Машини за гласуване във всяка секция с над 300 избиратели

Избираме 50% от депутатите във ВНС мажоритарно
47
Машини за гласуване във всяка секция с над 300 избиратели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въвеждане на машинно гласуване във всички секции в страната с над 300 избиратели. Това предвиждат промени в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ.

Освен това чрез измененията се дава възможност на всеки български гражданин да избере лично за себе си начина, по който иска да упражни правото си на вот – с машина за гласуване или хартиена бюлетина, допълват от пресцентъра на партията.

Още по темата

Регламентира се още, че ЦИК е компетентният орган, който трябва да осигури машинното гласуване.

ГЕРБ предлага и създаването на нова глава в кодекса, с която се регламентира провеждането на избори за Велико народно събрание, като се въвежда смесена изборна система. Изборите ще се произвеждат по смесена изборна система, като 200 народни представители се избират по пропорционална изборна система, а останалите 200 по мажоритарна.

При обявена извънредна епидемична обстановка в страната изборният ден да може да бъде удължаван до 48 часа, като сроковете, свързани с отчитането на изборните резултати, се удължават пропорционално на срока на удължаване на изборния ден, се предлага още в проекта за изменение на кодекса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
До 39 До 34 $#*! преди 3 години
Май нямаш много спомени за около 90те щом твърдиш, че сме били 1ви свят тогава - без тоалетна хартия, единственита в соц. лагера без метро, само с руски коли за които се чакаше над 10 години, или времето когато ни организирахте хиперинфлации за закуска и 1$ струваше 3000лева.Проблема с машините е, че не са надеждни и точни, могат да бъдат манипулирани затова са бракувани навсякъде в Европа. За една Индия където преброяването на ръка е проблем - да, има логика, но за 7милионна България...защо?? риторично, отговорът е ясен.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34 $#*!Какъв ти е проблема?1. България не е многолюдна, но е вече в третия свят. Беше до 90-те някъде около I или II свят, но сега е твърдо в третия!2. Грешни синоними ползува! В България няма избори има далавера!3. Кой им се връзва - ами всички фенове на един пожарникар, около 80% го изчисли един професор!4. А 20%-те процента протестират. Да уточня това са тези на които главата не им служи само за равновесие - другото няма да ти го кажа кое е?
36
1
 
1
 
! Отговори
Слагате преди 3 години
им снимките и ако ми е противен няма да гласувам за него.
35
2
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Сладури, като млад курсант във ВНВМУ "Н.Й.Вапцаров" вярвах в зората на демокрацията. Вярвах в демократични и всякакви ценности. Сега като дърт капитан на кораб си гледам кефа и се радвам на сеира, който е пред очите ми в РОДИНАТА, така да се каже.
34
3
 
3
 
! Отговори
А колкото преди 3 години
и да не ви се вярва масово хората които ходят да гласуват са именно такива - които мислят че от това зависи бъдещето им. Тези които ходят по площадите - обикновено ходят за гъби. А после викат и протестират срещу вота, че е купен, манипулиран и т.н. Барем да седяха в секциите като наблюдатели, но не по яко е да пием бира в парка.
33
2
 
5
 
! Отговори
Сори преди 3 години
обаче да подредиш десет нови палатки на орлов мост не е протест. Това е къмпинг. Протеста е идея за бъдещето за това, как ще се случат нещата, как ще се изградят. Трябва да имаш проект и визия. Само с обещание за разрушение можеш да привлечеш единствено архисти от двата цвята. Никой нормален човек, който мисли за живота си, за оцеляването си , за децата си,за спестяванията си, за дома си, за бъдещето своето и на тях, няма да тръгне след анархистите.
32
7
 
5
 
! Отговори
$#*! преди 3 години
Освен в САЩ където още ползват машини, но с много проблеми недоволство и грешки, само тук таме в НАЙ-многолюдните страни от третия свят ги има. Цяла Европа си изхвърли машините, но в България тепърва ги въвеждат! Електронно гласуване, за който не може да стигне до секцията - разбирам! Но машини..? Все наопаки, после защо сме били последни.ЕврАзийците се надяват на друг резултат, ясно е, ама защо има кой да им се връзва?
31
1
 
5
 
! Отговори
не ви ли е срам преди 3 години
До Инфо ВСЕКИ ден гледаме ДЕМОКРАЦИИТЕ - ВСИЧКИ са по улиците и воюват за СВОБОДАТА СИ! Ти чакай изборите, на които ПЛАТЕНИЯ ВОТ на гласуващи под строй с ПАЛЕЦ ще ни определи бъдещето! Не ви ли е срам от гърци, французи, сърби, белоруси, руснаци, немци - всички са по площадите, а ние пред РАКИИТЕ и с потури у реката патриотично! И после поднасяме цветя за ЛЕВСКИ - нещастници!
30
0
 
0
 
! Отговори
Всяко нещо преди 3 години
си има предимства и недостатъци. Машинното гласуване не е панацея. Масовото гласуване има значение, защото в него ефекта на манипулациите е по-малко значим. Ако някой се интересува просто да не ходи за гъби. Няма как да се избегне присъствието на застъпници в секциите. Няма как да се избегне подаването на жалби в полиция и съд. Виртуално присъствие на избори има същия ефект както виртуалното присъствие по площадите, което сега ни се демонстрира - т.е. никакъв или обратен.
29
3
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Има едно страхотно удобство при машините, няма как да снимаш за кого си гласувал ,та после да чакаш кинти.Машината е в стаята и те гледат всички, само дето не могат да видят за кого гласуваш, защото тя е с гръб към тях.Е затова не ще лойко, се ясно ли ви е.
28
0
 
5
 
! Отговори
боцко преди 3 години
До Какво става! Тоя Боце, някой с който се боцкаш ли е, щото четем че "пускал"...А иначе България е парламентарна република и само парламента решава как да се гласува! Хартиените бюлетини работят главно в полза на купуващите вот в *** гета, ако не знаеш, затова умните хора които избягаха от тоя кошмар искат електронно и машинно гласуване, за да не могат неграмотниците да определят с палец съдбата ти! Що не въведат образователен ценз, а?
27
4
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Не ме вълнува , имаха 4 години , сега машини.И без това ние ги плащаме , не крадеца.
26
2
 
3
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
за неразбралите - в демокрацията нещата се случват на избори, не с искане, викане и чупене по площадите. Има си начини да се разбере дали има купен вот и т.н. ако не се организират партии, движения и т.н да си висят по секциите и да контролират няма да стане само с викане. Това е положението. Ако има доказателства - отива се на съд. Закони и за това има...Така че..Другото е партизанщина
25
2
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Има закон ,има референдум , машини навсякъде.Изобщо не ме интересува лойко .И без това краде постоянно.Ама после пак ще си говорим.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ей гиТролчев, знаеш ли колко са избирателните секции при последните парламентарни избори?
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситемата,системата(Партийно-Олигархичната),която властва е важн а не начина на гласуване.Тя си е същата и Тя ще извърши "броенето" накрая и ще ви "изплюе" такъв резултат,независимо какъ е начина на гласуване,какъвто Тя е решила и така ще ви убеди,че уж вие сте гласували така!Проумявате ли всичко това,или ще кВичите като нас от възторг през 1989 г.,когато си мислехме,че се смЕня Системата...ама,йок!Остана си същата ПАРТИЙНА,но вместо с една,с повече партии!В ФАЩ,например практически са ДВЕ!ОВСИ
22
2
 
5
 
! Отговори
Ей ги преди 3 години
Почнаха със договорките, после и друго ще кажат.НЕ, машини навсякъде, има закон длъжни са да го спазват, и без това от нашите пари крадат.Оставка!
21
2
 
2
 
! Отговори
защо обсъждаме преди 3 години
ХОРА, защо обсъждаме глупостите на гербавите и сателитите им от измислени "патриоти"- трябва да искаме само оставки - тези "управници" не стават за "*** на каца за зеле" , камо ли да решават как да живеем и да пишат конституции! Те не могат да пишат правилно, купуват *** гласове и после ги носим на гърба си! Защо обсъждаме - трябва да сме по площадите и да искаме съд за грабежите и беззаконието! С подобни предложения искат да ни отклонят от основните проблеми както винаги! Да не им позвол
20
2
 
4
 
! Отговори
друг път преди 3 години
Естествено, защото ВСИЧКИ секции в гетата са ПОД 300 - та да можем да си правим пак КУПЕНИЯ вот на неграмотните, които управляват после живота ни и този на децата ни! Машинно гласуване НАВСЯКЪДЕ, ЕЛЕКТРОННО също! И ОСТАВКА преди всичко!
19
3
 
1
 
! Отговори
Какво става! преди 3 години
Досега се ревеше ЗА машинно гласуване. Сега започва викане ПРОТИВ машинно гласуване. Тези хора шизофреници ли са? Обаче за да ги затапи Боце пусна и хартиено...Ха сега да видим за какво ще се вика?