Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!

Промяната - след честни предсрочни избори, поиска президентът
Обновена: 14 авг 2020 21:44 | 14 авг 2020 19:20, Петя Славова
1455
Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов поиска свикване на Велико Народно събрание, президентът на България Румен Радев даде официално изявление, в което припомни, че над месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

"Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство, само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

В изявлението си от днес министър-председателят предлага свикване на Велико Народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията". Това заяви държавният глава Румен Радев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че иска свикване на Велико Народно събрание.

"Правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя. Може ли партията, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да иска промяна в конституцията", попита Радев.

Според държавния глава, разговор за конституцията и бъдещето на България е възможен след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите са побеснели,че през този мандат,не са овладели и президентството,те искат да владеят абсолютно всичко в държавата ни и да е под техен ботуш!
3
 
13
 
! Отговори
кукловода преди 3 години
В. Божков : "Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста" ... "Гешев ще го напра'име фигурант като Президента" .....
3
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Да така е ... голяма част от обществото никога не е имало доверие на кремълският парашутист, а и тези които имаха вече го загубиха ... любимеца на червените бабички и ген.Решетников, първо беше беквокалист на Импексова, а после се превърна във фигурант на Черепа ... този дето вика "мафия" със вдигнат юмрук всъщност се превърна в продукт и говорител на Мафията ... Време е за ИМПИЙЧМЪНТ ... !!!
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние живеем в тотална ДИКТАТУРА И РОБСТВО,ФАКТ!И защото само генерал Радев може да промени това положение им е трън в очите и са готови да го смачкат, опозицията е купена или я няма никава,останалите са се свили от страх и не смеят да гъкнат,ние живеем в абсолютна ДИКТАТУРА - факт!И ако това продължи,ще останем без държава и население,тук не става дума за пари и интереси,а за оцеляването на държавата ни!
1
 
18
 
! Отговори
14479 преди 3 години
До АнонименВсички Руски *** да се махат! Колкото и да не искат това им е съдбата!
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен13 000 лева са около 6 500 евро за президент на България,а милионите ,които управляващите ограбиха от държавата ни са космически суму,не като малката сума на Радев,срама нямате,оставете президента на мира!Искате да го махнете или когато му изтече мандата да го смажете,разболеете или убиете,не искаме така да се мачка президента ни,това не е човешко,хората,които не са от ГЕРБ,също имат право на глас!
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радой Ралин1062 Нацоналният предател е много по-опасен от простака.
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената оставка трябва да е на Президента.Предлагам също така да се закрие тази институция. Досега винаги е била само за красота, нищо не правят, а маса пари отиват за издръжката им.Не съм запознат с бюджета на Президента, но сигурно са милиони в евро.По добре е тези пари да отиват в здравоопазването.
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко години Радев плаща квартирата на Деса с държавни пари,назначена в крещящ конфликт на интереси?Само застаряване на делото ги спаси от съда.
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До одаБерезките са немски,не са руски.
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1124,1128 За 5 минути,тъжно.
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен118 "Пичове",пари не чакайте,Борсов ще ги раздаде на хората. И изборите пак ,ще загубите.
2
 
17
 
! Отговори
Радев-жалък преди 3 години
Генерал на изтребител МИГНа Решетников ибрикСлед всяко радиомълчание ВЕТОСрещу тринадесет хилядарки нето
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1066 Сега за Радев ще гласуват само тъмночервените пенсионери от Видин,на които президента направи единственото си дарение, от заплатата си ,която е 13 000 лева,
2
 
19
 
! Отговори
Долу Радев! преди 3 години
Да, доверието в Радев е окончателно е загубено завинаги!Бегом марш! Вън!
3
 
8
 
! Отговори
ода преди 3 години
До АнонименПич, ама вече не вдига самолета.. Толкова сте смешни купенките, че даже ще ти преведа 20 лв. в сметката, ако си я дадеш, за да си купиш нещо от Берьозка!
17
 
3
 
! Отговори
От Фейсбука,Божков преди 3 години
Не може онзи, който доведе България до Трета национална катастрофа, да дава политически предложения. Единствената му цел е да спечели време. Единственото решение е #оставка.Оставка и на главния прокурор, който твърди, че е инструмент на Бога, и погазва законите, който трябва да защитава.Разследване на депутата Пеевски, който си купи държавата и институциите й.
3
 
13
 
! Отговори
Радев-разединител преди 3 години
Станишев подкопа доверието в БСП, *** продължава да дълбае в тази посока, но Радев ще ги довърши. Откъде извира тази омраза? А трябваше да е обединител ! Жалко, пак не случихме с президент. По-точно избрахме си най-слабия и неадекватен президент до сега...
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1066 "Взе",но сега се срина и едва ли,ще вземе и два процента.
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1097 Треперят отстра,само тези,които нарушават закона. Същите сега искат да се борат с "беззаконието"?!