Дончев: Един политик трябва да слуша добре, а не да говори

Има нужда от промени в Конституцията, заяви той
15 авг 2020 09:30, Петя Славова
136
Дончев: Един политик трябва да слуша добре, а не да говори
Снимка: БГНЕС

"Категорично има нужда от промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание". Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

"Илюзия е, че един политик трябва да говори добре - един политик трябва да може да слуша добре. Мисля, че тези предложения са в резултат на добрия слух", обясни още той.

Още по темата

"Нужда от рестарт има. Факт е, че демокрацията е в криза. Една голяма част от българите не познават държавната уредба и нямат доверие в институциите", заяви Дончев и допълни, че ГЕРБ са започнали да подготвя тези промени още преди пет години. "Дори в програмата, с която се явихме на последните избори, са заложени тези промени. Нямаме нужда да печелим време. За нас е най-изгодно да си подадем оставката, но така нищо няма да се промени", каза вицепремиерът.

Той пак потвърди, че не би заел позицията на премиер. Дончев коментира и предложението за наборна нужда като го нарече спорно. "Не съм сигурен, че майките на момчета ще са във възторг от това предложение", уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С който и от отровното трио да го сравня, Дончев печели по точки.Не си представям никой от тримата *** да ме управлява.
39
3
 
9
 
! Отговори
До 31 Правилно преди 3 години
Първо за действащ и експрезиденти не може да говорите с уличен език - Президентът "***", недопустимо е, слизаме на *** и Пунта Мари.Улицата се произнесе ясно и кратко: Оставка на Борисов и Гешев, край, суверена го казва.Кой, какво, защо, хората не искат изборите да се провеждат от ГЕРБ и Константинов.Не може 2019 г. официално изявление ЦИК - 90% поправяни Протоколи.Вие осъзнавате ли за какво става въпрос, 90% поправяни протоколи?Нямате полезен ход от ГЕРБ, казвам го с дружелюбно.
38
11
 
4
 
! Отговори
Така като гледам преди 3 години
Радев няма печеливш ход и мутрите след като го доизползват ще го изоставят.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа,значи премиера като добър слушател,е чул какво искат протестиращите и е решил да приватизира техните искания.Само че,не е чул най-важното,а то е оставка,съд,затвор.
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев ми допада.С него може да се дискутира, за разлика от протестиращите.Не е агресивен и злобен като по-горните индивиди.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,Дончев,вие ли ще направите рестарта,бе,***?Рестарт на кражбите-със сигурност.Другото е вятър и мъгла.
34
6
 
6
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Нито Слави, нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но в името на стабилността може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата, трябва да ги разделим. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
33
13
 
9
 
! Отговори
бай гошо преди 3 години
Радев е много опасен за България. Човек без никакъв политически и дори житейски опит, лесно манипулируем, виждате мутрите колко бързо овладява президентството. Сега народът трябва да се бори да си отвоюва президентството, това е най-важно в момента!
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форумния планктон пак се е развълнувал в защита на Разбойко Борисов
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 31Мисля, че президент Радев отговори на твоите въпроси.Ако не си му гледал изявлението има го на запис, изгледай го внимателно!Борисов нарушава Конституцията!Борисов няма печеливш ход!
30
4
 
8
 
! Отговори
Няма да мине преди 3 години
До анонимен 20: Сорос финансирал БСП и пак дъвката за хотел, купен с пари от "червената" каса?Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***. Справка - интернет.А по темата: ГЕРБ няма да съберат 160 гласа. БСП ще са против, а Доган вече е отписал Бойко. Така че чакаме оставка и предсрочни избори.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази кухарка е омазана до ушите, ама иначе загрижен за хоратаОСТАВКА
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полуграмотни са тези протестиращи, като магаре на орлов мост са.
27
6
 
2
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Някой знае ли мутрестиращите дали ще опъват днес катуни по Хаимбоаз че ще пътувам?
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ти си глух бе, Дончев!!!Какво слуша и какво чу???Хората не ви искат бе!!!Махайте се!!!Оставки черно на бяло, на Борисов и на Гешев!!!И предайте топката на Радев!!!Не ни мъчете повече!!!
25
11
 
6
 
! Отговори
До Правилно оставка преди 3 години
Омразата към ГЕРБ и жаждата за реваншизъм са по-силни от трезвото мислене. Добре. Бприсов хвърля оставка и какво става? смешника Радев прави правителство под диктата на ченгета от ДС. Формации близки до червените олигарси влизат в парламента у правят опит да направят правителство и даже и промени в конституцията и съдебната власт само за да покажат пред обществото, че от ГЕРБ ще има осъдени. Същевременно червените олигарси почват да прибират милиарди е, а Пеевски и Доган продължават да командва
24
2
 
2
 
! Отговори
Проста схема преди 3 години
Схемата на Бойко е проста: Ако се съберат 2/3 (160) гласа се правят избори за Велико Народно събрание. Когато се приеме конституция (след половин или даже след една година) се правят избори за обикновено Народно събрание.И през всичкото това време управлява (и провежда изборите) настоящото гербаджийско правителство. Дори и Бойко да подаде оставка, правителството управлява като правителство в оставка.Просто, нали? Сега трябва само да се осигурят 160 депутатски гласа и Бойко се бетонира.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне до 2-3 дена!
22
4
 
3
 
! Отговори
до Проституиращия преди 3 години
Блокирай си човката!НАРУШАВАШ КОНСТИТУЦИЯТА И ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ!
21
1
 
3
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Само - каскетко не се е исказал тои сьс каскетчето пьк ми прилича на - берия - шефа на таината полиция на - сталин само му липсват крьглите очилца , историята расказва , че след като бил развенчан култът кьм - сталин , берия бил сьден за дьржавна измяна