ГЕРБ - готови да съберат нужните подписи до 2-и септември

Това прогнозира Данаил Кирилов
15 авг 2020 14:20, Петя Славова
473
ГЕРБ - готови да съберат нужните подписи до 2-и септември
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са готови да внесат в Народното събрание искането за промени в Конституцията и съответно, да събере нужните за това 121 подписа до 2-ри септември. Прогнозата е на правосъдния министър Данаил Кирилов, направена пред "24 часа". Това означава, че най-рано на 2 ноември, най-късно на 3 февруари парламентът ще обсъди свикването на Велико народно събрание.

Темата вече коментираха много експерти, сред които Екатерина Захариева и Томислав Дончев, според които страната се нуждае от промяна в Конституцията.

Още по темата

 Според професор Георги Близнашки пък промените в Конституцията трябва да гарантират демокрацията в страната ни и да не дават възможност случайни хора да определят съдбата ни.

Според Румен Гечев от БСП, опозицията не би подкрепила предложението за свъкване на Велико народно събрание.

Експертът по конституционно право Георги Близнашки също коментира ситуацията пред Bulgaria ON AIR.

Близнашки смята, че в хода на конституционни промени трябва да се обърне поглед и към президентската институция.

"Гордея се с много неща в тази Конституция, гордея се, че спасих родното черноморие от разграбване", обясни Близнашки.

Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.

"Всичко зависи от това дали в НС ще има необходимата воля и ще се съберат 160 народни представители. 30 години живеем в условията на демокрация, може би трябва да се даде възможност на една нова генерация да се произнесе по тези въпроси", обясни експертът.

"Каквито и промени да се предлагат, трябва да се случат енергично. Надявам се, че здравият разум ще просъществува. България няма време за губене, заради традиционната конфронтация по нашите географски ширини. Не може да извадиш Прокуратурата от съдебната власт. Има дефицит на държавници. Имаме най-добрата конституция в Централна и Източна Европа", каза още той.

От ГЕРБ имат готовност още в началото на септември да входират в Народното събрание предложенията за промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка за ГЕРБ-ерската мафия....................после съд и затвор за крадците герберски!!!!
316
4
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА ....веднага преди 3 години
Да не забравяме, че единственото и незабавно искане на НАРОДА и протеста е.....ОСТАВКА НА БАЙ *** И ИНСТРУМЕНТА КАСКЕТ КАРЕНИН с незабавни честни избори!!!!!Чак след това идва момента за ВНС, конституция, рестарт и всичко останало!!!!!
315
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нижда от ВНС и нова конституция...............има нужда от специализиран съд и всички крадци от ГЕРБ, БСП и ДПС....................в затворите!!!
314
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви спартански условия, какви страдания, един ден дъжд през август. нямата аргументи, нямате вече и последователи, имате само дългове към Божков. сами си го направихте.
313
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че отидох в чужбина, от там да "прогледна" реалната родна картинка!... Крадци, гнусни лъжци и психопати! А народът изперкал, озлобен и хипнотизиран от медиите! Майко мила, какъв го чака, който оживее до старини мили хора!! Мислите, че с кражби ще си карате все така и ще сте добре винаги? Сляп народ! Роби!!
312
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да е грешка в конституцията президента да се избира от народа? До колкото знам така е във всички държави, които ни давате непрекъснато за пример
311
3
 
5
 
! Отговори
КУКУ 2 преди 3 години
Недей да крадеш идеи...вече бе казано ,че на кастрация трябва да се подложи вашият вожд,но на мозъчна кастрация,защото ни управлява един луд толуп...А вие тролчета сигурно сте *** ,пръкнали се от съвокуплението на кухата тиква с някоя умствено увредена гладна ромка...резултатът е ***...
310
2
 
4
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Протестът има странни желания.Да прибавим и още едно.Да се кастрират тримата от отровното трио,за да не се раждат повече такива ***
309
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четейки какво е писал "коментатора"под -374,за поред път се убеждавам,колко *** народ има измежду големите умове на България.Една *** наместила се на боковата ясла,грухтейки пръска омраза и ненавист.Когато Р.Радев командващ ВВС на Родината ни и е пазил небето над България,ти зло куче си си бъркал в носа,или на друго място.
308
0
 
5
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 3 години
Кой не иска конституцията създадена от Луканов и Лилов да бъде променена?
307
3
 
3
 
! Отговори
Мизийски преди 3 години
Платените протести, не са протести, а просто работа като всяка останала. В този смисъл, да, няма протести.
306
6
 
3
 
! Отговори
Видимо преди 3 години
Не по думите, а по делата започнаха ги разпознават хората. Искаха нещо, но като го получиха дадоха назад. Изведнъж неутралният зрител разбра, че протестиращите не искат промяна, а подмяна. Точно за това вчера имаше 247 души на протеста. Лично ходих да ги преброя
305
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да гледам охранени ***, на които им се плакне сланината под брадата когато плямпат тук и там.Продажна гадна пасмина,които искат само техните тумбаци да са пълни.Тепегьози,които виждат хората по площадите.Мокри до костите,те искат Боко и каскета да се омитат от постовете си.Боко спи спокойно на сухо,с пълни чекмеджета с пачки и плочки и не му дреме за хората които са изложени на спартански условия,настоявайки двамата да си тръгнат.65% искат оставка,20% нямат мнение,другите са олигасите
304
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Близнашки ако може и да няма народ .Оставкаааааа
303
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта се опитва да узурпира властта организирайки метеж срещу държавното управление, подтиквайки Зайчарника си към беззаконие и рекет върху гражданите на България които не протестират. Като се има предвид, че Фигуранта в момента е временно изпълняващ длъжността президент, то неговите действия и бездействия се тълкуват от Конституцията като държавна измяна.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
302
7
 
1
 
! Отговори
9 преди 3 години
Слави - президент!
301
9
 
13
 
! Отговори
първо импийчмънт преди 3 години
Всяко правителство, което се поддаде на натиск от улицата... обрича на същотоследващите правителств...Няма, как да успеят тези "протести"...
300
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С предложението аа ВНС, тиквата цели приемане на истанбулската конвенция.
299
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не чух и една дума от опозицията за държавата. После се чуди защо Бойко печели. ГЕРБ може да работи на много фронтове - да отбива атаките на куклата на конци, да преговаря с ЕС, да държи фронта с кризата, да планира промени в цялото държавно устройство и между другото - да спечели още няколко избора. А вие и да критикувате не можете, червени мухобойки. Не разбирате, че дори с критиките му помагате.
298
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протестърите освен нагли са и безмозъчни...да върви пиенето и надницата и оставка.