Три ключови кръстовища в София остават блокирани

Без сблъсъци и провокации през 30-ия ден на протести
Обновена: 8 авг 2020 08:03 | 8 авг 2020 07:18, Елка Василева
510

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Три ключови кръстовища в София остават блокирани – на Орлов мост, площад „Независимост“ и пред СУ „Св. Климент Охридски“.

Полицейските служители не са предприели действия срещу гражданското неподчинение, предаде БНР. 

В столицата вчерашният 30-и ден на протести премина без провокации и сблъсъци.

Още по темата

Демонстрантите отново блокираха възлови кръстовища в центъра на града и възстановиха палатковите лагери, които в ранните часове на в петък бяха премахнати от органите на реда.

Изградиха и барикади на две кръстовища – при Софийския университет и Орлов мост. Укрепленията бяха изградени от контейнери за смет, пейки, дървени материали, каменни блокове, кашпи и други подръчни материали. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
3
 
! Отговори
до 343 преди 3 години
И сетне първи се наместиха министри, кметища, депутати, областни управители и се писаха поборници!
309
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът лично призовава протестиращите да продължат с протеста и че всяка намеса на полицията е незаконна и нарушава техните права! Ако три - пет хиляди блокират кръстовищата, защо "милионите" гласували за Радев мълчати не си отстояват правата???
308
2
 
2
 
! Отговори
до 341 преди 3 години
Роби, сър! Моите 75 роби също са на моето мнение!
307
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го бъде Борисов и другата седмица?
306
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е така е било преди да се освободим от турците.Имало е такива богати и не чак толкова богати,но заможни българи,които са били против въстанието за да не им се развали рахатлъка.Така е и днес!Е днес няма Левски и нещата са много сложни,не става с ''Чиста и свята република'' само.
305
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво сега бе, другари герберуци!? Ще чакаме другарите от БСП да се стабилизират, другаря Гербов да махне Нинова и да правим заедно БКП 2 - Народната милиция!?
304
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 337Е кой скача. Работя във фирма с 10 човека. Частна,нищо общо с партии и държавна работа. От 10 човека на 2 им е все тая,че са малки и за друго си мислят. 3 казват хубаво е да има нещо като протести,за да се осъзнаят политиците къде се намират,но не е момента сега за служебен кабинет и 5 човека казват,че не искат Радев и комунистите да вземат властта. И всички казват,че да затварят кръстовища много ги дразни и това най-малко го подкрепят.
303
0
 
14
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Учиндолския чалгар направи партийка " Има такъв народ" . Обаче се оказва , че няма такава държава , в която да живее този народ ,дето го има. Днес Фигуранта се изплю върху Борисов и му каза директно, че не става за премиер ! Абсолютният нищоправец в България,който една стотинка не е произвел , само се е тъпкал на държавна трапеза ,просъска, че Борисов живее в илюзия , нищо , че Борисов е направил : църкви, детски градини,заводи,магистрали,спортни зали,стадиони.....!
302
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 337Ами, така, не ви подкрепяме. Аз не подкрепям хора, които ми прецакват ежедневието и особено не подкрепям хора, които говорят от мое име без да съм ги упълномощавал. Такива като теб, например.
301
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 328"тикварската блокада"Нямаше никаква "тикварска блокада". Мерките бяха намясто и никой не е спирал никого да си стигне до местоработата, когато се отвори локдауна. В момента създавате хаос и неудобства на хора, които нямат нищо общо с властта. Ако не сте разбрали, че така ги настройвате срещу себе си, ако продължавате така ще го раберете на изборите. Той Боко затова не прави нищо, за да му спечелите избиратели и вие послушно го правите. Помагате му да остане на власт!
300
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 330Как да не ни подкрепят?Не виждаш ли ти,че всички скачат?!Само който е на държавна заплата си трае,защото ще я загуби ако падне Тиквата.Дори и милиционерите подкрепят,ама не смеят да се обърнат и заедно да свалим тиранина!
299
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е и фандъкова да се намеси и да реши проблема, например да построи нов мост при Орлов мост. Знам и как да се нарече- тиквен мост.
298
2
 
9
 
! Отговори
до 328 преди 3 години
Къв прогрес, бе? Това е регрес. Куп хора се опитват да изопачат нещата в полза на тия блокади. Ето, аз не ви подкрепям- защото освен искането за оставки други алтернативни предложения нямате. Няма и да имате. Просто, защото и вие не знаете какво искате. Но е важно да се отбележи, че не подкрепям и правителството, но това е друга тема.
297
10
 
2
 
! Отговори
до 327 преди 3 години
Тя полицията да не би да ти е частна собственост или на Пърцал Симеонов - нфсб!? Ако си върши работата, първо ще арестува Корупцията наречена ГЕРБ! И на полицаите им е омръзнало от простокрацията! 11 години несигурност и простотии в системата на МВР!
296
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери ги прати милиционерите да развалят палатките,той Каракачанов си каза:''Аз съм силов министър и не съм нареждал''.Бойко иска да дава оставка,ама Валери си отмъщава заради офиса и на майките дето му взеха оставката преди.Той е заповядал на милиционерите!
295
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 326Ми защото хората НЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ. Те и в големите градове също не ви подкрепят. От 2 милионна София има едва 5-6 хиляди протестиращи. Сам си сметни какъв % прави това.
294
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Дреме ми, София не е България! И една шепа пропаднали типове, и млади неориентирани телета, революция няма да направят! А Радев, Импексова, Манолова и кухия Слави, нека потриват ръце, скоро ще се разчесат!
293
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, айде! Два месеца изтарпяхте тикварската блокада по време на пандемията, а сега не можете да подкрепите прогреса! Просто сте герберюги и държите да сте незаменими! По хитрирте от вас си уреждат място за метреси на европохотливците в Брюксел!
292
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам действията на Полицията: направиха правилното, като разкараха блокадите, сега обаче ги оставят да си правят каквото си искат отново. И как точно ни се решава на нас проблема? Направихте им една демонстрация и това беше, така ли? Само дето ние в понеделник пак трябва да отидем на работа.
291
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо само в София?Във Варна и Пловдив и Бургас какво дремят?!Повече блокади по-бързо ще се предаде Тиквата!