В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
7
 
10
 
! Отговори
До 238 преди 3 години
Искаме най-корумпираният премиер и най-корумпираното правителство в Европа да подадат оставка.Ясно ли е?Искаме на власт почтени хора,копито да извадят страната от тинята,в която затъваме повече от 10 години заради прости ,некадърни и неуки мутри,които ни управляват.Това е обида за цялата нация и трябва да спре.
215
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,хората не искат с техните пари да ги подлъгваш,за да си запазиш запарения *** до пролетта.Идиотската кражба на твоята клика, докара народа ни до просешка тояга.Младите ,образованите,академиците,професорите на България искат да си тръгнеш и то веднага.Хващаш "Каскета" под ръка,тръгвате си,този път завинаги.С парите на пенсионерите,ти баламосваш простолюдието за някакво спокойствие.Спокойствието е при теб,защото банк. ти сметки тук и зад граница преливат от евро,долари и други мънгизи.
214
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаеме,знаеме какво даваш-на фирми,близки до Делян Пеевски 500 милиона лева от държавната ББР.На колекторска фирма 75 милиона лева пак от същата банка.Изкупени дялове за милиони от банката на Цеко Минев пак от ББР.Това са нашите пари с които ти разполагаш като с бащиния.ВЪН!!!
213
4
 
6
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Това са РЕШЕНИЯТА на Бойко. Никъде не става въпрос за оставка. Протестиращите да го .................. И ако случайно дойдат на власт, да знаят, че в хазната няма да има пари за тях. Казах!
212
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов прилага обещаната социална програма. Но жадните за власт, уж протестари и червените мутри, пак не са доволни, искат власта и нищо друго.
211
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да го *** закакво учих от 8 до 11 клас готварство като сега един курс за 3 месеца и си готвач:D сОсипахте ми годините ей тиквун мръсен ! за кво се учи 18 години като един курс после и си имам знанията ?? да ви уча лъжливата история дека русия ни е спасила или окръжността на паралепипек? нема препинателни знаци нема правопис от съм ви *** макята
210
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме суверена и ние ти искаме оставката.Така,както ти искаш оставката на твоите министри и те не се запъват,а веднага я дават,така и ти трябва да я дадеш веднага.Колкото повече се дърпаш,по-зле за тебе.
209
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата сега се сети ,какво чака 10 години , последни издихания суджук
208
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
226 дето се прави на "Emigrant" всъщност е на хранилка при ГЕРБ.Боко и ГРОБ лъжат поврече от ***.На тези всяка дума е ЛЪЖА.ВСЯКА.Писал ли се е гербер знай че е лъжец и крадец.Няма изключение.Изобщо не и се хващайте на лъжите.ВСИЧКО Е ЛЪЖА.
207
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам бул "Цар освободител" да бъде прекръстен на бул."Тиква".
206
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не те е срам,бе?С нашите пари си купуваш подкрепа.Вън от властта,наглецо.
205
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А си мислех едно време че по-лошо от ЦоЦалиъма на бай Тошо няма..........е, оказа се че ИМА.Мутрокрацията на Боко-тиквата бие всяка диктатура от Сталин насам."Демокрацията" на пунта-марата...........
204
13
 
5
 
! Отговори
Андрей E. преди 3 години
Респект и благодарности господин Борисов ! Бъдете здрав !
203
3
 
5
 
! Отговори
До емигрант преди 3 години
От 10 години са сините ГЕРБ на власт,що не се върна? Нали викаш,че щом е Бойко е раят на земята.
202
5
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
До 43А ти щом харесваш толкова Бойко,защо си се писал емигрант?Ами мойто момче,пиша се емигрант,щото съм емигрант и щото червените в,ълци дето ми пиха кръвта,на мен и на хиляди като мен,пак точат зъби и пак вият за власт по площадите,а вие г,лупаците сте готови да им я натикате в устата и да се самопогребете и окончателно да досринете България!!Няма да се учудя като жестока гавра,Гадев да назначи Румен Гечев за министър на финансите на временно правитлство,за което вие драпате!!Кой е той?!
201
4
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Много си елементарен бе, г-н Премиер!
200
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раздава на администрацията, даскали и т.н на тези, които му осигуряват гласовете. Знае си той. Номерцата му отдавна са известни. Да дава още каквото има тия дни и да бяга.
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цели три клипа на безформената лоена буца, явно днеска е платил добре.
198
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко-Моко,мутри-шутри това е положението,драги! Кой-колко крадял,кой-колко усвоил на пазара !България се развива икономически и културно и това го показват абсолютно всички показатели и параметри! Просто Борисов пое летвата твърде ниско.Ако предходните бяха направили,колкото Борисов,сега щяхте да имате право на обектив и критика.Но при положение,че МРЗ,БВП,покупателна способност и паричен индекс растат,а безработицата намаля ,инфраструктурата се подобрява и гради,ще ви трябва да се преосмислите
197
2
 
2
 
! Отговори
Лукашенко преди 3 години
Водя те с 3 мандата