Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
0
 
0
 
! Отговори
Блато преди 3 години
Крадливо племе.
499
0
 
0
 
! Отговори
Тити преди 3 години
От Самоков е госпожата но, вече е столичанка с 10 апартамента в Манастирски ливади.То Герб замогнаха само с апартаменти.На всеки гербаджия най-малко по пет.Това е да си от Герб.Цецето, Цецко,Севдалика няма да ми стигнат редовете да ги изброя.
498
0
 
1
 
! Отговори
МАРШ В ПЛЕВЕН преди 3 години
МАРШ В ПЛЕВЕН ТАМ ЩЕ КОМАНДВАШ!
497
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си ходи на село - еднопосочно!Не разбраха ли, че ги мразим - безплатно!
496
1
 
4
 
! Отговори
Дончо преди 3 години
Защо тези, управляващите, които не спазват законите по толкова много начини, изискват от всички нас, управляваните, да ги спазваме????Демокрация, каиш, а???Доста изкривена представа за демокрация.
495
1
 
10
 
! Отговори
Факти преди 3 години
До ЧияФакти за кражбите са изнесени в редица статии. Отворете само Бивол. Кражбите от ремонта на Графа никой не може да опровергае. Възложител е Столична община, а изгоря само един бушон и той дори не е в затвора.
494
11
 
4
 
! Отговори
Чия преди 3 години
Като обвинявате някого в кражба трябват факти , а не свободни съчинения. Аз също мога да кажа , че всеки един от вас и крадец и лъжец.
493
4
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Преди известно време разбрах,че "фъндък" на турски значи лешник и сега се чудя защо др.Фъндъкова не се казва Лешникова!?Струва ми се ,че има нужда от едно обяснение!
492
5
 
19
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Ъхъ ! Наистина промяната е неизбежна - повече няма да си кмет ! Кметът управлява , а не е управляем !
491
4
 
21
 
! Отговори
Бонго преди 3 години
София - най-грозният град в грозна държава!
490
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадла! Harла при това!
489
5
 
11
 
! Отговори
будистките мирянини преди 3 години
я преизбраха на 2 и 3 тур вместо кадиев и манолова за кмет по онези временане развраха ли тези наивници че е некадърна кметица по време на първия мандаткакто и за Будата - 3 мандатабива, бива ама толкова заблуден народ............ей това са резултатите - най-висока смъртност, корупция, престъпност и бедност в ЕС
488
5
 
22
 
! Отговори
Йок Фондък преди 3 години
Презастроиха навсякъде. Тази се прави на ощипана. Само схеми и комисионни. Съсипват и кв. Света Тройца. Нямат спирачка. Като за последно.
487
5
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Щом промяната е неизбежна, ДИМ ДА ВИ НЯМА! Начело с НАЧАЛНИКОТ ви!Докато има все още свободни места в СЦЗ.
486
3
 
6
 
! Отговори
До До Виктор 526 преди 3 години
Ами то един *** пожарникар ни стана министър-председател! Данчето е жена с образование...
485
2
 
13
 
! Отговори
До Виктор 526 преди 3 години
Викторе...., Фандъкова НИКОГА не е управлявала София ! Стоефе и се ерчеше само за фасон. Как си представяш един гимназиална даскалица от Самоков да има управленческите умения на кмет, та и кмет на София ?
484
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данчето Дондукова - Игнатиева безнаказано блокираше софийски булеварди с години еднолично!
483
1
 
8
 
! Отговори
За фалшиви преди 3 години
новини фащ дават милиарди на тарикати да пишат и да отразяват на бялото черно.Това беше и едно време свободна Европа ни хулеше, че социализма е бил вреден,а сега дивашкия капитализъм ни попиля от всякъде.Всичко е в ръцете на шайка.Никаква икономика не се развива хиляди заводи се разпродадоха и ограбиха.Сега почват народа да ограбват.Земите парцелират 50на сто не ги работят,ама взеха еврата.Младите те ще се борят за добрите години.
482
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Кражбите на Данчето са най-очевидни за софиянци...
481
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Така че, моят старомоден призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се борико ко речи ? меринджейа