В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари къде ли Нееее, а из Магазините се разхождаме ,като туристи ....
195
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големия артист в България
194
2
 
13
 
! Отговори
До 215 от Бойко преди 3 години
Тия пари ще паднат от балкона на къщата ми в Барселона. Аз хвърлям,който хване,вземе. Ще извикам и царя за пиар и преводач пред испанската телевизия,докато хвърлям пари на вятъра за тебе племе българско. Молете се да не е валяло предната вечер да не събирате кални банкноти като ги вадите от локвите.
193
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам, че гербавите *** са ги деактивирали - ще пускаме кокала май, ама преди това да раздадем едни пари предизборно?
192
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце хвърля парите ни от хеликоптера на изпроводяк да замаже малко положението и да поизчисти имиджа. Няма да му помогне.
191
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Къде ще кандидатстват хората за тези средства?Ще се нареждат на магистралата и Бойко от джипката ли ще ги раздава ?
190
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ти повярвам, когато и моето чекмедже се напълни като твоето
189
6
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
"Май Румен Радев е ТОЯ, който е звънял на Маджо. Оказва се че Радевица, е била секретарка на Маджо през 90-те години."...Ти сажи Бойко какъв меше през 90-те години.Преди това -зноем, водил е физзарядката на курсантите -пожарникари в Симеоново.А по-старите, знаем, как се влизаше в Симеоново, синовете на кио влизаха, и кои бяха преподаватеи там.
188
3
 
14
 
! Отговори
Ралин преди 3 години
За да стигнат тези пари до хората са нужни документи, одобрения, подкупи и т.н. Няма смисъл да се пънеш Бойко
187
5
 
10
 
! Отговори
Няма ли счупим дър. преди 3 години
До скоро като хората ся молоха на Бойко,помня като казваше: Ъ-ъъ не можа за всички,ще ми счупите държавата". Тия пари да не мислите,че са негови. От европейската помощи са. Бойко никога нищо не е давал,колкото и да са се молили хората. Ако е дал нещо за някой като увеличение,то е било само на полицаите и после на хотелиерите дето намали ДДС-то ,ама ресторантьори не намалиха цените на усругите.За други професии не знам
186
5
 
18
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
Айдееееееее, бокич... Малко ти е багажа, изеднико. Не разбра, че проблема не е финансов. И даже в момента доказваш точно това - сети се когато ножа опря до кокала. А до сега 10 години спа. Както и да е - скоро ще пуснеш оставка и си чао за винаги. Гладни ще останат много от калинките в разплутите държавни администрации. Края се вижда, комунига пребоядисан.
185
8
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Сега се сетиха???? А тези проблеми, от сега ли са? Къде дремаха 10 години? Чист кризисен ПР! Купува си благоразположението на населението, и го "заклинва" на следващите, да се чудяг кака да плащат и от къде. Банкянска лисица.....Мазен и подъл до последно....Накрая чак проумя, че асфалт не се яде, и че държавата има нуждо от малки и микро фирми,които хем да работят, хем да генерират печалби иданъци, а не само да "усвояват" траншове от ЕС. Късно либе, за китка.....
184
4
 
10
 
! Отговори
До емигрант преди 3 години
Виж данъци,глоби или осигуровки не плаща само един етнос. Обикновеният българин една нова кола не може си купи. Отвсякъде такси, винетки,глоби,автокаско,гуми. В чужбина хората по 2 коли си имат най-спокойно. Не ги скубят като тук,не е лукс. В България не може младо семейство да си позволи да си купи жилище с ипотечен кредит от години. Един ден имаш работа,на другия ден. Няма сигурност. Заплатите са ниски като цяло сравними със Запада( затова и си в чужбина). Българите искаме по-хубав стандарт
183
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами аз като гледам само на даскалята нищо не даде! Какво ще стане след 15 септ.??? Като се изпозаразят? Откъде ще намери заместници??
182
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под статия за нещо по презумция добро,80%от коментарите са освирквания,критика,мрънкане,смехотворни и дребнави анализи,неодобрение.Важи и при двата лагера,но с важното уточнение,че Борисов е НАПРАВИЛ акт на добро,а вие го съдите за ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ и го уличавате първично в кражба! ФАКТ Е ,че Борисов дава нещо,за което няма как да претендирате,че ви е длъжно !Това са пари свързани с К19 и тяхното предназначение не подлежи на дискусия! Има една поговорка" дали на голия риза,той казал,че му голяма
181
9
 
16
 
! Отговори
До 219 преди 3 години
Абе ти щом живееш в чужбина,що даваш акъл? Знаеш ли изобщо как живеят българите? Какво се пениш толкоз да го защитаваш Бойко? Като си харесваш Бойко що не си се върнал в България? От 10 години е на власт,не от вчера.
180
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли има наивници да си мислят, че тази мутра ще подаде оставка?!!!Ще шикалкави до март догодина. Дотогава ще е подсигурил сигурното място на България като най-корумпираната и най-бедната държава в ЕС поне за бъдещите 10 г.
179
3
 
12
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До Emigrant Миличък ***,мога да претендирам,че точно част от тези пари са мои !Работя с добра заплата ,осигуровките ми са върху цялата заплата но пари в нормална държава се разпределят със закона ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ ,а не еднолично !
178
5
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Хора,освен за Бай Тошо и Бойко ,аз за другите ни премиери вицове не знам. Дори Бай Тошо не се е излагал така като сегашното ни Светило. Като един ден не е премиер се чудя дали 3 тома ще побират всичките му вицове ,шеги и бисери. Сигурно ще ги кръстят ,,Бойкови бисери".
177
5
 
14
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Всичко по-вече от 10 години отива за братята роми.Банкоматите или банкомара от сутрин до вечер е здраво налазен от поколения избиратели на ГРОБ!Един плаща а друг прибира!