Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона

Около час Коалиционният съвет обсъждал блокадите
Обновена: 7 авг 2020 11:27 | 7 авг 2020 09:13, Елка Василева
115
Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона
Снимка: архив, БГНЕС

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

По думите му цели 30 дни се е изчаквало разумно решение и освобождаване на кръстовищата, но някои хора са се ожесточавали повече, извършвали хулигански действия и нарушавали закона. 

"Полицията трябваше да го направи по-рано. Лично съм отправял покана към протестиращи да си излъчат свои представители. Готов съм да разговарям с всеки, но те не желаят никакъв диалог", заяви Симеонов пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че не си спомня за толкова дълъг период от време да са блокирани кръстовища у нас.

Според лидера на НФСБ подписката срещу блокадите е можела да доведе до контрапротест, напрежение и сблъсъци между двете групи.

Валери Симеонов се съгласи, че има грешки в управлението и посочи, че е бил един от основните критици на кабинета, но по думите му смяната на изпълнителната власт трябва да се извърши чрез избори.

"От самото начало изпълнителната власт ги предпазва - да не бъде употребено насилие спрямо тях. От другата посока са нарушени правата на другата група хора, която не знае кога ще стигне на работа или като води децата си на градина", поясни той.

"Нямам мотиви да настоявам властта да остава. Имам си достатъчно доходна друга дейност. Но не искам да подминаваме факта, че говорим за колективни решения. 4 часа сме заседавали и сме обсъдили всички варианти. Аз предложих на Борисов да се оттегли от управлението и да се постави друг човек от ГЕРБ, който да поеме управлението на Министерския съвет. Беше отхвърлено това предложение и отидохме на вариант да се спази законността. На изборите нека всеки гласува за когото желае", обяви лидерът на НФСБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
8
 
! Отговори
Половин преди 3 години
До Анонимен Черкезин е - половината му рода.
65
13
 
2
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Отдавна трябваше да ги изметат от крастовищата
64
0
 
18
 
! Отговори
dodger преди 3 години
то според него, протестърите не трябва и да викат, а да шептят за да се запазят децибелите шум под границата
63
2
 
5
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
До Анонимен, 68:Браво, станахте трима, които ще гласувате за Симеонов..
62
0
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Какво по-смешно от това, Валерката да определя кое е законно и кое не е. Кой гласува за тези лъжепатриоти?
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо дяволско в този човек
60
1
 
17
 
! Отговори
Айде нема нужда преди 3 години
На Симеонов ясно ли му е че властта само ще я мирише следващите години:)
59
2
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Г-н Симеонов , а Вие от управляващата мафия, по колко пъти на ден и колко сериозно, нарушавате законите?
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На разсъмване е най-тъмно, най-студено, най-гадно! Нали г-н Винкел? Гледах доволната ти мазта мутра сутринта по вашата телевизия. Ти ли мръснико определи часът на атаката?
57
6
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
До ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОРКой народ бе? Кой ви дава право да говорите от името на целия народ? Като дойдат редовните избори народа ще си каже мнението!
56
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Който иска да Протестира лично пред Валерката -Може Събота и Неделя да го засече по крайбрежната алея в Морската Градина в Бургас -бута майка си на инвалидна количка- И Няма смисъл да носите яйца- Просто от алеята правите 30 метра в посока морето -ТАМ има много топчета Сирене (палмово масло)-Взимате 20-30 топки и може с Тях да го замервате- Нека ВИДИ докъде докараха Черноморието и Сезона -направо пълна Катастрофа -Икономическа Природна Туристическа-!какви българи ще дойдат на този МАЗЕН ПЛАЖ БЕ?
55
7
 
4
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Валери Симеонов дразни само чужденците в България.
54
1
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До ВелмазовЧудя се дали сте изначално ***, или прогресивно оглупяващ, само бъдещето ще покаже.Но няма да можете да го осъзнаете, защото явно капацитета ви е малко!
53
26
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации, господин Симеонов ! Днес институциите доказаха , че могат да работят, закъсняла, но наложителна акция на МВР ! Поздравления !
52
6
 
2
 
! Отговори
Проблема на Боко преди 3 години
е че е много толерантен и диалогичен. Ей го сега с тези патриоти. Каквото те кажат това става. После се окаже ,че не е както трябва и нещо не е законно и пак Боко виновен. На ДБ служебното на Радев и върна на нула всичките реформи дето се опитаха да направят докато управляваха заедно с ГЕРБ и те вместо да оценят колко диалогичен е бил Боко да им пусне реформите пак са се хванали от Радев да очакват нещо. Абе аланколу, той като те е е..л един път що мислиш че пак няма.
51
2
 
4
 
! Отговори
Разбрах как се става преди 3 години
Министър. Като ти кажат, когато ти кажат - казваш да. И през останалото време се правиш на адекватен. Въпреки, че за дипломите си си платил и не говориш добре БЪЛГАРСКИ четеш английски както лилав говори БЪЛГАРСКИ
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези корумпирани539герберасти силно раздразниха народа и наистина някой физически може да пострада...толкова е силно ожесточението срещу тях...но каквото повикало,такова се обадило...
49
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, при положение че с наши, народни пари копаят частно пристанище, с наши, народни пари пълнят джобовете на фирмите за тол-такси, с наши , народни пари захранват сметките на разни колектори, а главният финансист не разбрал, как така изчезнал един милиард от такси.... И този взел да ни говори за закони. Наесен законът ще отстъпи на глада и тогава жална ви майка
48
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка нагъл и необразован винкел. Ти си причината тулупа да е на власт.
47
21
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
ДО 51Кой народ бе ***...Всеки един от тия смешни протести се изказва от името на целия български народ..айде нема нужда.