Блокадите остават, ще има ли избори преди пролетта на 2021 г.?

Няма политическа криза, твърди Юлий Павлов
11 авг 2020 09:23, Красимир Ангелов
38

Антиправителствените протести продължават повече от месец, търсейки нови форми и възможности за постигане на желаните цели. Времето до редовните парламентарни избори в края на март 2021 година накъсява и това поставя въпроса нужен ли е предсрочен вот няколко месеца преди това.

Назряло е очакването за оставка и педсрочни парламентарни избори. Цялата европейска преса говори за скандалите и корупцията  нас, нормално е да има такива искания и да доведат до кардинална промяна, заяви за "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

Още по темата
"За част от българските граждани доверието в това правителство е изчерпано, върви се към сценарий за предсрочни избори", коментира той.

За Bulgaria ON AIR социологът Юлий Павлов заяви, че основната част от хората са си по домовете, малка част от тях са по улиците. "Няма срив в електоралните нагласи, има лек спад. Малко над една трета от хората искат предсрочни избори".

По думите му вариантът с оставката на правителството би бил опасен прецедент и правителството ще изкара мандата си.

"Няма политическа криза, както твърди и Иван Костов, правителството си има стабилна подкрепа. Като се добавят неофициалните партньори - подкрепата за правителството си личи в ключовите гласувания", подчета социологът.

Според него доверието на европейските партньори на България било очевидно.

"Няма нито политическа, нито икономическа криза, които да станат причина за предсрочен вот, важен е конституционният ред", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
А мен ме дразни "Отровното трио"...Един арменец изпечен PR мошеник със селски номерца,един смотан адвокат разчитащ на клиентела от задържани протестъри да съди МВР и един нералиазиран скулптор без нито една скулптора
31
1
 
0
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Брата на Любо Пъпката много лъже бре!
30
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
Аз съм "ЗА" промяна!Дразни ме обаче, това затъпяващо скандиране "оставка".Само това слушам. А, също и "мутри вън" Е хубаво бе, ще ги изгоним! А после какво? Как да променим системата?! Ако само ги сменим, ще дойдат други и ще бъде същото, гарантирано е! Колко пъти вече ги преизбираме?Как да застанат начело неподкупни, честни, че и с качества на водачи? И да намерим такива хора, те нямат афинитет към власт!
29
1
 
10
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Случаен минувач 33! Държавата не се нуждае от случайни минувачи! Държавата има нужда от редовно живеещи граждани, образовани, умни и творящи, а не случайни минувачи, с остаряло консервативно комунистическо мислене! Там където стъпи комунист трева не никне !!!
28
14
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Забелязвам,че където е по-голяма герберската маса,нивото на коментарите е много ниско...Прилича на селска седянка....Ама на прогерберски сайт какво да намери човек....Ай със здраве герберчета....дано пораснете,поне умствено...
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има избори - това Божков и БСП да си го набият в главите.Аман от руски ***.
26
2
 
8
 
! Отговори
Това преди 3 години
че изборите щели да бъдат фалшифицирани изглежда СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНО. Ако ставаше така нямаше как да стане при правителството на Радев да бъде избрано правителство на ГЕРБ, а при правителство на ГЕРБ да бъде избран за президент Радев. Все пак нека да гледаме фактите. А недоволните от резултата си винаги ще реват, но в повечето случаи сами са си виновни - нямат програма, нямат структури, нямат личности ...няма как все да разчиташ на протестния вот.
25
2
 
8
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
Продължение на коментара от СКОРПИОН ! ... Сега г-н Борисов ще раздава държавни пари за държавни цели, нали вече е бил в " агония " !Целта на БОЛШЕВИШКАТА ХУНТА БКП-БСП , са точно тези пари, да не бъдат раздадени по направление, за да може да оперира с тях, ако евентуално дойдат на власт! Без тези пари хунтата е кръгла нула " О " !Европейското кранче ще спре да тече, а може да спре и да капе! Така,че Вие на площада няма да можете да доплувате до златните брегове на комунизма!!!
24
3
 
14
 
! Отговори
Руски слуга преди 3 години
Радев, как да ти дадем да правиш служебно правителство като си на служба и в друга държава!
23
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутрите със зъби и нокти драпат те да проведат изборите, за да ги фалшифицират и спечелят. При едно служебно правителство и предсрочни честни избори, мутрите ще загубят изборите.
22
4
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Всеки трезво мислещ човек знае, че избори НЯМА ДА ИМА преди март месец 2021 , а голяма част от платените кл..оша..ри на Орлов мост ще ум.рат от цероза дотогава.....
21
1
 
7
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Време за промяна 4! Ние българите сме мъдар народ, но много лесно доверчив. Обичаме да раздаваме съвети безплатно наляво и надясно! Времето на промяната се случи, от диктатурата на комунизма към демокрация! Промяната е на лице, необходимо е развитие на държавата, а не регрес! Казваш, че г-н Борисов ако си беше дал оставката преди месец, можеше да спечели, а сега от къде си сигурен че ще загуби?! Г-н Бобисов си подаде оставката два пъти, и защо БКП-БСП не я прие? Сега г-н Борисов ще...
20
3
 
4
 
! Отговори
Ами преди 3 години
умен - *** народа май пак ще ходи за гъби на изборите.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори ще има и ГЕРБ пак ще са първи.Протестът е вътрешно несъстоятелен защото една група костовисти стачкуват срещу друга група костовисти участващи във властта.
18
7
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
много прос народ е тва !
17
1
 
11
 
! Отговори
Народа преди 3 години
е все по объркан относно изборите - отвратителните на площада или отвратителните в парламента - какво да избере? Ако не се бяха излагали отвратителните по площадите можеше и да му остане някаква илюзорна надежда, че някои от тях биха могли...но сега...
16
0
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
ама вие с пари ли смятате да управлявате, на калпак от населението ли? на порциона на Доган или само за заслужилите по протестите, зер в правителството на Баци Христо Иванов стана минитър по заслуги от протестите срещу Олигарски
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 20 дни с лежане,ядене и пиене на безплатна бира и кебабчета изкарах пари да почивам долу горе и толкова време на Слънчака. Като се върна дано още да протестират ,че да изкарам и някой лев и за Пампорово.
14
6
 
15
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !
13
7
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Като дойде есента и ги забръска студения, депресиращ дъжд, а после и зимния сняг, Черепа и МАджо ще трябва да им купуват високопланинска екипировка - нови палатки, дебели спални чували и якета. Ама те струват маса пари, само за 1 човек минава 10 000 долара. Затова ще трябва да си изберат само 20 михлюза най-много да ги екипират и да им плащат да лежат по мокрите павета ...ХАхахахахаха