Нищо няма да се промени без реформа в здравеопазването, смята д-р Кацаров

Не трябваше да се дават пари на калпак, заяви той
21

Колкото и пари да се наливат в здравеопазването, когато са разпределени неправилно, няма да има никакви резултати, заяви д-р Стойчо Кацаров в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

"Не трябваше да се дават пари на "калпак"- абсолютно погрешно е. Защо бяха увеличени на всички заплатите с 30%?", попита експертът.

"Както и онези 1000 лева за "първа линия"- те разделят съсловието. Нима личните лекари не са на първа линия? Но те не взимат пари. Нечестно е", добави още той.

"А иначе проф. Ангелов е страхотен специалист и добър избор, но без нужната реформа в здравеопазването, нищо няма да се промени", коментира още д-р Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има добро здравеопазване,трябва да има добра цоциална политика.А за да имаме добра соц. политика,трябва да има стабилна икономика която да е във възход.На лице няма нито един от посочените фактори.Има единствено държавни служители на заплати които поддържат определените им за тях структури.Но тези структори и отрасли са кухи и на практика не съществуват.В 21ви Век,здравеопазването трябва да е абсолютно безплатно,и всеки гражданин да има достъп до него,както си е по Конституцията на РБ.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на него ли да му дадат пари.Много ясно, че трябва да се стимулират финансово хората на първа линия.Той да не мисли,че всички искат да работят на първа линия. То не се и налага.
17
1
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Не разбра ли,че тия като Кацаров са се докопали до начина да вземат пари от ЕС за реформи.Като Пенелопа на Одисей, която денем тъчала платно, а нощем го разплитала са.Първо вземат пари да правят нещо, после - за да го развалят.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя лъжлив некадърник цял живот си изкара с лафове за някаква реформа.Все я прави и все недоправена.
15
0
 
6
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Аз съм около 50те и за първи път чух думата реформа в началните класове. Брат ми пострада от първите реформи за първолаци(Сендовчетата). Реформите вървяха в училищата и в държавата и в света 80те и ..хоп деееммоокрация!! Започнаха нови и различни реформи. Смехиха се всички видове партии и крадци и всеки правеше реформи...и ето в 2020та пак трябвали реформи. Има нещо уникално сбъркано в тази държава! Всички са недоволни и докторите и учителите и таксиджиите и пенсионерите, само най-малките са ОК
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕФОРМАТА ЗАПОЧВА ОТ САМИТЕ ВАС КАТО СПРЕТЕ ДА МРЪНКАТЕ ЗА ПАРИ И ПОЧНЕТЕ ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ В ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ РЕФОРМАТА И ЩЕ ПОТЕКАТ ПАРИТЕ КЪМ ВАС А ДА МРЪНКАТЕ ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ВИ ВДИГАЛА ЗАПЛАТИТЕ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ ОТИВАЙТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите са виртуалност, без стока нямат стойност.Каквото и да работите-правете го добре,Преди всичко не вредете,Пътят е от значение, но целта е смисълът на пътуването,Нека животът ви има смисъл.Парите не могат да са самоцел.Човек е част от всичкото и ТО е важното.Най-красивата, най-красивия, най-богатия, най-можещия имат смисъл в цялото, отделната личност е преходна.След Новото нормално на Карбовски имах нужда да напиша това.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятам, че съвременните хора все повече губят чувство за реалност.Животът е колективен труд.Никой не оцелява сам, дори онзи, който паразитира на чужд гръб.Въпросният трябва да знае, че не бива да убива гостоприемника си.На второ място животът е труд и е толкова по-хубав, колкото по-разумно е усилието.Виртуалността не е реалност.Като видиш, че някой ти подава банан от екрана, не можеш да го изядеш.Verte!
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след като тук здравеопазването тук не ви харесва, защо се прибирате за здравен туризъм пак тук, бре критикари? Лекувайте се в Германия, англия, Испания, Италия, Гърция - какво сте легнали пак на наш гръб? Да, ама там здравните осигуровки били скъпи, затова се мъкнете като просяци на евтиното, и на всичко отгоре плюете и гласувате за Пинокиовци и Мунчовци. Стойте си там и си плюйте на воля, само не ни се пречкайте, догуша сте ни дошли с нахалството и претенциите си.
10
2
 
4
 
! Отговори
и хора не останаха преди 3 години
congratulations, Борисов, без заеми, ама затри нацията - западняците що като видеха сега зорче с вироса веднага заеми взимат, защото си управляват добре човешкия ресурс дето им пълни хазната, а не прилагат пладнешки грабеж и геноцид над данъкоплатеца
9
1
 
6
 
! Отговори
дърт преди 3 години
От тези "реформи" продължаващи 30 години не останаха нито здравеопазване, нито държава!
8
1
 
13
 
! Отговори
до 7 от славянин преди 3 години
''в англия дали си реформират здравеопазването всяка година ? Защо в България са подлудели от реформи , а полза никаква ? Какво още ще реформирате , не ви ли стигат 30+ години реформи ?''В България се правят антиреформи, не реформи, затова и ги правят от 30 години без никаква полза за обществото! Всъщност от 30 години насам всичко работещо се разгражда с цел лични и определеногрупови интереси, а не обществени такива, маскирано под лозунга РЕФОРМИ!
7
2
 
12
 
! Отговори
реформа + преди 3 години
отнемане на лекарски права + съд за недобросъвестния медицински персонал
6
1
 
9
 
! Отговори
Йоланда преди 3 години
в англия дали си реформират здравеопазването всяка година ? Защо в България са подлудели от реформи , а полза никаква ? Какво още ще реформирате , не ви ли стигат 30+ години реформи ?
5
5
 
6
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 3 години
''Каква реформа искаш бе, имаш си договор назначили са те на работа и твоя подпис седи там, като не ти харесват условията напускай никой не те държи насила''Ето това е лично сметкаджийското мислене - реформа се прави за подобряване на работата на СИСТЕМАТА, която обслужва всички, а не за подобряване на личния ти интерес, тази проста истина такива като теб или не могат да проумеят или нямат интерес да признаят!
4
5
 
8
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Ехаа...Още един реформатор! Пусти сап!
3
2
 
7
 
! Отговори
Дост преди 3 години
Този си е уредил бъдещето. За да работи една медицинска лаборатория неговата фирма два пъти в годината взема по 1000 лв. за да издаде сертификати за уж упражнен контрол на качеството на резултатите от изследванията!
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само лекари ли са потърпевши от тоя вирус? Дайте по 1000 лв. на всички хора и няма да се разделя съсловието. Щото някои останаха без работа. Друг е въпросът, че личните лекуват по телефона.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква реформа искаш бе, имаш си договор назначили са те на работа и твоя подпис седи там, като не ти харесват условията напускай никой не те държи насила.