Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
14
 
! Отговори
Аз искам преди 3 години
Рестарт на Техноимпекс!Ама друг път..
130
16
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Бойко смята да стане пожизнен диктатор. Някой му даде акъл,защото Путин според новия закон ще управлява до 84 г. Само че Путин мисли за народа си и финансира учени и лаборатории,които откриха и ваксина. САЩ се пукнаха от завист,че бяха изпреварени и затовя отричат ваксината.
129
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам ,всеки момент ,Борисов да излезе на площада о да започне да протестира срещу себе си !!Наглостта ,безочието ,лицемериато и Алчността са се превърнали в начин на живот и оцеляване в властоимащите в България !
128
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая пък глигaнеса какво е свършила за България в последните деситилетия, освен да пьрди на завет в парламента???? Айде и тя кръгом марш!!
127
17
 
2
 
! Отговори
Баце и компютър ли е преди 3 години
Баце Светилото на цялата Вселена,не знаех че се мислиш и за компютър,че да се рестартираш. Само да знаеш,че си като компютъра на Бай Тошо,, Правец" Като се рестартираш,няма си разпознаеш Бойко профила,защото цялата ти памет ще бъде изтрита,антико такава!
126
2
 
15
 
! Отговори
хахо преди 3 години
абе тая нинова какво иска и тя не знае . явно е загорела и няма кои да е оноде . тоя младият пръ4 зарков явно не става за нищо . явно боко требва да я резне два три пъти отзад та да и доиде акъла
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим как ще мине ВНС ако ОП ГРеБ И ДПС ВСИЧКО Е ЯСНО!!
124
3
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
боли ли другарко , боли ли ?
123
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Прах в очите на хора: "Тиквата блъфира, защото знае, че *** няма да гласуват за Велико народно събрание." - САМО НА ТЪ_ПИТЕ,КОЙ И ЗАЩО НЯМА ДА ПОДКРЕПИ СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?(на мен ми е ясно)
122
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев с тебе. Е най малко целия народ поклон
121
2
 
11
 
! Отговори
А сега де преди 3 години
Ето кой няма да подкрепи промяна и ВНС. Хайде сега да видим следващите кои ще са?
120
19
 
3
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Нинова,не ми е особено симпатична,но в случая е права.
119
1
 
23
 
! Отговори
Да ама не преди 3 години
На всички станя ясно, че целта е да се вземе властта от БСП чрез служебно правителство на Радев, т.е. без избори защото знаят че няма да могат да ги спечелят. Едно служебно правителство е удобно за фалиране на банки, кражби, изкарвяане на БГ от ЕС и НАТО, хаос и сирийски модел на превземане на държавата.
118
2
 
9
 
! Отговори
СЕГА преди 3 години
С КОСТИНБРОДСКА АФЕРА НЯМА ДА СЕ МИНЕ
117
11
 
3
 
! Отговори
Прах в очите на хора преди 3 години
Тиквата блъфира, защото знае, че *** няма да гласуват за Велико народно събрание.
116
13
 
3
 
! Отговори
О-став-ка преди 3 години
На калинките и техниу вожд с голямата глава..
115
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да жювяи БСП Нинова и Радев само тии са нашто спасение към светли бъднини...
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че няма как кака нинче знай най дубря..
113
2
 
15
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Съгласен с теб крушовенска кр,аво!Не е олицетворение на рестарта щото не е ловък и изпечен мошенник като теб и цялата глутница от леви милионери!!Но Борисов ти го подаде на задна п,рашка и от сега нататък ще се гуцаш и ще мъцаш ти и останалите подстрекатели на бунтове под мототоне знам ка а ,*** неа така,затуй ставай да седна немедленно и ще се обяснявате как много искате да смените системата,ама сега не му е времето,щото милиардите в хазната не дават мира и спокойствие на крадливата ти душичка
112
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има да чакате оставка тогава.