В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, написаха от партията
295
В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие. Това се чете в позиция на СДС, изпратена до медиите.

"Снощи група протестиращи поругаха сградата на "Раковски" 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа", пишат от СДС.

Още по темата
"Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции. Хората, които снощи замеряха сградата едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България", отчитат още "сините".

"Раковски" 134  не е фасада, а история. И посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим. Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия", смятат от СДС.

От там отново отчитат, че подкрепят правото на протест, но настояват полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите.

"Никъде в Европа не се толерират подобни действия. Демокрацията е свобода, законност, но и ред. Конституционното право на протест не трябва да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации", се чете още в позицията.

От СДС отчитат, че подкрепят правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, "които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели".

"Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други", завършва позицията на Съюза на демократичните сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От СДС са огорчени, защото замерянето с червени домати определено е намек към тях. Те са очаквали да ги замерят с розови домати.
171
1
 
15
 
! Отговори
Мда преди 3 години
С ГЕРБ ще се случи същото,каквото и със СДС,а може даже и НДСВ.
170
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Mister Cro,разделиха се на три,слънцето,баш комуниста управлява,и още бивши комунисти няма,както малко бременна жена .
169
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС е кухо понятие.За разлика от "Да окрадем България", СДС са във властта и това дразни лилявите naтладжани! За това плюят толкова жестоко СДС. Защо сте толкова злобни същества?
168
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
"Свинска зу*рла" имах предвид,ама забравих,че "зу*рла" се цензурира.
167
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, купувайте домати и яйца и отивайте на "Позира с"20, защото там е леговището на Звяра!
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС е кухо понятие.За разлика от "Да окрадем България", СДС са във властта и това дразни лилявите ***! За това плюят толкова жестоко СДС. Защо сте толкова злобни същества?
165
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Когато СДС хвърляха яйца и домати-беше демократично,нали?И сега е точно толкова демократично!Който се е ос*рал във властта-да си носи последствията!Впрочем,хвърлянето на свински уши бе най-актуално(с оглед на коалицията),но излиза скъпо-6-7лв/кг.Има по-евтин вариант-свински *** под 2лв/кг.Видях наскоро в един магазин-"свинска *** с усмивка"(?)-2лв.Под "усмивка" сигурно се разбира устни...
164
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата лъжа, че в България се прави някакъв преход, не можеше да се случи без участието на СДС. Те бяха главния герой в измамата. Каквото и да разправят сега, българина това няма да им го прости.
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Раковски 134" не е история, а фарс.
162
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС беше създадено от БКП за да се имитира че има алтернатива и да се излъже българина, че има преход към демокрация.
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ядосват се, че освен домати е нямало и краставици.
160
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довчера ония от СДС си мислеха, че трябва да ги канонизират за светци, а те ги свалиха от облаците на земята с разваления яйца и домати.
159
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак да питам:От народните пари, които вие бившите комунисти си присвоихте след 09.11.89г.,Колко инвестирахте в бизнес, колко прахосвахте за лукса на фамилията и какъв работещ бизнес в България имате днес?БСП сте за съд съд цялата фамилия, която или се уреди на запад, или живурка без да работи в кухи и нищо непроизвеждащи фирми у нас.
158
2
 
10
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Ами провалихте се, защото БКП се раздели на две - СДС и БСП и играхте един театър двайсетина години! Края на 90 те и аз, вече пълнолетен гласувах за СДС-то, после за ДСБ-то... За царО и Боко не съм гласувал...всъщност не съм гласувал вече 15 години .. но от сегашна гледна точка СДС беше една голяма измама, после НДСВ, после и ГЕРБ...все инсталирани проекти, все марионетки, а Бокича проста и нагла марионетка с бухалка..
157
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС беше идея в началото. После се напълни с продажници, които стигнаха дотам да са лакеи на Борисов и в сградата им да се помещава НФСБ.
156
10
 
1
 
! Отговори
от последните секунд преди 3 години
Британските служби са разкрили пред лидерите на двете фракции в Европарламента истинските цели и лица на преврата в България! Според информацията пРезидента радев оглавява проруски бунт в натовска страна и цели въвеждането на проруска диктатура, пряко замесени са и " евродепутатите" христо иванов и полурускинята елена йончева, зад паравана на " борба с корупцията" те използвайки структури на ЕС целят дискредитирането на България в Европа и осъществяването на преврат с помощтта на руските служ
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази сграда трябва да се разруши като мавзолея, а СДС да бъде обяване за престъпна организация като БКП.
154
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС е като КТБ няма я!Каква история какви 5 лева?!
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво й е святото на тази сграда? Вътре се помещаваха едни използвачи, лъжци, крадци и лицемери. Алчни хора, които не ги интересуваше нищо друго, освен да уредят себе си. Вероятно смятат, че с това са заслужили вечно да ги почитат.