Не трябвало да се намалява броя на депутатите, смята Манолов

Според него, корупцията е големият ни проблем
14 авг 2020 22:45, Петя Славова
128

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Сред предложенията е броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120, а при Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, вместо 400.

"Прилича на решение и би трябвало да е такова, ако всичко се случва в някаква нормална среда. Само че средата не е нормално. Това, което днес се появи като предложение от министър-председателя, то свали още един слой маски от лицата. Всичко беше направено, така че да не се видят нови лица. Ще се появят едни стари познати", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "Денят ON AIR".

Според него думите на премиера за олигарсите са свободни приказки и ние живеем в свят, който се управлява от олигархия.

"Светът, в който живеем, е подчинен на финансовата олигархия, която го командва. У нас страшен проблем е корупцията, но онези му казват лобизъм. Ако напишем един закон за корупцията, това ще я направи ли по-малко вредна? И корупцията, и лобизмът правят едно и също нещо - заобикалят правилата, които всички други спазват", добави Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Но по думите му лобизмът се случва в много по-големи размери.

"Надявам се хората да отворят Конституцията и да започнат да я четат. По един от членовете пише, че синдикатите не могат да си поставят цели, присъщи на политическите партии. Както и че не могат да се занимават с политическа дейност. Този текст навремето беше записан заради нашата организация. Вторият текст, който е записан заради нас, е че този, който се кандидатира за президент, трябва да е навършил 40 години, защото д-р Тренчев тогава беше на 33-34 години", подчерта лидерът на КТ "Подкрепа".

Димитър Манолов припомни, че има също така има и текстове, които са за Царя и Георги Пирински.

"За предложението на ВМРО, касаещо президента, съм съгласен. Или трябва да го овластиш, или трябва да направиш тази институция фасадна. За намаляването на броя на народните представители е чутовна глупост. Например град Видин ще има прекосили един народен представител. Това означава, че повече от половината граждани политически ще бъдат непредставени в едно такова Народно събрание", коментира експертът.

Според него това, което се случва в момента, е война.

"В края на една война нито една от двете страни са в по-добро състояние, отколкото са били преди да започнат тази война", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив - трябва! Аман от парламентарни хрантутници, плазмодии и трътльовци!
22
8
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Днес другарят Борисов бе сразен от Президент Радев ! Показано му беше,че няма пълномощия да инициира искане за НС ! Това беше тежък удар по неговото честолюбие! Радев вече му води с 3:0.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манолов помни ли циркът в парламента по избиране на президент от ВНС ?20 гласувания едно след друго не успяха да изберат планирания президент от Българската социалдемократическа партия - Петър ДертлиевЖелю Желев - компромисна фигура, марксист, беше избран от БСП и СДС.Брадатият доктор Тренчев никога, никой не го е искал за президент.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като събере 1 депутат 500 хиляди гласа, тогава ще стане министър или депутат, а не както сега с купени 5-6 хиляди. Като няма 500 хиляди гласа значи не може да бъде и ще иде на борсата или в производството. Борисов едва ли ще вземе и 2 депутата и не е спечелил едни избори досега а печели благодарение на изборната система като взема гласовете за по-малките партии под бариерата.
19
6
 
8
 
! Отговори
V преди 3 години
А не може ли тия синдикати да бъдат забранени. Тия само с това се занимават .Търтеите да не могат да бъдат уволнени . Тия не защитават интереса на коректните ,а само на търтеите . Никой не ги ще .Няма такова нещо като велико народно събрание в демократична държава .Демокрацията изисква всички да са еднакво велики .Това нещо е измислено от комунисти ,а не от демократи.
18
8
 
7
 
! Отговори
Подкрепа от Бургас преди 3 години
Не се бойте братя Българи Тежката артилерия идва във СОФИЯ СТАВАМЕ МНОГО БРОЙНИ ХИЛЯДНИ ПОСЛЕ МИЛИОНДУШИ НА ПРОТЕСТА КАТО СМЕ ЕДИНИ НИ Я СМЕ ЕДНО ЦЯЛО СРЕЩУ ТИРАНИЯ ТА НА ДЪРЖАВАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ
17
2
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Профсъюзите са вече част от ГЕРБ - те вече са част от Мафията - седят на една маса с Политиците и Работодателите - а срещу тях Народа .Трябва да има Лустрация - всички Партиици и Профсъюзни Активисти да имат забрана за заемне на Публични Длъжности , до Живот - а на преките им роднини - деца и съпруги .
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StilingВ ЕС имаме само 17 депутата а в България са цели 240. Може да ни направят и всички длъжности включителмно и чистачка и шлосери и т/н. с избори и заплати равни на депутатска и тогава ще е истинска демокрация а не както сега с некви 240, които не може да бъдат уволнени и си гласуват заплати и са над другите..
15
1
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
БРОЯТ НА ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА Е ПРОЦЕНТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. АКО СМЕ 6МЛН. - 120 ДУШИ, ПРИ 8 МЛН - 160 ДУШИ, ПРИ 10 МЛН - 200ДЕПУТАТА.
14
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Трябва и този търтеи да го направя депутат
13
23
 
1
 
! Отговори
Stiling преди 3 години
Намаляването на депутатите може но не по- малко от 200. Простия Ганьовец си мисли, че "хрантути" хрантутници и понеже го е яд, че хрантутниците вземат 6 бона заплата, а той не взема толкова иска да ги намали. От друга страна простия материал и хабер си няма от парламент, законодателство и парламентарни комисии но има мнение за всичко от което не разбира. Като му се забави някой закон и решение поради намаления брой депутати и го удари директно в джоба друга песен ще запее разбирача ***.
12
0
 
18
 
! Отговори
Синдикалист преди 3 години
Как може тия така наречени синдикални лидери все още да ми коментират някакви събития след като са "лидери" в държавата с най-ниското заплащане в ЕС и те стоят и само коментират.
11
1
 
9
 
! Отговори
КоСтааГерберюги преди 3 години
Мухаха. Още един заложил на куц кон
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехия - 10,6 млн население , 200 депутати .България - има няма 6 млн население , 240 депутати .
9
0
 
19
 
! Отговори
все тая преди 3 години
аз предлагам ,на всеки 10 избиратели депутат,или по-добре на всеки 5....колкото повече ,толкова повече,Всички ту.лупи-депутати,всички на държавна заплата....
8
0
 
31
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Малко са и 400депутати. Най-добре да има 10000-15000 и тогава започва строителство на нов огромен парламент, работни места, секретарки, кафеджии, бюфети, няма да има край работата. Освен това може да се продават правата (с/у $$) от заседанията(които ще са пълен цирк) на ТВ като ABC, BBC, NBC, Fox-Comedy и др. Ще настъпи ренесанс на автосалоните, защото ще трябват нови лимозини, съответно НСО ще раздуе щата с 5000души..само позитиви има. Няма да остане незает човек.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По трима народни представители на административна област, избрани по оценъчна избирателна система. Гласуваме по области, за хора които живеят в областта и разбират проблемите и нуждите на местните, а не за някакви които не са и стъпвали там. Тримата с най-висока средно аритметична оценка стават депутати и толкоз. 28х3=84 депутати
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внимавай какво си пожелаваш защото Господ може да ти го даде.
5
1
 
21
 
! Отговори
Тоя пак се появи преди 3 години
Всеки месец го каните да ръси ум. Като познавам синдикатите май и той ще се вмъкне в някоя листа.
4
5
 
12
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
Защо , да не би другарят Манолов да се е канил да става депутат ?!Вече няма накъде и патериците на Боко се свърлят като Матросов на амбразурата !