Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова

Тя се оплака, че загубите са големи
10 авг 2020 12:35, Нели Христова
135
Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова
Снимка: Instagram

Докато журналистката Кристина Патрашкова е във ваканция на родното Черноморие, крадци нахлуват в дома й. За това съобщи самата тя в профила си в социалната мрежа Facebook.

Според някой медии неизвестните към момента престъпници са влезли в апартамента с помощта на въжета и куки, като са успели да заглушат алармената система на жилището. А Патрашкова разбира за случилото се чак, когато се прибира след почивката си.

Ето какво написа журналистката относно инцидента:

За пореден път домът ми стана обект на нагъл обир. Дързък, брутален, безцеремонен. Загубите са големи, но дори това не е най-важното. Замислям се за демоните в човешката душа, за греха и опрощението. Почти се връщам към "Братя Карамазови" - за стремежа към извисеното и вечното дърпане към ниското.

Въобще в главата ми се въртят нерадостни мисли за човешката същност.  Наистина ли всички борещи се за справедливост са с чисти помисли или издигат лозунги, зад които прикриват мизерната си менталност? Основателни ли са претенциите ни за честност, след като злото надделява в душата ти? Имаме ли основание за висши идеали, в които не вярваме?

Ще кажете, че става дума за бандити и маргинали? А не е ли далавераджийското мислено широко разпространено? Просто си задавам въпроси какви са претенциите ни и какви сме самите ние. Дали не крещим за справедливост на площада, но сме готови да влезем в чужд дом, защото сме тарикати, които могат да приберат нещо, за което не сме положили и минимално усилие. Дали не се нервираме, че ни е отнет шансът да прецакаме другия.

Май е редно да се взрем в самите себе си. Да си признаем мизерните помисли и действия и след това да изискваме от другите. Не само от хората от властта, но и от хората до нас.

Накратко - престъпление и наказание. Тези неща никой не ги разбира по-добре от Достоевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След всичките тези излияния,да припомним,че живеем в такива времена,човек за човека е вълк.Застраховала се е,може и да е уредено.Ако е пострадала,случило се е като на всички нас,все пак великия Гешев,не може да се клонира.Ами те всички така правят,ще каже махленската клюкарка.Срахувам се,че след подобни случки ще назрее полицейщина ,фашизация и др.В Чехия,нямаш право да отглеждаш куче убиец,но имаш право да притежаваш оръжие и да го използваш за самозащита на себе си близки и собственост.Но тук?
79
5
 
16
 
! Отговори
Патрашков преди 3 години
Патрашката - Флашката много бързо забрави времето когато размахваше прословутата си флашка с Дачко Дачков и много и знаеше устата...
78
1
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Тия бандишори,обрали Патрашкова са го извършили в името на революцията.Сталин лежал в тюрмата,защото обрал банка,в името на революцията.Електората на БСП се увеличава.Имаше един поет през соца,който възпя криминаен престъпник " Отиде в затвора,попадна сред хора и стана човек- комунист!"
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79Склери, доколкото си спомням в нейната пощенска кутия "непознати" пускаха флашки с незаконни записи на ББ и тя ги публикиваше. Та не знам какъв поклонник е на ББ, като с фурнаджийската лопата и сребролюбеца Явор Дачков ръфаха ББ като Кане Корсо Италиано.
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И у нас през ноща са идвали " гости".Понеже комарника ми е скъсан а не затворям прозореца,защото е горещо,съседските котки ми отмъкнали македонската наденица от малкото хладилниче,дето я съхранявах.Жалко,бях я изпържил и си я бях приготвил за закуска,ама нейсе.И те душа носят. Не,че има връзка някаква със статията ама и аз да се оплаача
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И у нас през Ощава видяли" гости".Понеже комар има ми е скъсан а не затворям прозореца,защото е горещо,съседските котки ми отмъкнали македонската наденица от малкото хладилниче,дето я съхранявах.Жалко,бях я изпържил и си я бях приготвил за закуска,ама нейсе.И те душа носят.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мадааа, вгледай се в себе си. Търси ли са флашката с незаконния запис на срещата между ББ и Запалката преди години.
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е представител на третия пол. Откраднали са и хормоналната терапия.
72
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази като е гледам при Гала и едно нормално изречение не може да каже, все едни такива и все се сагласяеа с всичко и всички. Просто калинка на хонорар в телевизията.
71
6
 
27
 
! Отговори
знам преди 3 години
че Патрашкова е по злобна от Мая костинбродска. Не сме забравили че заедно с Явор Дачкух си взривиха офиса, щяха да убият охраната, само да покажат на запада че сме бандитска държава. А бандитите беше тя и Дачкух. Сега стои на стол в Божков ТВ и разваля предаването. Понякога и крадците вършат добри дела.
70
3
 
17
 
! Отговори
Корнелия преди 3 години
Добре,че не са пострадали момчетата,като са слизали с въжета и куки.
69
3
 
19
 
! Отговори
BG преди 3 години
То фасони, фасони и на края приземяване!
68
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се оплаче на своя идол- тиквата.Нали той и каскета отдавна бяха преборили битовата престъпност.
67
4
 
19
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 години
И кому е нужно това безсмислено словоизлияние?Само нейния дом ли е обран? И на други хора ограбват къщите, ама не се напъват да пишат някъде си! Особено пък във фейсбук! Ама то нали едно нещо, ако го няма във фейсбук, то не се е случило!
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно, Трактора пак ще даде.
65
4
 
29
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Хич да не ти пука Патрашкова.Един лаф мохабет при Гала и ще си възстановиш щетите.Ако са ти откраднали непрани бикини,то ще да е някой,който ти има мерака! М,дааа,това е заключението ми в помощ на полицаите!
64
5
 
6
 
! Отговори
Въжета и куки? преди 3 години
Тия да не са били от електората на великия пиратски мореплавател Ицо гумената лодка - Росенеца?
63
8
 
2
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Все в чуждо канче гледате и въздавате справедливост. На българина все друг му е виновен.
62
5
 
23
 
! Отговори
Вселенски закон преди 3 години
Когато получаваш повече, отколкото реално си заслужил - един ден идва СПРАВЕДЛИВОСТТА. Рано или късно. Нарича се КАРМА. ЧОВЕК САМ ИЗРАБОТВА СЪДБАТА СИ.
61
13
 
3
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Гледам ви всички сте много ербапи, ама като дойдат избори се навеждате на този от Банкя (иначе във форума не го харесвате) Какво повече да се коментира. Само да ви кажа една тайна. Ако на тези популярните не могат да им помогнат представители си къде сте вие в хранителната верига.