ВМРО подкрепя ГЕРБ за промените в Конституцията, но под условие

Нямало как да се подпише празен чек за мнозинството
66
ВМРО подкрепя ГЕРБ за промените в Конституцията, но под условие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като премиерът Бойко Борисов поиска промени в Конституцията, ВМРО също даде заявка за поправки в основния закон.

"Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени. Няма как да се подпише празен чек", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред bTV.

Още по темата

Малко не разбирам радетелите за съдебна реформа, това е тяхна единствена кауза от доста години, те настояват това да се случи през Велико народно събрание,  а в момента, в който им се предлага, казват – няма нужда, ние искаме нещо друго, отбеляза той.

Важна е не бройката, а как се избират народните представители, посочи още Джамбазки за идеята за намаляване на броя на депутатите. „Ако продължават да се избират както досега, с купен вот в махалите, с манипулации, няма значение дали са 240 или 120“, отбеляза той.

„За това настояваме за задължително гласуване, за избирателен образователен ценз, това са неща, които ще променят начина, по който се избират народните представители“, обясни зам.-председателят на ВМРО.

Според него няма никаква дискриминация в това да си грамотен, когато избираш.

За наборната военна служба, той посочи, че настояват за нея, защото е важно на първо място по геополитически причини. Според него все повече държави се връщат към задължителната наборна военна служба.

„Предлагаме държавата да насърчава образованото родителство. Хора, които са част от протеста настояват формулировката за брака като съюз между мъж и жена, да се промени“, посочи Джамбазки.

„Еднополовите бракове, сключени в чужбина – няма да имат никаква тежест, това не е съотносимо в България Европейското законодателство не ни кара задължително да признаем еднополовите бракове“, заяви още Ангел Джамбазки.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Вие преди 3 години
Гледахте ли го тоя плюжек по тв-то, Цънцарова го направи на *** и той взе да подскача като кученце.
44
0
 
2
 
! Отговори
баце преди 3 години
Точно предложенията на ОП и на прости гейове като Джамбазки ще дигнат още повече напрежението. Искат ви оставката бе ***. Конституцията ще я ремонтират други хора, след пълно разчистване на калинки и партиини функционери от управлението на БГ.
43
0
 
1
 
! Отговори
66 преди 3 години
Джамби иска пълен чек, не празен. И това което ще засяга гражданите, да не засяга псевдо-патриотите - казарма за другите, дрегери за другите а гей браковете да са разрешени само за него!
42
0
 
4
 
! Отговори
дрегер преди 3 години
Престанете да показвате, цитирате и давате трибуна на един компроментиран закононарушител!!!Тоя си кара поркан и има Су Рат акъл да дава!А напишете най-накрая, как го санкционираха за нарушението???Да не мислите, че е спрял с алкохолните си авто-изцепки?За това са недоволни хората!Шепа мушмули се имат за недосегаеми, крадат и с Ъза си, закон за нищо не ги лови.На всичкото отгоре си подържат и мрежички от верноподаници, на които подхвърлят по некой и друг комат.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ще видят парламента през кръв макарон
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как си го представят платен вот на избори за някои от тях като плащане в кеш на брой банкноти по измерения как единица в лева или др. валута за ползване на ръка за обмен,което си е нарушение,че дори подаръчно финансиране за банкет,като до сега никоя партия не се жалвала от недостатъчно разследване,а само са се появявали съобщения за някакво си нарушение по изборния процес,но конкретни обвинения по тази тема с искания за възместими щети и репутация на пострадалата партия от тез нарушения,що група
39
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
ВМРО се правят на мъже. Но ако дойде време да се гласува ще забравят, че са искали нещо. Ще си гласуват. Защото са патерици!
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ това си мислех.Колко повърхностни хора -мутри,мутреси и депесари взеха висше.Просто Борисов трябва да се маха и ще се пооправят нещата.ГЕРБ трябва да бъде разпусната като партия от Бойко.Не стават.
37
1
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
Образователния ценз не е гаранция за образованост в България. Като погледнеш Гешев и правосъдния министър е видно че дипломата не ни прави образовани.
36
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Българин,***,сигурно за гълабарниците,вина има,твърдия електорат на ДПС,вие ганчофците сте чиста вода не напита.
35
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Има хубави предложения! Например образователен ценз на гласумащите! Не може да гласува ***, като не може да чете и да се подписва с кръстче....камоли гласуване машинно! Задължително гласуване на всички българи, което ще доведе процентът от твърдия, постоянния електорат на ДПС да падне! Що се отнася до въвеждане отново на наборната служба...късно е вече! Всички казарми станаха гълъбарници и порутени от безстопанството им толкова години! Ще трябват милиони за привеждането им във вид за 21 век!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
задвижваща част от велосипед е този
33
0
 
8
 
! Отговори
Симон преди 3 години
Не е важно броя на депутатите, 200, 300 или 500, стига да са качествени и да работят поне 80 % за България. Иначе ЗА машинно и задължително гласуване, НЕ на казарма.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До anonиДо До anonЯсно им е. Това искат. Вече има поколение българи, образовани в чужди страни, но малко са с мераци да се връщат. Все пак, къде са 1700 лева "средна" заплата за София, при това за образовани кадри, къде са 3800-4000 евро в Берлин, за същите професии.
31
2
 
4
 
! Отговори
Айде ,почна се преди 3 години
Ще подкрепим ГЕРБ,ако те подкрепят нашите предложения.Конституция не се пише под натиск.ВМРО иска задължителна военна служба и ще го получи ако подкрепят ГЕРБ,които пък искат Истанбулската конвенция.Да ви е честита новата конституция.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който се опитва да задължава други хора - било то чрез корупция или физическа заплаха, никога нема да ви се размине. Ще свършите брутално убити и горящи и гниещи в ада.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тука се пишат ред"Западняците си плащат за попадане в разни реалитита,за да се докажат"Не познавам един интелигентен човек на запад, който да подкрепя и харесва реалити формати. Тея, дето се доказват са същите животни, като Бай ***, дето скача в банята и се прави на голяма работа, показвайки си косматото толоовище, крещящ "***-***".
28
0
 
1
 
! Отговори
До anon преди 3 години
НЕ, НЕ ГО РАЗБИРАТ!!!! :)
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дефинират и грамотност? Да си неграмотен, означава липса на възможността за четене и писане. Това е ... трети клас за поввечето хора. Те искат, какво? 12-ти клас?
26
4
 
1
 
! Отговори
Тука се пишат ред преди 3 години
глупости за казармата.Не се разбира и функцията и на коректив на самовлюбенияегоцентризъм на мамините рожби.Непрекъснатата опека лишава младите отнеобходимостта да вземат отговорни решения.Приказките за извращенията отминалото са анахронизъм.Като си достатъчно интелигентен,можеш да се справишс много неща.Западняците си плащат за попадане в разни реалитита,за да седокажат,а ние бягаме(страх ни е,че няма да можем и няма какво да докажем)?Трудови войски учеха ромите на професия.Сега кой?