавния глава:

"Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданския мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.
Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта".

Протестът тази вечер започна около 19 ч.

Протестиращите пресичаха многократно пешеходната пътека при БНБ. Намесиха се полицаи. Има изнервени шофьори.

МВР съобщи, че към 18,20 ч. на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж, който носи бухалка и пресича многократно на пешеходната пътека.

След предупреждение е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: протестРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като герберските провокатори-биячи се провалиха, сега плащат за *** в този и други сайтове. Колко са жалки...
460
2
 
21
 
! Отговори
ТРЪН В ПЕТАТА преди 3 години
До Анонимен 541 Сложи си едни цайси за да виждаш по- добре, къде е куклата на конци! Слепок, / или се правиш на такъв, хитър *** / не виждаш ли на снимката шумкарина партизанин слязъл от балкана с пушка на рамо и с вдигнат юмрук : Рот Фронт! Е, това е куклата на конци, има още две кокошки които му дърпат конците, но в този момент само едната е при него! Хунтата БКП-БСП е забранена със закон на 05.05.2000г. за 45 години политико- криминалното си управление, 541 !
459
5
 
29
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 3 години
МЪЛЧА до сега, а е президент от 4 години, цял живот на държавна хранилка, сега заплата на президент + генералска пенсия. Сега усмихнат и готов да маже филията във време - напрегнато и тревожно за целия свят!!!
458
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан се за бой стяга,мята пушка на рамо!- Сбогом, майко, сбогом, татко,сбогом, мила сестрице;аз отивам във бой люти,де се гине, де се мре!Шест месеца изминаха,майка сина не виде.Една сутрин писмо стига -майка мисли син пише;а в писмото два-три реда, -от Чемерник собщават:"Твоя син е веч загиналв боя люти със врага;той ни беше добър боеци отличен партизан."Вместо майка да заплаче,гордо вдигна тя глава,че изгледа текъв сина -за родината да мре.
457
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е толкова хитра лисица и така ще си изиграе картите,че няма да се очудя,ако накрая прати целият народ на ***.От една страна хем ги провокира към анархия открито,от друга"успокоява"тълпата,дава й акъл,премеря нещата.Ясно е,че го прави в своя и на своите спонсори полза.Не му вярвам на тоя.Мисля,че просто ще даде едно декоративно успокоение на народа с времето,че нещата са много"по - добре"от преди, а ще си нареди неговата каруца задкулисно и кой знае какво ще препродадат пак от държавата...
456
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така да не се стига до Полицеиска държава!?Миш тя си е такава от край време Роднина Милиционер Роднина
455
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата я унищожават ЕНП - европейска народна партия, в момента се карат психодесни с десни. Тяхна е заслугата, България да е ограбена,с демографска катастрофа и най-зле в Европа.Те унищожиха и БСП и нямаме силна опозиция,а сега искат да унищожат и ДПС,а накрая и ГЕРБ,въпреки,че ГЕРБ е също от ЕНП и да останат еднолични господари,без опозиция в България.Това е.
454
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДържавата я унищожават ЕНП - европейска народана партия, в момента се карат психодесни с десни.Те унищожиха и БСП и нямаме опозиция,а сега искат да унищожат и ДПС,а накрая и ГЕРБ,въпреки,че ГЕРБ е също от ЕНП.Това е.
453
5
 
23
 
! Отговори
? преди 3 години
Радев призовава да не станем полицейска държава като Русия ли ?
452
7
 
32
 
! Отговори
бг преди 3 години
решетниковската кукла на конци да дава незабавно ОСТАВКА!
451
6
 
28
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Той/Радев/ не се страхувал и защо ли след като го охраняват толкова много гардове.И той се страхува от НАРОДНАТА ЛЮБОВ.
450
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,чиновнически ***,хванали сте се за кокала и ще го стискате докрай.Нищо,че държавата се тресе от вашите безумия,корупция,кражби,далавери.200 000 лв.за два клозета и то недовършени!!!!!!Къде е куклата на конци да дава обяснения??????Това са парите от моите данъци!!!!!!
449
8
 
16
 
! Отговори
L. преди 3 години
Ще врътна едно коремно и след обиколка с жената по Илиенци ще намина да раздам некой афтограф на протеста.
448
4
 
13
 
! Отговори
L. преди 3 години
Защо имам чувството, че повечето коменари са от един и същи човек? Абе, смени малко стила, направи някоя правописна грешка... то и троленето вече е професия и се иска професионализъм.
447
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Презедента с какви очи иска да махне Парламента, барабар с баджанака?
446
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е ясен - жена му го кара да тресе Парламента, та бащата на синковеца й да изкарва повече пари като много важен полу прецедател на групичката на БСП.
445
9
 
28
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Дааа, зове Фигуранта ,зове пред любящите народни очи , а като се върне в кабинета, веднага звъни в Москва и докладва как върви метежа ! Накрая пита , стигнаха ли руските танкове до границата ни. От Москва казали, че ще дебаркират във Варна - там Костя Копейкин е подготвил улици и кръстовища за свободно придвижване на руските войски. Да живее Фигуранта- освободителя на българите !
444
7
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да припомня: На Боко можете само да му държите чурата, комонягиииии :))))))))))))))))))
443
3
 
25
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
А бе, нещо не се вижда "баджанака" на Фигуранта . Или рогата му са толкова разклонени , че не може да мине през вратата. Голем смех, тоя р.ъ.б , Свиленски, е егати жалката фигура - жалка фигурка покраъ Фигуранта ! Така е и цялата червена партийка - вече издъхва старицата ! Да я погребем заедно с Фигуранта !
442
7
 
32
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Позволихме на един случайник в политиката и *** на руски амбиции да подлуди спокойната ни държава, която беше набрала инерция и имахме шанса да се отскубнем от дъното. За съжаление ,благодарение на Фигуранта, уверено вървим към области под дънот. Оставим ли този ч.у.к.у.д.у.р да стои на този пост , окончателно сме катастрофирали !!! Отново !!!