Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!

Идеята за свикване на ВНС била още от 2017, обясни вицепремиерът
15 авг 2020 09:00, Петя Славова
168
 Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!
Снимка: БГНЕС

Още през 2017 г. поехме ангажимент за свикване на Велико Народно събрание, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", коментира още тя пред Нова тв и допълни - "Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ, не бягаме от избори и служебен кабинет".

Вицепремиерът допълни, че още в предишното Народно събрание е имало дискусии по темата: "Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", каза още тя.

Вицепремиерът отбеляза, че премиерът Бойко Борисов й се е обадил преди да направи обръщението вчера. "Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората.", подчерта тя, но допълни, че процедурата по свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане не е проста.

"Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ", категорично заяви Екатерина Захариева.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. "Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание", обясни още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някой им се иска премиер да е охранителя на ББ ама няа да стане самия ББ ще предложи младия премиер с харема да стане премиер
105
4
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Наследник на Борисов е младия премиер с харема обикновен човек но с уникален разум.А не охранителя му.
104
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Не виждам никаква полза за внс освен приемането на член подкрепящ истабулската конвенция...
103
2
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Ще дойде младия премиер с харема не е адвокат но е човек по-добър от адвокатите уникално добър безпартиен трябва да се направи партия на безпартийните
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук някой говорят за птици е птица е младия премиер с харема който не е протестър и не е юпи а нормален безпартиен човек , за сега няма партия на безпартийните да я оглави и като я оглаави да имаме нормален премиер и да промени тая държава единствения човек който ще промени държавата е той
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 117Аз не съм нито за Борисов, нито за БСП, но честно казано, като някой свика великото, винаги може да си променят така нещата, че да са като крале с неограничена власт над народа, па то с тоя *** народ, да се чуди човек, как не се е случило досега.
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110"Какво "нажежаване на обстановката" другарю?Да не ви стана жега като Боко предложи ВНС?
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да ни натресат точно служебното правителство на Радев ли?Няма да стане.После могат да си измислят какви ли не причини да няма избори.А и знаят, че при избори БСП никога няма да спечели.И Радев така ще поднесе на тепсия властта на Путин.
98
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно лесно решение личен финансов одит на всички в парламента и управлението за 10г, да види народа кой колко е откраднал ... Смелите и праведните от ГЕРБ веднага ще побягнат с оставки на следващия ден 100% гаранция !!!
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен: "ТАЗИ КАЛИНКА КАТО Я ВИДЯ И ВЕЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА."Друго си е НИНОВА, нали ***?
96
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутрите винаги лъжат. Щом казва, че не бягат, значи бягат от служебно правителство и предсрочни избори, които мутрите няма да могат да фалшифицират.
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не бягате - докажете го. Мутрона да свиква извънреден брифинг и веднага да си подава оставката.Ето това е НЕ БЯГАНЕ. Всякакви други завъртулки ала нова конституция са печелене на време и нажежаване на обстановката.
94
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ида повръщате и да не повръщате България няма да играе по свирката на путинските пучисти.Мина това време. Радев да не мисли повече за президентски пост. Първо трябва да мине през прокуратурата.
93
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЗИ КАЛИНКА КАТО Я ВИДЯ И ВЕЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА.
92
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предишният служебен кабинет на Радев беше пълен цирк. Герджиков беше жалка картинка.А Рублев се похвали, че новият кабинет ВЕЧЕ го е измислил. Което още веднъж говори, че подготовка за сваляне на властта е започнала отдавна.Ние май сме единствената страна, където Президент прави преврат срещу законно установена власт.Радев, кажи на Путин, че в България няма да му е отвори парашута. Не сме Грузия.
91
4
 
14
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Както Екатерина така и Томислав, а и редица други отговорни и по-малко отговорни фактори, ни уверяват че отдавна мислят, или най-малко от 5 години, как за нас да направят всичко още по-добре. 5 години не са много и аз предлагам да им дадем възможност поне още 5 години време за да измислят нещо! А Екатерина, в качеството си на вицепремиер, вероятно ще засвири първа цигулка в оркестъра на писачите на новата конституция. Св. Богородице, пази нас българите от българи!
90
6
 
12
 
! Отговори
Бягане, преди 3 години
бягане,като дявол от тамян.Но истината ще ви застигне и тогава ще отидете на едно по-топло място.Оставка!
89
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От самото начало се повтаря какво точно искат протестиращите, но на ГЕРБерастите все ви се причува друго !!!! Какво пак не разбрахте от ГЕРБ ???? ОСТАВКА веднага !!!
88
3
 
13
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Като не бягате защо опитвате византийски номера с това ВНС? Страх ви е че няма да имате контрол върху изборите , нали?
87
3
 
8
 
! Отговори
Който трябва преди 3 години
Поредното *** от ГЕРБ, на което се дава сцена за изява. Никой не го интересува какво имаш да кажеш, за нищо не ставаща , калинке. Няма да спрете протестите с лалане. Нали сте алчни за пари и ще затварят а държавата Септември? Ей тогава ще го видим и вашия електорат от платени *** и тъмните братя.