Писател: Народът и младите никога вече няма да повярват в идол

Сериозен проблем е девалвиращият български патриотизъм, смята Димитър Недков
Обновена: 12 авг 2020 22:15 | 12 авг 2020 22:00, Анисия Иванова
46

"Най-актуалната тема днес след тази пандемична обстановка - навсякъде витае въпросът за бъдещето. Свидетели сме в българския модел на това, което се случва по площадите. Повечето от тези млади хора искат да променят нещата", каза за "Денят ON AIR" писателят Димитър Недков.

Според него това е последното младо поколение на България, което има остатъци на национално самосъзнание.
Децата не са виновни, ние сме грешниците. Ние допуснахме през Прехода няколко компрометиращи събития, самоизлъгахме се в надеждите си за демокрация. Вече никога този народ и младите хора няма да повярват в идол или месия", отбеляза Недков.

По думите му младите хора трябва да се самоорганизират и да си направят своето "училище" за гражданство.

"Защо досега нашият елит не се замисли за националното самосъзнание? На улицата виждаме един пърформанс, но това не е страшно. Те ще изживеят своя площаден пубертет, но не трябва да им се месим", коментира писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че не е фалирал Сорос, а философията, която Сорос откраднал и превърнал в доходоносен бизнес.

"Друг много сериозен проблем е девалвиращият български патриотизъм. Демокрацията е проблемен термин в целия свят, ние не можахме да разберем що за чудо е това нещо. Преди всичко демокрацията е духовно състояние, която да гарантира вътрешния баланс в душата на човека. 30 г. думата "бъдеще" беше изключена от всички видове управления", посочи Димитър Недков.

Според него на протеста няма работа която и да е било политическа сила. "Младите да не се поддават на това друг да формулира мислите им. Нямам моралното право да отида сред тези деца, защото нося греховете за това те да са днес на площадите", категоричен бе Недков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18 Става дума за комуниста Христо Иванов, маскирал се, като демократ.Buratino.
15
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 3 години
Демокрацията е за хора дето:1. като наводнят този от долния етаж му правят ремонт.2. като няма къде не паркират на троторара щото това е мястото на хората.3. чистят си след кучетата.4. не хврълят гуми/перални/фотьойли в рекичките;5. не свят по магистралата на другите да им правят път.Уважават другите и техните права.Ние правим експеримент като соца. Демокрацията ни е едно недоносче.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Колко шаблонно и опростенческо представяне на нещата! В стил соцреализъм - черно-бяло, добрите и лошите геори. Младите -добри; старите - лоши. Докато има такова мислене, нищо добро няма да се случи в тази страна.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление младите от протеста, си търсят апетитна работа по втория начин.Затова, сервилно му се подмазват и се снимат с него.За тунеядите от БСП/ДС, да не говорим.Те са доказали, как се разграбва държавата.
12
4
 
14
 
! Отговори
НАРОДЪТ до 12 преди 3 години
Ясен си ми от километри. МЛАДИТЕ СЕ ЛЪЖАТ НАЙ- ЛЕСНО, НАЛИ ТАКА???? Нищо положително няма да се случи за БГ от този " протест" на Божковите адвокати и младежи от кол и въже. Слушам "младите" какво говорят и е безпределно ясно, че са тъ.пички, горките, особено наивни в областта на политиката. Нито един от тези младежи не знае какво да прави с ВЛАСТТА. Хал хабер си нямат!
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сблъсък на два свята.Единият е на младите необременени от миналото а другия е арогантен ,носещ в себе си миналото и безочливо безобразие Има право само един от тях.Кой да бъде,ще зависи от младите,защото бъдещето е тяхно.Те ще градят и бъдещето на децата си.Време е прехода да приключи и всички,които са били в управлението до сега да преживеят катарзис.Младите днес,знаят и могат,за разлика от бившите креатури,закопали държавата ни.Отидете си с мир,дебелоглави кратуни и тикви.Време е!
10
0
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
И аз съм си възпитал децата да различават истината от лъжата и най- вече да гледат КОЙ КАКВО ПРАВИ - ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ДРУГИТЕ.
9
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сблъсък на два свята.Единият е на младите необременени от миналото а другия е арогантен ,носещ в себе си миналото а грундове безобразие Им право само един от тях.Кой дабъде,ще зависи от младите,защото бъдещето е тяхно.Те ще градят и бъдещето на децата си.Време е прехода да приключи и всички,които са били в управлението до сега да преживеят катарзис.Младите днес,знаят и могат,за различни на от бившите креатури закопали държавата ни.Отидете си с мир,дебелоглави кратуни и тикви.Време е!
8
10
 
8
 
! Отговори
фелдфебеля преди 3 години
Герб,в затвора до един,предатели авантюристи
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да имаме идоли? Вс политици са хора. Грешат непрекъснато.
6
9
 
2
 
! Отговори
Нане преди 3 години
У грешка си ентелегенте...Много от младите, нямат акъл и за два лева.. Това са новите комсомолчета гробарчета... Вярват сляпо на дон тиква...
5
8
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ТОЗИ Е НАЙ- ИЗКУКАЛИЯ МОСОН В БЛИЗКАТА ВСЕЛЕНА.
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маджо стига вече да командва зад кулисите 30 години време е да стане премиер
3
5
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Този масон е напълно луд. ВОДАЧЪТ НА "ДЕЦАТА" Е АДВОКАТЪТ НА БОЖКОВ. ТОЙ И НЯКОИ ДРУГИ ДНЕС СТРЕЛЯХА С ПРАШКИ СРЕЩУ ГЕРБА НА БЪЛГАРИЯ. НАИСТИНА, ЕВАЛЛА, ДЕМОКРАТИ. ВЧЕРА РАЗНАСЯХА КОВЧЕЗИ... ЕДИНСТВЕНО Г Н У С МЕ ОБХВАЩА ЩОМ ВИДЯ " ПРОТЕСТА".
2
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Това са думи на масон от висока степен, завършил в Ленинград!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе 30 години ни управлява мафията мислиш ли че ще изтърват кокала чистка трябва военно положение и всички управлявали до сега в затвора иначе пак ще създадат някоя нова партия и зад нея ще стои Маджо и компания и ще се обявят за спасители и старата песен на нов глас