Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава

Надявам се, че правителството няма да се компрометира
Обновена: 7 авг 2020 22:13 | 7 авг 2020 19:40, Камелия Цветанова
705
Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-важното е да няма полицейско насилие“. Това каза пред БНР президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2.

Още по темата

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“, посочи той.

Президентът публикува и позиция в социалната мрежа Facebook.

В нея той посочва, че в последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани и в опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи.

Ето какво се казва в позицията на държавния глава:

"Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданския мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.
Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта".

Протестът тази вечер започна около 19 ч.

Протестиращите пресичаха многократно пешеходната пътека при БНБ. Намесиха се полицаи. Има изнервени шофьори.

МВР съобщи, че към 18,20 ч. на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж, който носи бухалка и пресича многократно на пешеходната пътека.

След предупреждение е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: протестРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
0
 
13
 
! Отговори
Виртуален Протест преди 3 години
Виждам, че се вихри виртуален протест.От хора които си стоят пред компа и джаджата.Не винаги това има ефект.
420
12
 
6
 
! Отговори
Йоло Денев е ДЯДОТО преди 3 години
За сведение на по-младите, дядото е известният писател и поет Йоло Денев - борец за правдини и за българското. Не закачайте Йоло Денев!
419
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До моля уточнетеМоля,уточнете кое е грешното в написаното от мен,което триете: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ е избран с гласовете на над два и половина милиона избиратели!? Или и този неоспорим факт вече е табу???--------------------Уточнявам, избран е с гласовете на малко над 2 млн., даже няма 2 070 000! Айде стига лъга! На организираните от него избори, Герб взима 1 100 000, което е повече от неговите 900 000 на първи тур! Е това е неоспорим факт!
418
10
 
58
 
! Отговори
????????? преди 3 години
НАЙ-СКАПАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ,КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ,
417
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРАБЕЖА НА ЗЕМЯ ОТ ПОЧТЕНИТЕ СЕЛЯНИ ПОЧНА ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ОЖЕСТОЧЕНО И БЕЗМИЛОСТНО СЕГА - ЗАКОНЪТ ЗА БЯЛОТО ПЕТНА Е ГРАБЕЖ НА ЗЕМЯ
416
6
 
31
 
! Отговори
65 преди 3 години
Снимка на Радев и дядото ми напомня на бай Тошо и дядото,тогава младеж. Когато откриваше завод за ,,цели "електр. проводници.
415
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ КЪДЕ ВИДЯХТЕ СБЛЪСЪК МЕЖДУ ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ И ПРОТЕСТИРАЩИ И ЖУРНАЛИСТИ?ЯВНО СТЕ МНОГО КЪСОГЛЕД,ЗАЩОТО ДА,ИМАШЕ, НО НЕ СБЛЪСЪК,А ПРОВОКАЦИЯ ИЗВЪРШЕНА ОТ ДВАМА ПЛАТЕНИ ***.МЕЖДУ ДРУГОТО,СЪЩИТЕ ВЕЧЕ СА АРЕСТУВАНИ И СИ ИЗПЯХА ВСИЧКО.КОЙ ИМ Е ПЛАТИЛ,КОЛКО ИМ Е ПЛАТИЛ,ЗА КАКВО ИМ Е ПЛАТИЛ.ЕДИН СЪВЕТ,СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ПРАТЕТЕ ДЕСЕТИНА,ПЕТНАЙСЕТ ЧОВЕКА И ИМ ПЛАТЕТЕ,ЗА ДА ВИ СВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА!АКО НЕ ВИ СТИГАТ ПАРИТЕ,ЗВЪНЕТЕ В ДУБАЙ И БЕЛГРАД!
414
37
 
18
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Моят Президент!!! Вън чуждопоклонниците и агентите на чужди държави...съд за еничарите продаващи интересите на Родината ни,прогонващи децата ни от домовете ни!!! Бог да пази България!!!
413
36
 
15
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До НАРОДЪТДа си видял Радев да охранява Живков,да има шкафче,записи на които ще размазва,да е бил шофьор на Пашата...да е раздавал пари,да е партиен..да е носил чували с бюлетини...объркали сте Народа мафиотски тролчета...1400 години сме тук и сме оцелели въпреки вас...еничарите служещи на чужди господари...ще ви съдим безкомпромисно...децата ни няма да плащат сметките ви
412
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опорките на платените от хунтата са едни и същи и вече звучат много жалко!Заминавате си, няма как!
411
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка беее, гербави плъхове крадливи!Няма да ви оставим да продължавате с усвояването!Вървете си с мир! (Засега)
410
11
 
38
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аз ви казах днес сутринта, че пРецедента ще се появи с "предупреждение" за това да няма "насилие". Просто на червената фуражка нищо друго не може да й измисли главата, а сценариста от Дубай не смята за длъжен да информира слугата си за това какво са следващите му ходове, че да се "апелира" по на едро.
409
11
 
33
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
Я ПЪРВО ИЗМЕТЕТЕ НОВИТЕ СТАРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТРИ, НАСЯДАЛИ ОКОЛО РЕЗИДЕНТА, ПЪК ТОГАВА ЩЕ ВИ ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ НЕ СТЕ РУС.КИ МАТРЬОШКИ!!!!! ПЪК И КОВЧЕЗИ НОСИТЕ!!!!НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ???.
408
15
 
11
 
! Отговори
Моля,уточнете преди 3 години
Моля,уточнете кое е грешното в написаното от мен,което триете: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ е избран с гласовете на над два и половина милиона избиратели!? Или и този неоспорим факт вече е табу???
407
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете мутрите на Слави,на Радев,на тримата чичковци! Чисти мутри! Мутресата Манолова допълва компанията!
406
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои играчи успяха да противопоставят Премиера /МВР/ на Президента /БНА/.И стой, та гледай!-Някои, като куррвата Гешев ли?
405
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я стига с тия мантри,че протеста е спонтанен,че младите....и т.н. Тинтири минтири! Я си покажете мутрите, бе! Докога ще го увъртате!
404
16
 
6
 
! Отговори
someone преди 3 години
До АнонименМи кой ще е ? Някой послушко като Плевнята ли ? Дето ще играе измислената роля на обединител на мафията с нацията и ще ни дрънка за светлия ЕС, *** ценности и прочие глупости, ще ни убеждава как тръгнал с 10 марки и спял на паркингите и изведнъж паднала една комета и станал велик капиталист ... айде мерси
403
14
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
добрата новина е,че Народа ни избира Президента си мажоритарно...заради качествата си...Народа е този които ще каже кои ще е Български Президент...не троловете на валерко и борисов...
402
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
аз също си ударих един минус...да ви е спокоино преди съда за Национално предателство и геноцид срещу Народа ни