Провал на извънредното заседание, парламентът не събра кворум

Само Александър Ненков от ГЕРБ беше в пленарната зала, колегите му отсъстваха
Обновена: 13 авг 2020 10:00 | 13 авг 2020 09:31, Камелия Цветанова
406

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано от шефката на парламента Цвета Караянчева по искане на БСП, така и не се състоя.

Депутатите от ГЕРБ не бяха в пленарната зала, за да се регистрират и така не беше събран нужния кворум от 121 народни избраници, за да започне работа парламентът.

Единственото изключение беше Александър Ненков, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ. Групата на „Воля“ също отсъстваше.

В 9 ч. се регистрираха 78 депутати от БСП и ДПС.

След 20 минути беше направен втори опит, който също завърши с провал, защото отново се събраха 78 депутати.

След това от левицата започнаха да скандират „Оставка“, на което Караянчева отговори, че вината е тяхна, защото не са направил нужното да осигурят кворум и имало отсъстваши и сред редиците на БСП.

От левицата внесоха искането си за свикване на извънредното заседание на 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, която продължава през целия месец.

Социалистите настояваха да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ, както и да бъде обсъдено тяхното предложение за приемане на решение, с което да се задължи МС до 7 дни да внесе актуализация на бюджета.

Депутатите, които все пак отидоха в парламента, бяха посрещнати от протестиращи с освирквания и призиви за оставка.

Недоволните от властта хвърляха по тях и по сградата на НС яйца и домати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Бойко беше толкова лесен, за да го схванете, нямаше да ви го набацва всеки път. Големите специалисти по "Бойко".
261
3
 
2
 
! Отговори
до 287 преди 3 години
Днесбеге и журналистика - ти се шегуваш. Най-важното за днесбеге са злобните коментари под статиите - това генерира поток и рекламодатели, а журналистиката... на кого му пука за журналистиката? Не и на днесбегето, за всеки случай.
260
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламентът не събра кворум, но събра доста домати. А те са пълни с витамини, така че не може да се каже, че са се разкарвали напразно хората.
259
6
 
9
 
! Отговори
980 преди 3 години
Нинова е проклятиято на БСП. Ако успее на тези избори, ще приключи с БСП. Ако и се даде възможност, ще приключи и с България.
258
4
 
13
 
! Отговори
спец по лъжете преди 3 години
Корни треска я тресе, предусеща края. Знае, че ще и се потърси сметка за лъжите, манипулациите, празната каса. Само гледайте на какво е способна кака ви Корни. Бедна ви е фантазията какви номера ще измисли до изборите на 12.09. Накрая ще се опита да излъже, че тя е спечелира изборите. Няма да пусне кокала така лесно.
257
6
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
До Ако БСП не се Та тези да се наредят до Борисов. Стига Тикви!
256
5
 
16
 
! Отговори
Курнелия жаалка... преди 3 години
БСП искаше оставка от премиера, но получи червени домати и яйца пред парламента. Весело шоу. Нинова си вкара автогол, и това е последната и глупост засега... С *** начело на Бсп, комунистите винаги ще губят и ще бъдат за смях и подигравки. Не го ли разбрахте все още ?
255
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова събра ли продукти за една салатка към ракийката? Остана й само да се напие след това фиаско.
254
6
 
12
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До АнонименВиж пак да ти обясня. Не отричам, че "твоите" пари отиват за заплата на всички държавни служители. Но няма как те да получават малко от "твоите" пари пък ти да искаш да ти свършат много и качествена работа. Всеки има право да избира и да бъде избиран. Щом толкова те дразни, че харчат "твоите" пари, кандидатираш се, избираме те и почваш ти да харчиш нашите пари.
253
9
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Пенсиите ще паднат при липса на пари в бюджета. Служебното правителство ще бъде принудено да ги намали, както стана при служебното правителство на Софиянски през 1997 г. Тогава не редовното правителство на Костов ги намали, а това стана преди него, но ние за всичко обвиняваме реформатора Костов.
252
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам днес протестират същите "умни" и "красиви" физиономии, които през 2013 - 2014 г. докараха Боко отново на власт, а заедно с него простите, грозните и дебелите.Протестирайте, като нямате акъл за 2 стотинки! 7 години изминаха откакто вързвахте с вериги вратите на СУ и си правехте купоните в аулата на Алма Матер. Въргаляйте се в палатките. Копайте дъното!
251
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГуфуЗа тези запалти и привилегии, хич не ми казвай, че им е малко. Аз съм си вкарал енергията, където трябва. Ще им гледам в "пахарчето", защото колкото и да го отричаш, моите пари отиват там. Те не са "администрация". Били в почивка - държавата е в *** криза, няма почивка. И за преди 3 дена си бях на слънце до басейна, ама звънна телефона и по банкси на компютъра работя, а след 7 часа бяха на летището. Депутате имат далеч по-важна работа и далеч по-добро възнаграждение. Нема почивка!
250
3
 
14
 
! Отговори
Ако БСП не се преди 3 години
освободи от Нинова и пинчерите и-баджанака Свиленски,младите хищнициЗарков и Божанков,старите Кутев,Стойнев,Гечев,Михайлов,Вигенин и...(прощавайте,ако съм забравил някой от котилото),тя е обречена.На тазикохорта постоянно и се привижда революционна ситуация,речникът и ебеден и шаблонен и води партията към задънена улица.Левите идеи са нужнина страната,но те са убити от горните.Злостния език плаши хората.Нужни сапо-възпитани и културни лидери-Янков,Жаблянов,Паргов,дори Добрев или ГГ.
249
9
 
16
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До Анонимен 265Изключително си *** бацеДепутатите са в отпуск. Като всеки работещ в тази държава и те имат право на отпуск. Престанете с тази мантра, почиват с нашите пари, ние им плащаме и т.н.. Ти без пари съгласен ли си да работиш? За да искаме адекватна администрация, компетентна и работеща, тези хора трябва да получават адекватно заплащане. Стига сте гледали в паничките на другите. Затова вашите са празни. Ако вкарате тази енергия за даправите нещо по-добро за вас, ще е друго.
248
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам ,но дали джипът на Баце е брониран...защото ако не е ,някое по-твърдо яйце борак ,може да счупи стъкло или да гръмне кухата тиква на толупа при отворен прозорец...а и Боко мафията вече е на възраст...някой по-тежичък двукилограмов домат също би го пратил на оня свят за радост на всички българи...
247
0
 
20
 
! Отговори
Тайната идея на преди 3 години
Нинова бе да покаже на другарите си че тя определя дневния ред на НС.Внейните мокри сънища всички останали политици трябва непрекъснато дасе допитват до нея,да търсят одобрението и,а изпълнителната власт да сеявява всеки път пред нея и да се чувства като непослушен ученик преддиректора.Е,показаха и,че никой(дори другарите и)не я бръсне за слива,тя е досадна с вечните си контрапродуктивни претенции и това,че езапочнала кампанията си за лидер на БСП така мегаломански в НС,я прависмешна.
246
4
 
18
 
! Отговори
спешно преди 3 години
Някой от БСП да напише двойки на всички ученици защото са във ваканция а учителката Нинова е от качила.
245
2
 
18
 
! Отговори
Корнелия преди 3 години
треска я тресе, че са и подписали вече отпускното от БСП то. И всякак се старае да демонстрира активност до последно. Вътрешнопартийните амбиции във столетницата се опитват да занимават цялото общество, но те са далеч от нашия дневен ред. Затова протестите им стават все по-рехави, всички вече ги разбраха какъв им е проблема.
244
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, депутатите не могат да се занимават с раята, робите и бедняците като вас. Те са на почивка и си отдъхват за ваша сметка на моренцето, не ги притеснявайте ...как не го разбрахте че 30г едни 240 живеят на ваш гръб, събудете се овце
243
6
 
20
 
! Отговори
баце преди 3 години
До А беВсички се омазаха, не само ГЕРБ. Не може да правиш извънредни заседания докато депутатите са в отпуск и си карат ваканциите. Това си беше свирен мач, ама не се получи така заради яйцата и доматите по Нинова.