Провал на извънредното заседание, парламентът не събра кворум

Само Александър Ненков от ГЕРБ беше в пленарната зала, колегите му отсъстваха
Обновена: 13 авг 2020 10:00 | 13 авг 2020 09:31, Камелия Цветанова
406

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано от шефката на парламента Цвета Караянчева по искане на БСП, така и не се състоя.

Депутатите от ГЕРБ не бяха в пленарната зала, за да се регистрират и така не беше събран нужния кворум от 121 народни избраници, за да започне работа парламентът.

Единственото изключение беше Александър Ненков, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ. Групата на „Воля“ също отсъстваше.

В 9 ч. се регистрираха 78 депутати от БСП и ДПС.

След 20 минути беше направен втори опит, който също завърши с провал, защото отново се събраха 78 депутати.

След това от левицата започнаха да скандират „Оставка“, на което Караянчева отговори, че вината е тяхна, защото не са направил нужното да осигурят кворум и имало отсъстваши и сред редиците на БСП.

От левицата внесоха искането си за свикване на извънредното заседание на 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, която продължава през целия месец.

Социалистите настояваха да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ, както и да бъде обсъдено тяхното предложение за приемане на решение, с което да се задължи МС до 7 дни да внесе актуализация на бюджета.

Депутатите, които все пак отидоха в парламента, бяха посрещнати от протестиращи с освирквания и призиви за оставка.

Недоволните от властта хвърляха по тях и по сградата на НС яйца и домати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
1
 
! Отговори
Калоян Иванов преди 3 години
До ДДРОнегЩо, предишните изградиха икономиката ли и не фалираха КТБ. Леле колко си елементарен.
301
4
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
гербаджиите правят същите номера, срещу които претестираха преди години!!!гербаджиите се отнасят към протестите на народа така, както бсп преди време !!!Няма разлика между двете партии, но тези сега трябва да ги сменяме, защото се мислят за незаменими и правят ОГРОМНИ злоупотреби !!!
300
3
 
2
 
! Отговори
До !!!! преди 3 години
ВСИЧКИ партии са производни на БКП и ГРУ, ДБ особено. Просто ГЕРБ започна да се отклонява от "правия" път и затова е на мушката. Зае истинска про-западна позиция и започна да преследва едри олигарси. Това е непростимо в очите на ГРУ/ФСБ.
299
1
 
4
 
! Отговори
Гаргамел Драгалевски преди 3 години
Кака Бойка си подновявала брачните обети с Поли...затва не дошла...
298
1
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Повечето партии са производни на БКП.......................и БСП , и ГЕРБ...................не говорим за протурската антиконституционна партия ДПС!!!
297
6
 
5
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До АнонименНие,гласувалите за президента РАДЕВ акъл от ***,които се облизват край един крайно несъстоятелен *** не искаме!!! "Вие сте прости и аз съм ***"твърди "величието ви". Всички ние,които не сме прости,гласувахме за най-достойния президент,който БЪЛГАРИЯ е имала!!! А за простия от Банкя ОСТАВКА незабавно!!!
296
1
 
4
 
! Отговори
До 231 преди 3 години
Какъв Трифонов само младия премиер с харема човек който не познаваш ама ще спечели изборите с нова партия а не чалгаря и костовиста
295
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП власт нито сега, нито след 1000 години ще видят бе те няма да влязат в парламента новата партия на безпартийните ще вземе властта на младия премиер с харема а не БСП ,чалгарите,костовистите и тнт
294
3
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Ще дойде младия премиер с харема от партията на безпартийните, а никакви костовисти ,чалгари, турци
293
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълкът козината си мени, но нрава - НИКОГА! Комунистът дори да измисли партия ГЕРБ, си остава комунист от партия ГЕРБ!!!Долу БКП!!! Долу ГЕРБ!!!
292
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свидетели сме на последните издихания на червената ламя ГЕРБ!!!Тя изяде всички моми.И сега остана гладна!!!
291
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се сктивираха тука на *** хората.Пишете, бришете, по-слаб лидер на комунистическата ви партия не е имало.И нормалните хора не ви се хващат на простотиите вече.
290
5
 
5
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът страхливо се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...Очевидно вече се страхуват от народната любов...
289
9
 
10
 
! Отговори
izh преди 3 години
До кога една шепа червени фекалии/ при това без работа, поради мързел или добри доходи на родители/ ще разиграват цяла държава , та мутрокомунистите да си осигурят и останалите 30% от това което не успяха 90-96 г. да откраднат. Май всичко е в ъпгрейта на близачите на комунозадници. Трябва да се обнови състава, щото се яви прокурор дето посегна на крадците на едро. Това никой милионер не може да си го позволи, особенно пък такива обвързани от мафиотски структури
288
7
 
16
 
! Отговори
Поручик Лукаш преди 3 години
Браво, този път форумът е уникален! От над 300 коментара 299 са на герберастки ***! И какво печелите - вероятно жълти стотинки. Отделно съм сигурен, че много от тролчетата изобщо не знаят за какво иде реч и пишат простотии на кило по пример на Главния ***!За домашно (докато праскате минусите) прочетете Конституцията и правилника за работа на парламента. Може и да разберете, че *** и Главния *** нарушават минимум осем члена от тези два закона. Това ли е за пример на простия народ?
287
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се всички, които са се излъгали да гласуват за Радев, не им ли мина през главата, че гласуват за непознат човек и поемат голям риск. Вярно, може да излезне читав, ама по-скоро сте гласували за Хитлер II.
286
1
 
10
 
! Отговори
28986 преди 3 години
Ако не са 240, а само 80, депутатите ще събират кворум много по-лесно. Във Франция при население над 60млн депутатите са 360. Така ще облекчим перото за хрантутници.
285
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тоя парламент не трябва да започва работа наесен.
284
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И *** обвини Нинова, че не е осигурила кворума! Наистина е ***, този път Бойко е прав,макър че фъфлеше с пиянски глас!
283
15
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КАКВИ , ПРОТЕСТЪРИ ....КАКВИ ГЛУПОСТИ ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААПОМИСЛЕТЕ САМО , КОЛКО ЗАКОНА НАРУШАВАТ ТИЯ ЛЕНТЯИ НАЛЯГАЛИ ПО УЛИЦИТЕ, КАТО КРОКОДИЛИ НА СЛЪНЦЕ!! КЪДЕ В ЕВРОПА И СВЕТА --ЩЕ ТЪРПЯТ ТАЯ "СЛОБОДИЯ" И ...АНАРХИЯ??!!САМО НИЕ ---СЕ ПРАВИМ НА " ПО-ДЕМОКРАТИЧНИ" И ОТ ....МАЙКА ТЕРЕЗА!