В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, написаха от партията
295
В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие. Това се чете в позиция на СДС, изпратена до медиите.

"Снощи група протестиращи поругаха сградата на "Раковски" 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа", пишат от СДС.

Още по темата
"Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции. Хората, които снощи замеряха сградата едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България", отчитат още "сините".

"Раковски" 134  не е фасада, а история. И посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим. Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия", смятат от СДС.

От там отново отчитат, че подкрепят правото на протест, но настояват полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите.

"Никъде в Европа не се толерират подобни действия. Демокрацията е свобода, законност, но и ред. Конституционното право на протест не трябва да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации", се чете още в позицията.

От СДС отчитат, че подкрепят правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, "които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели".

"Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други", завършва позицията на Съюза на демократичните сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
5
 
3
 
! Отговори
Путин, най-краде преди 3 години
Путин, най-много краде, а след него Ваньо Костов мавъра!!!
211
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доста лицемерно ако разводът с БКП беше кървав сега щяхме да имаме шведски или германски стандарт. А не румънците да ни надминават защото не правят паметници на Чаушеско .
210
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко им е, павета трябват, минимум
209
0
 
4
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Знаете какво излиза от един френски журналист за Боко ум ще ви зайде. Четете в народ бг.
208
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сус бре!Светът, не започва, нито свършва с Б-отбора на едновремското БКП. От кумова срама трябваше поне от малко да познавате историята на сградата, вместо да се люспите, синьомравчите и ливадосвате по боянски през годините.
207
5
 
1
 
! Отговори
? преди 3 години
До До 216 за МеркелКакво щеше да стане с политик в Германия ако беше предложен за канцлер от генералът от КГБ Решетников и събираше агентура за промяна на геополитическата ориентация на Германия?
206
0
 
6
 
! Отговори
До 216 за Меркел преди 3 години
Абсолютно си прав. Живея в Германия и мога да кажа,че на Запад е така. Германци поне се заяждат и за най-дребното с политиците. Например имаше един министър вечният опонент на Меркел, Зигмар Габриел. Като се заядоха с него от партията му, го смениха без да е направил гаф. Самата Меркел видя,че е направила гаф с бежанците и каза,че иска само да завърши мандата. Толкова й бяха ядосани някои,че искаха предсрочно са я махнат. Ако не беше короновия вирус,може би щяха да са я махнали вече.
205
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Все пак признавате, че Бойко Борисов е лидер."Да, на мафиотска групировка...
204
0
 
3
 
! Отговори
Седесар преди 3 години
Освен домати метайте и краставици, че от Борисов получаваме само трохи!
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС - по мия рите на ГЕРБ.Срам и позор !
202
4
 
18
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Бойко лидер? Абе вие добре ли сте? Бойко е една мутра охранител на Бай Тошо и на царя. Живков му даде куфарче с пари и той си направи партия. Еднакво червен и се пребоядисал син. От СДС-то бяха същите,,демократи". Завършили в Русия и отвориха една големи усти. Нека им благодарим за лъжите,с които съсипаха държавата. Преди това СДС,хората живееха като цяло спокойно. Работиш,но имаш някаква сигурност. Нямаше голяма пропаст между бедни и богати. Едни хора искаха да крадат и да станат богати-СДС.
201
1
 
14
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Много хора тук постоянно пишат,особенно по отношение на протестите, "Вие знаете ли,ако беше на запад,какво щеше да им се случи...".А Вие уважаеми, знаете ли,че на запад,политиците ги "ОТГЛЕЖДАТ",от най ранна детска възраст?!А в България,какво?!Знайни и не знайни бабаити,умеещи да говорят по мегафон,ги приемаме за поредните СПАСИТЕЛИ,па дори и да не умеят,да говорят правилно,по споменатия мегафон...
200
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посочвам ти - Ангела Меркел. Когато спечели последните избори, просто каза: алес гут, майне дамен унд херен, аз се оттеглям след този мандат. Имате четири години, за да се подготвите да спечелите доверието на немския народ и да гласува за вас на следващите избори.Това у нас кога? Нашите партии са вождистки. Няма вожд - няма партия. Само БСП са изключение, ама пък те са страшно посредствени като цяло.
199
1
 
1
 
! Отговори
До 199 преди 3 години
Я посочи един лидер и успешна партия !
198
1
 
19
 
! Отговори
Боко най-много краде преди 3 години
Всеки който е на власт краде,но Бойко мина всякаква граница. За чекмеджето и запасите,ще кажете-подправено е( не може се докаже),ама парите от ремонти? Всяка година след това е ремонт на ремонта и се бие по гърдите,че магистралите са с ду.пки.Пример давам Сърбия, където преживяха и война. Пътищата им удобни и равни. Бойко направи далавера със санирането,суджуците от европейските програми и какво ли още не. Освен това не говори правилно един език и са излага навсякъде. Защо пък да е незаменим?
197
2
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Фасадна се оказа демокрацията, за която СДС ни излъга.Затова сме сега в мафиотска к0чина.Анатема крадци !
196
2
 
21
 
! Отговори
Кур Ви Набивам преди 3 години
ЗАЩо Далавери Симеонов не е в ЗАТВОР?
195
2
 
17
 
! Отговори
Виц преди 3 години
От СДС питали радио "Ереван" : Кога ще дойде добрият живот в България ?От радиото отговорили: Той вече отмина.
194
3
 
11
 
! Отговори
Доста лицемерно преди 3 години
СДС дойде със небило дотогава трошене и зулуми - а сега били против.Що така бе сините? Развода тогава беше доста кървав си спомняме!
193
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Радев е ком-плексар.Не се косете, винаги ще съм по-умна от вас. Все пак съм отличничка, а вие-посредствени.