Блокадите остават, ще има ли избори преди пролетта на 2021 г.?

Няма политическа криза, твърди Юлий Павлов
11 авг 2020 09:23, Красимир Ангелов
38

Антиправителствените протести продължават повече от месец, търсейки нови форми и възможности за постигане на желаните цели. Времето до редовните парламентарни избори в края на март 2021 година накъсява и това поставя въпроса нужен ли е предсрочен вот няколко месеца преди това.

Назряло е очакването за оставка и педсрочни парламентарни избори. Цялата европейска преса говори за скандалите и корупцията  нас, нормално е да има такива искания и да доведат до кардинална промяна, заяви за "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

Още по темата
"За част от българските граждани доверието в това правителство е изчерпано, върви се към сценарий за предсрочни избори", коментира той.

За Bulgaria ON AIR социологът Юлий Павлов заяви, че основната част от хората са си по домовете, малка част от тях са по улиците. "Няма срив в електоралните нагласи, има лек спад. Малко над една трета от хората искат предсрочни избори".

По думите му вариантът с оставката на правителството би бил опасен прецедент и правителството ще изкара мандата си.

"Няма политическа криза, както твърди и Иван Костов, правителството си има стабилна подкрепа. Като се добавят неофициалните партньори - подкрепата за правителството си личи в ключовите гласувания", подчета социологът.

Според него доверието на европейските партньори на България било очевидно.

"Няма нито политическа, нито икономическа криза, които да станат причина за предсрочен вот, важен е конституционният ред", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Няма политическа криза, аман от пишман социолози. Ами хората тогава защо са на улицата вече 33 дни?------------------Защото им плащат. И ти си търкал талончета като изоглавен и ти финансираш този катун.
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите са март месец 2021година. Няма причина да се угажда на другарите Радев,Нинова, Манолова и сие. По добре да екипират платените си дру са лки със зимни дрехи, защото през зимата няма да им конфортно в тези палатки. Трябва и да им вдигнат надницата и да заменят бирата с вино. Може и с пелин.
10
2
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
и как ще го промените това със служебно правителство, досега нито една идея за УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА на протестърите не видях, нямате идея, едните искат комунизъм, другите били десни, а ще вдигат данъците... гювеч, как създава правителство
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма политическа криза, аман от пишман социолози. Ами хората тогава защо са на улицата вече 33 дни? Сигурно защото живота им е песен , сигурно защото всички си имат парички като едно шкавче пълно с евра по 500, че и златни кюлчета нали. Сигурно защото не сме най корумпираната държава в ЕС, а за свободата на словото сме чак на 111 место.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опаа *** раздават рубли. Хайде всички на протести да махаме демокрацията и да ни махат 50 процента от заплати и пенсии, нали ще влизаме в Евразийскиат Съюз там са изравнени заплатите с Бразилия и Русия. Въй Въй Въй.
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нье.Избори, напролет.Тия на Орлов мост да поръчват дебели дррехи и зимни палатки на спосора в Дубай.
6
2
 
17
 
! Отговори
ДО 4 Време за промян преди 3 години
и какво точно ще промените? едните ще станат, други (не вие) ще влязат в служебното правителство, най-вероятно по заслуги към вече известните спонсори
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има избори в март месец.Ходете да гласувате за да не спите на моста.Вън мутрите на Радев.
4
4
 
23
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
ало протестърите, прочетете пак учебника по МАРКСИЗЪМ-ЛЕНИНИЗЪМ
3
27
 
8
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Агонията на Бойковото правителство продължава. Ако си беше подал оставката преди месец можеше и пак да спечели следващите избори. Сега вече е късно. Ще раздава пари на поразия (не от чекмеджето, а държавни), за да се спаси, но няма да го бъде.Сега Бойко топка топката, протака, чака протестиращите да започнат да се делят, но колкото повече протака, толкова повече ще губи.
2
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще има, Татко Барба е дебелокож на-глец и пиявица!
1
14
 
33
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Изборите ще бъдат през Април. На шумкарите от Орлов мост ще им се наложи да изкарат зимата там. В палатките на черепа.