В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, написаха от партията
295
В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие. Това се чете в позиция на СДС, изпратена до медиите.

"Снощи група протестиращи поругаха сградата на "Раковски" 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа", пишат от СДС.

Още по темата
"Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции. Хората, които снощи замеряха сградата едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България", отчитат още "сините".

"Раковски" 134  не е фасада, а история. И посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим. Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия", смятат от СДС.

От там отново отчитат, че подкрепят правото на протест, но настояват полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите.

"Никъде в Европа не се толерират подобни действия. Демокрацията е свобода, законност, но и ред. Конституционното право на протест не трябва да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации", се чете още в позицията.

От СДС отчитат, че подкрепят правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, "които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели".

"Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други", завършва позицията на Съюза на демократичните сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Аз признавам,че Бойко си е човекът партия. С всички се изпокара и остана сам срещу всички. По-скоро е вълк единак,лидерът трябва да обединява хората си,не да бяга от отговорност и да прехвърля вината винаги над другите. На Бойко все другите са му криви:Станишев,Орешарски, Нинова,Радев. Защо не се опита да говори с протестиращите?
191
2
 
10
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Браво 199-ти,точен анализ!!!Именно,между ЛИДЕР и ГЛАВАТАР разликата е огромна...Лидера обединява и подготвя приемственост,за общото благо!!!Главатаря е обикновен комплексар,който започва всяко свое изречение с неизменното "АЗ" и го изговаря със заповеднически тон!!!А при Борисов тоя проблем е още по задълбочен,имайки предвид изтапанването му пред нацията с думите:- Имате късмет,че аз Ви управлявам...И това,ако не е болестно състояние?!
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите са добри за себе си.На нас ни пречи идеята за уравновиловката.Има приказка:един *** загубил двата си крака. След дълга депресия му хрумнало, че ако отреже краката на околните, всички ще са равнопоставени.Това е друг изказ на историята за Българския казан в Ада.Българинът е завистлив дори, когато ясно осъзнава, че другият го превъзхожда.
189
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно това ви е проблема, гербер - вие, както и БСП, имате кадри, а не личности. Вие имате просто едни трансмисии на волята на главатаря, а не мислещи хора. Затова БСП загива, затова и вие сте тръгнали по нейния път.
188
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Раковски 134, новият Мавзолей.
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХахахСДС "реве" за ул. Раковски 134. Нали Марешки Ви би шута пък полсе и Валери Сменонв като лешояд ръмжеше за стградата.Ей как едни ЕВРО ИЗЗБОРИ СИЛ-ВИС си стистаха ръцете да стоите в тази зграда. "СИМВОЛ" ми бил? Какъв "симовол" като страна с ГРОБ ще ляга доброволно живи във вечния сън.
186
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ си имат достатъчно млади кадри.БСП как сте с младите кадри, защото доколкото познавам партията ви, повечето е пълнеж?
185
1
 
13
 
! Отговори
До 130 от един бълга преди 3 години
А той Костов пък свята вода ненапита. По негово време младите взеха да вземат масово наркотици. Мутрите и чалгата унищожи каквато и да била доброта у хората. Масова безработица и хората нелегално бягаха през границата в Гърция. Никой не съм излъгал. Планът Ран за унищожение но народа се прие по времето на Костов и негова си беше идеята с приватизацията 3:1. Само някой луд може да смята,че Костов е светец,а не крадец
184
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко не е лидер в истинския смисъл на думата. Той е просто главатар.Един лидер би си подготвил подходящи наследници, за да не рухне изграденото веднага, след като той се оттегли - кадри, партийни структури и т.н. Би подготвил нови лидери.Един главатар на банда, какво - гръмват го, примерно и бандата му се разпилява. Даже част от бандитите отиват при доскорошните конкуренти.
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За СДС може би трябват сини домати, така си мисля... Ама много скъпо излиза, затова от най-скапаните може.
182
0
 
13
 
! Отговори
Много добре преди 3 години
Им стоят доматите и яйцата на тази сграда. Даже си мисля, че закъсняхме. Довечера да пребоядисаме сградата на Далавери. Много на сериозно се е взел този сел*ски кр*@дец.
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС са смешници и *** на герб.Някаква си сграда не може да бъде символ.Казано е: "Не си правете кумир..."
180
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"бег на месте общеукрепкяющий"
179
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак признавате, че Бойко Борисов е лидер.А вие в БСП лидери имате ли?
178
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, да, лидерите са лоши, трябва уравновиловка т.е. посредственост-Това е типично за БСП.
177
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното социологическо проучване показва, че ГЕРБ вече се стича в канала. Без значение дали протеста ще успее за оставките или не. В сърцето на поробителя раната вече е отворена.
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фасадите на партиите безплатно ли ги чистят или си плащат?
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МдаС лидерските партии винаги се случва едно и също. Одобрението към партията е функция на одобрението към лидера. Загуби ли лидера подкрепата, с която се ползва, партията му изчезва. Проблема им е, че са изградили структурата по мафиотски пирамидално. Там всичко функционира като се свързва по някакъв начин с боса. Изчезне ли боса, цялата конструкция рухва.
174
0
 
12
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Ам'чи,той бай Иван,един от някогашните бармани на "Астория",к.к Златни пясъци,на времето ми казваше..."Данчооо,не се пали толкоз моето момче,просто ги наредиха в редица и на Филип Димитров му се падна СДС...,инак са си все същите,нали аз им наливам толкоз години по сбирките..."!!!За Борисов партийната книжка е светиня...Абе сбъркана работа!!!Иначе казано"ВСИЧКИ СА МАСКАРИ"!!!
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще харчите пари за домати, карайте по всички централи.Да не пропуснете ДСБ, БСП, ДПС.