Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона

Около час Коалиционният съвет обсъждал блокадите
Обновена: 7 авг 2020 11:27 | 7 авг 2020 09:13, Елка Василева
115
Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона
Снимка: архив, БГНЕС

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

По думите му цели 30 дни се е изчаквало разумно решение и освобождаване на кръстовищата, но някои хора са се ожесточавали повече, извършвали хулигански действия и нарушавали закона. 

"Полицията трябваше да го направи по-рано. Лично съм отправял покана към протестиращи да си излъчат свои представители. Готов съм да разговарям с всеки, но те не желаят никакъв диалог", заяви Симеонов пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че не си спомня за толкова дълъг период от време да са блокирани кръстовища у нас.

Според лидера на НФСБ подписката срещу блокадите е можела да доведе до контрапротест, напрежение и сблъсъци между двете групи.

Валери Симеонов се съгласи, че има грешки в управлението и посочи, че е бил един от основните критици на кабинета, но по думите му смяната на изпълнителната власт трябва да се извърши чрез избори.

"От самото начало изпълнителната власт ги предпазва - да не бъде употребено насилие спрямо тях. От другата посока са нарушени правата на другата група хора, която не знае кога ще стигне на работа или като води децата си на градина", поясни той.

"Нямам мотиви да настоявам властта да остава. Имам си достатъчно доходна друга дейност. Но не искам да подминаваме факта, че говорим за колективни решения. 4 часа сме заседавали и сме обсъдили всички варианти. Аз предложих на Борисов да се оттегли от управлението и да се постави друг човек от ГЕРБ, който да поеме управлението на Министерския съвет. Беше отхвърлено това предложение и отидохме на вариант да се спази законността. На изборите нека всеки гласува за когото желае", обяви лидерът на НФСБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
23
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Време беше. Тези стачки трябва да бъдат забранени. Ей хора опомнете се. Бойко ще падне. Кой се готви да го замести
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винкел, оставка! Ревизия на оградата. Ревизия на хотелите ти. Оставка!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те протестиращите са над закона бе, те са много умни, ще променят системата, модела и ще разбиват статуквото, който не вярва значи е много глупав.
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов като кара джипката не нарушава ли закона?
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите не нарушават закона.Обяснено е че са законни в страницата на адвокат Хаджигенов
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валекрата като окупира АМ Марица преди години не наруши ли закона?