Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!

Промяната - след честни предсрочни избори, поиска президентът
Обновена: 14 авг 2020 21:44 | 14 авг 2020 19:20, Петя Славова
1455
Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов поиска свикване на Велико Народно събрание, президентът на България Румен Радев даде официално изявление, в което припомни, че над месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

"Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство, само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

В изявлението си от днес министър-председателят предлага свикване на Велико Народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията". Това заяви държавният глава Румен Радев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че иска свикване на Велико Народно събрание.

"Правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя. Може ли партията, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да иска промяна в конституцията", попита Радев.

Според държавния глава, разговор за конституцията и бъдещето на България е възможен след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
1
 
! Отговори
Петко преди 3 години
И аз така виждам нещата. С народната воля ще намалим местата в Народното Събрание. Допълнително ще свием процентно присъствието на червената буржоазия.С налагане на законност България ще се оттърси от червената си плесен.
6
 
6
 
! Отговори
импийчмънт преди 3 години
Първо импийчмънт, после пред прокурора за държавна измяна и после в раираната униформа. Така Черепа ще смаже пързалката на Румен . . .
4
 
8
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
Всички избори , които не се печелят от кндидати на БСП или ген.Решетников са НЕЧЕСТНИ!
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 1183 няма нужда да споделяш с нас фантазии, сподели ги с вожда си
4
 
7
 
! Отговори
простете му преди 3 години
Снощи Деси казала:- Искаш ли да си организираме тройка?- Не, не съм поканила момиче. Намерила съм си един мъж . . .
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1181 Ани Алармирай пожарната да вдигнат по тревога пожарникаря с маркуча, ха ха ха
4
 
15
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз алармирам Румен от три години че е загубил моето доверие.Най-после и той е разбрал милия.
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде Елена Йончева има обвинения за корупция и злоупотреба с държавни пари. Ти наясно ли си въобще какво значи корупция, бе, балдър кючек. Елена Йончева осъди Боко за клевети
5
 
14
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
Папагалът Ара се е по-объркал. Доверието на обществото към НЕГО е загубено!!!
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1167 Елена Йончева работи за чужда държава-Русия.Дъщеря е на крайно ляв доносник и агент на Москва ,срещу запада.В България има обвинение за корупция и злоупотреба с държавни пари. Радан не си струва и да го споменаваме,сам се изтъква като ляв,син на комунисти.
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1172 Ха,ха,ха,голяма смешка.
1
 
0
 
! Отговори
а1 преди 3 години
На не "В"...
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му се радвате толкова на тая кукла на конци? Избрали си президент и все едно са кацнали на Луната. Дреме му на Радев за вас. Той си плете собствената кошница.
4
 
13
 
! Отговори
господаря му : преди 3 години
В. Божков : "Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста" ... "Гешев ще го напра'име фигурант като Президента" .....
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плювачите на Президент Радев, в момента в който почнахте да го цапате стана ясно - не можете да запазите самообладание пред него, страх ви е, мразите го, губите позициите си! Спокойно - днес, утре, след месец, след година - Президентът ще ви приключи!!!
9
 
22
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
Фатмаков, след толкова "не"-та на твоите въпроси, може ли да задам аз един? - Може ли утре 50 000 - 60 000 да искат твоята оставка пред президентството?Отговор не ми е нужен. Сигурен съм, че има-няма 3 млн. "ДА" ще има.
7
 
26
 
! Отговори
Радев, Радев преди 3 години
САМО ТИ МАЙ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ТИ ВЯРВАТ СТОТИНАТА ЧОВЕКА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО...
5
 
22
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме!Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф!
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гордея се с Елена Йончева и Радан Кънев,че застанаха рамо до рамо,за да защитят България от диктатурата,която задушава и убива България!
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8. Знае ли (Дончев), че за изчезналите милиони и несвършена работа може да му се търси отговорност, включително съдебна (има много конкретни примери за отказани проекти и нереализирани идеи в това отношение)?9. Знае ли, че обществените поръчки се печелят от фирми, близки до премиера и властта?11. Знае ли, че записите с премиерския глас и снимките на чекмеджето с пачките, златото и пистолета са автентични?14. Знае ли, че именно този кръг фалира, в съучастие с прокуратурата, КТБ? Знае.