Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
2
 
14
 
! Отговори
мачу пикчу преди 3 години
Навсякъде в държавата всичко е мафия.....опасявам се, че така и ще продължи...
439
4
 
22
 
! Отговори
6a6o преди 3 години
След оставката на Борисов трябва да последва и оставката на Гешев. А след тази на Гешев май най-нужната ще бъде тази на Фандъкова. А след нея и всички останали бандюги от ГЕРБ и сателитите им.
438
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казаното от фандъкова на кратко - вие плебеи трябва да спазвате закона, богоизбраните могат да правят каквото си иска, за тях закона не важи, съдебната система, прокуратура, полиция -всички ги пазят
437
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден ще е така до ОСТАВКАТА!!! Съд и затвор за организирана престъпна група ГЕРБ!!!
436
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И, кой професионално ще се ангажира, кой е с по висши ценности и разумно ще контролира и ръководи това, което се случва днес в собственото му общество... 490
435
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барикади не само до оставката, а до гласуването й в парламента.Много добре знаем колко изврътлив Бацо. Сутрин каже едно, на обяд друго, вечерта трето!
434
6
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Промяната е...неизбежна само ако останат...барикадите.Мутрата-премиер от...добро не разбира,ще си помисли че народа пак го...залюбил заради...хубавите му очи,стройната фигура и бялата риза.Народния шут трябва да бъде силен и...завинаги и МС да гледа вече само...отвън и да го...заобикаля..
433
5
 
22
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Пейка-1200 лева , тоалетна -10 000 лева ! Съд, затвор и конфискация на имуществото на ФАНДЪКОВА!
432
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоталното падение на премиера Бойко Борисов е бил на неофициално посещение в дома на почетния председател на ДПС Ахмед Доган т.нар. Сарай на ул. Беловодски път в столичния кв. Бояна, за да се моли кабинетът му да остане на власт, за да могат да заметат следите от грабежите.
431
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великите демагози, които използват познанията си да контролират нашето поведение по най- умен начин и често в името на най- зли цели и намерения. Опита да се подтиска, притиска и нагло краде българския народ се предава от едно.... поколение на друго..Резултатите от,, демокрацията,, са катастрофални за всички.
430
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога няма да се оправим, докато гербавите смятат за свое изконно право да крадат щом и други са крали преди тях. Не може да остават по-назад.
429
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова е права промяната е неизбежна с енергията и ентусиазъма на тези млади хора.
428
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данък "Фъндъкова" при покупко-продажба на жилище от 2,5% увеличен на 3% от началото на 2020. С/у това що никой не протестира?
427
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората призоваха Фъндъкова връщай откраднатите пари и се махай
426
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията тая еечер ще раздава сухи пешкири, а от Декатлон ще предоставят ббезплатно ветровейки за всички. Кокакола и Каменица товарят вече чадъри. Така че народе - към барикадите. Ще има фандък.
425
3
 
27
 
! Отговори
Мутри вън ! преди 3 години
Фандъкова за 4 мандата открадна от София и софиянци над 3.8 млрд лв.Отделно е ощетила Бюджета с нагласените Обществени поръчки, спечелени от гереберастки фирми и извършващи като по правило некачествени ремонти.След това знаем - ремонт на ремонта на ремонта на ремонта, а данъкоплатците плащаме и пълним Чекмеджето.
424
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Софето вали като из ведро. И природата е против папуняците.
423
3
 
19
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Ти ли Ще ми говориш,където ми вдигна данъка на колата .Не те ли е срам кмет на София 100 г. Искаш да бъдеш...
422
2
 
22
 
! Отговори
Smurf преди 3 години
Другарката да си припомни когато спираше кръстовища и булеварди за да може герберските фирми да крадат през ремонтите на ремонтите без да осигурява обходни маршрути и трябваше да чакаме в задръстванията часове наред, преди да си отваря устата
421
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога затварят булеварди за поредния ремонт на ремонта е законно, а когато хората искат да ги изметат - не е.