Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!

Идеята за свикване на ВНС била още от 2017, обясни вицепремиерът
15 авг 2020 09:00, Петя Славова
168
 Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!
Снимка: БГНЕС

Още през 2017 г. поехме ангажимент за свикване на Велико Народно събрание, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", коментира още тя пред Нова тв и допълни - "Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ, не бягаме от избори и служебен кабинет".

Вицепремиерът допълни, че още в предишното Народно събрание е имало дискусии по темата: "Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", каза още тя.

Вицепремиерът отбеляза, че премиерът Бойко Борисов й се е обадил преди да направи обръщението вчера. "Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората.", подчерта тя, но допълни, че процедурата по свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане не е проста.

"Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ", категорично заяви Екатерина Захариева.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. "Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание", обясни още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
1
 
! Отговори
Говорител на Бйко преди 3 години
Бойко остава до 2040-та година. Който не е доволен, да си бия шута.
85
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Във Великото Народна Събрание ще е пак Мендата и Ментата, а Ковашки,Гергов,Пеевски и всички едри бизнесмени пак ще дават работна заплата под 1000 лева!И какво ще направите селяни прости нищо, само ще ви хваната за сополивите носове и ще ви водят където си пожелаят, и ще се откажете от протестите и барикадите!Не забравяйте, че Борисов е докаран на власт от енергийния шаман Златев, ДПС и агентите!Тоест селяни прости, опичайте си акъла, сега ви разцепиха и ви направиха шах на царица и цар!ЦРУ!!
84
4
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Бягате от това, че ще Ви се потърси сметка и оттам затвор.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са нагли!!!!
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конкретно ти, мин.Захариева, гледаш към Брюксел. За служебния кабинет: теб няма защо да те е страх, защото глупавите не ги съдят.Да му мисли оня *** и корумпе, когото падне ли от власт поне 2 г. ще го съдят и 10 г. затвор не му мърдат.Отделно съдът, задето двамата с Цаци определиха за единствен кандидат ИГ. Вярно че последният с нахлуването на въоръжени полицаи и прокурори в Президенството провокира протестите, които и сега продължават, но двамата няма да се отърват без съд.Единна нация?!
81
7
 
4
 
! Отговори
Кога ще ме преди 3 години
Осигуряват върху реалния доход ?!!!!!Крадът ми пенсията.Докога пенсионерите ще заемат работата на младите!??!!!!!!!!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли,бе?А кой каза предсрочни избори и служебен кабинет на Радев-абсурд.Не беше ли твоя гуру ,на когото си му вице?
79
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Личност няма английския като на барман от СлънчакаОбаче има сексапил
78
3
 
8
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Дори Велико Вселенско Народно Събрание да свикате и най-хубавите закони да изпишите, после пак Вие трябва да влезнете в заводите при същите работодатели и да работите, за да произвеждате блага!Въпросът пак повтарям селяни прости, пикнеже сте много прости, е как да имаме по-голяма производителност на труда и заедно с това работодателите , ще станат социално отговорни!Защо елитът не иска да инициара този дебат, защото това означава , че поема отговорност за проваления преход и е гнил!Ърви!ЦРУ!
77
6
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Като се пенсионира Бойко моя идол става Пеевски - те и без това са си лика прилика и двамата заедно ще правят рестарта.
76
4
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Лошото е че си бегала от часовете по английски
75
5
 
2
 
! Отговори
Бойко диктатор преди 3 години
Не може да свалите ГЕРБ, те ще управляват докато е жив пожизненият премиер и наследник на Тодор Живков, а именно Бойко Борисов. Живков посочи свой наследник, а именно неговият охранител.
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се търси отговорност и да им земат пачките и да ги раздадат на нас от народа и ние от народа да покараме малко мерцедес!
73
2
 
4
 
! Отговори
ха така преди 3 години
Бягате и още как....трябва да се прикрият злоупотребите и търсенето на отговорност....
72
2
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Ти пък откъде изпълзя,какво царство те гони?
71
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Всяка една оставка на ГЕРБ носи дивиденти на ГЕРБ, защото печели избори след избори.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им позволявайте да изместят темата за оставката! Всичко ще си дойде на мястото, когато мутренската мафия напусне упавлението.Глупостта, алчността и наглостта на тази пасмина от мозъчни атлети трябва да бъде изметена.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вице е голям виц.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
калинка Захариева-аааа,ъъъъъ,аааа,ъъъъъ и празни приказки на килограм.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне до 2-3 дена!