След протестите: Ще има ли промени в следващия парламент?

Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде, смята Нидал Алгафари
13 авг 2020 15:22, Анисия Иванова
118

Министър-председателят Бойко Борисов обяви преди дни, че е взел тежки решения. В сряда на заседание на МС стана ясно, че над 16 млн. лева ще бъдат отпуснат по бюджетите на общините за училищата. Правилно насочени и изчислени действия или аварийно потушаване на летни огнища са това?

"Борисов е помъдрял от периода, в който беше главен секретар на МВР. Той усеща, че младите са ново поколение, което не го разбира и се обръща към онези, които биха го подкрепили. Тези, които са свикнали да има по някой лев отгоре", оцени ситуацията в България политическият пиар Нидал Алгафари.

Още по темата
Според него консервативната част от населението е свикналa да ѝ се даде нещо и да замълчи.

"Диалог е невъзможен. На всяко действие на правителството ще има отговор от протестите в следващите месеци", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Цветозар Томов. По думите му управляващите няма да издържат още 7 месеца до редовните избори.

"Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде. Беше по-логично, ако те бяха малко по-мъдри и разумни и се бяха организирали в политически проект с идеята след 7 месеца да участват на изборите. В следващото НС може би първа политическа сила ще е отново ГЕРБ, втора ДПС, трета БСП, Слави стои малко настрани", смята Алгафари.

Цветозар Томов от своя страна добави, че уникалното в ситуацията е това, че за първи път от 2001 г. по-голямата част от хората са склонни да гласуват за извънпарламентарни партии.

"За първи път от 2001 г. най-големите и стабилните партии не могат да вземат 50 на сто от гласовете на едни избори. Това е една скоро появила се тенденция, която с времето се засилва. Протестът ще постигне главната си цел, той наистина е граждански. Искрено се надявам, че тази нетърпимост ще се прояви и към следващи български правителства", подчерта Томов.

Нидал Алгафари посочи, че на демонстрациите имат достатъчна представителност на хора с всякакви доходи, което не ги прави нито "леви", нито "десни". "Ще има пикове и намаляване на протестите. Нямат ли политически проект, в който да се съберат, всичко друго значи, че те сами се лъжат", допълни политическият пиар.

"Има ясно признаци, че става нещо ново. Почти навсякъде се излиза и то с едни и същи искания. Въпросът е политиците да бъдат принудени да чуват исканията на улицата", категоричен бе Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
6
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма Ипон.
38
5
 
5
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
В периода 19941997 Тео интернационал е уличена в производство на фалшиви цигари Марлборо и Мелник във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Налице е информация, че Бойко Борисов и Румен Николов Пашата изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георг
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест стана като 2013.Не знаем какво искаме ама сме против всички и всичко в Бг.После стягаме куфарите за някъде ,а впоследствие иде жената с децата и готово .Затрихме България.
36
5
 
3
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
5. Тео Интернационал-АД, Бургас до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов Пашата. Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев
35
5
 
4
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
4. Интербулпред-АД, регистрирана през есента на 1997 год. на адрес София, бул.Г.М.Димитров, бл.3, ет. 6. и уставен капитал 1 млн.лв. Съвет на директорите Бойко Борисов, Евстати Гюров, Чавдар Чернев, Румен Николов, Димо Кръстинов, Владимир Петев.
34
5
 
7
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
3. Ипон-Агенция за сигурност и охрана-ООД, регистрирана през м. април 1998 год. на адрес: София, ул.Гечкенли 4. Съдружници и управители Владимир Петев и Васил Калугеров. Изпълнителен директор Младен Георгиев.
33
9
 
8
 
! Отговори
знаем преди 3 години
Искаме мутрата да се махне заедно с каскета!А какво следва след това, ще е по-добро!Ще съмне и без петел, Земята ще продължи да се върти и слънцето пак ще изгрее!
32
6
 
7
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
2. Ипон-2-ООД, регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес, в която е съсобственик с Цветелина Бориславова Карагьозова.
31
4
 
8
 
! Отговори
Бай от Евксиноград преди 3 години
До Президентът се скриБезмислено е да се спори с фростотия.Най-важното е да не се допусне бай *** да прави изборите,защото резултатите са предизвестени.Нали ужким имаше решение за машинно гласуване,що не го изпълняват.Животът е един и няма да могат да изхарчат откраднатото.Трябва им психиатър.
30
8
 
5
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
Бойко Методиев БорисовУЧАСТИЕ ВЪВ ФИРМИ:1. Ипон-1″ООД, регистрирана на 13.09.1991 год. на адрес София, ул. Раковски 209. В тази фирма Бойко Борисов е съдружник с баща си (Методи Борисов Георгиев), Живко Делчев Делчев и Павел Методиев Алексиев.
29
6
 
18
 
! Отговори
Курнелия жаалка... преди 3 години
БСП искаше оставка от премиера, но получи червени домати и яйца пред парламента. Весело шоу. Нинова си вкара автогол, и това е последната и глупост засега... С *** начело на Бсп, комунистите винаги ще губят и ще бъдат за смях и подигравки. Не го ли разбрахте все още ?
28
6
 
4
 
! Отговори
ГерберИзмамник преди 3 години
И защо тя отстрани единствения си експертен заместник-министър, за да не си вре носа в тайните й тетрадки. Другият - Насо Мафията, да е жив и здрав, дошъл в Министерството на земеделието от поста на мъжка секретарка на най-едрия консултант в агросектора и стои и до днес на поста си, въпреки скандалите в ресорите, за които отговаря.
27
6
 
22
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
"Какво искаме ние?" - "НЕ ЗНАЕЕЕМ". "Кога го искаме?" - "СЕГАААА".ХАХАХА
26
7
 
17
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът страхливо се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...
25
5
 
12
 
! Отговори
Целта преди 3 години
е да има служебно правителство на президента, и то да проведе избори. Междувременно на ГЕРБ да им се случи една афера ала костинбродска, така че въобще да не бъдат допуснати до избори. Тогава за когото и да гласуват избирателите в парламента ще влезнат само правилните хора за които НЯМА ЛЕВИ, НАМА ДЕСНИ. Тоест всичките ще са леви и тук таме пребоядисани.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕВИДИМ ПРАЗНИК ВОДИ НОВ ЖИВОТ, ПРОМЯНА ИСКАМ ДА ЯМ. И РЕАЛИСТА ПРАВИ ГРЕШЕН ХОД НО ВРЪЩАНЕ В ИГРАТА НЯМА. АЗ НЯМА НЯМА ДА ТИ ДАМ ТОВА КОЕТО ИСКАШ - ОБИЧАЙ СИ СЕ САМ.
23
6
 
4
 
! Отговори
ГерберЛапач преди 3 години
Във веригите ви продават кисела вода за зеленчуци, разказва топекспертът.Ангажираме се да огласим как мамят и разоряват селското ни стопанство зърнопроизводителите, от които бе излъчена в политиката Десислава Танева като представител на онези 100 души, които си делят повече от 1 млрд. лв. годишно.
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ преди няколко дни "без парламент държавата ще се счупи". ГЕРБ днес "парламент няма да има".
21
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ган прави избори преди 3 години
А народът какво ще каже,какво ще направи? Любопитен въпрос.Ти ми казваше,че още вярваш в българския народ.Хайде де,не се подигравай.В кого вярваш,в това робско племе,което търпи всичко това.Виж го,изобразен в представителите му.Идеали?...Суета,вятър!.
20
7
 
3
 
! Отговори
ИзмаменГерберюга преди 3 години
Именно той пусна удивително наглите думи на земеделския министър Танева, която на няколко пъти приканва селскостопанските производители да правят измами по европрограмите.Той разказа за драмата в своя сектор, където от 300 000 дка при соца, днес имаме реално производство на 22 000 дка, или почти 15 ПЪТИ по-малко. И няма как да има български зеленчуци в хипермаркетите.