БСП отказва консултациите на ГЕРБ за Конституцията

Дебат можело да има само след оставката на кабинета
60
БСП отказва консултациите на ГЕРБ за Конституцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма да влиза в дискусията за промени в Конституцията и парламентарната група на левицата ще е единодушна по този въпрос. Това обяви соцдепутатът Крум Зарков пред bTV.
 
„Разговори за промяна в основния закон може да има, дебат трябва да има, но в рамките на предизборна кампания – когато си подадат оставката и отидем на избори. Там всяка партия да представи своите виждания как ще се развива държавата и затова дали счита, че трябва да има промени в Конституцията, коментира той.

Според него ГЕРБ не предлага промени, а „един миш-маш“.

Още по темата

„Те самите са объркани, между изявлението на премиера и текста от а има разлики“, обясни Крум Зарков.
Той смята, че огромна част от нещата, които се предлагат, не изискват нова Конституция, а промяна чрез обикновено народно събрание.

„Предлагат стария текст, само че разбъркан, по необясним начини, а там където са пипнали, са си оставили ръцете“, заяви той.

Според него са направени и опасни неща, защото мотивите им са неизяснени.

Истинските мотиви не са рестарт на държавата, а печелене на време и объркване на обществото, смята още Крум Зарков.   
 
„Абсолютно опасно е да се заличи целият преамбюл със словосъчетания като социална държава и демократична държава, които осветяват цялата Конституция. Опасно е да се заличат думи като мир, свобода, солидарност, търпимост. Опасно е да се заличи и Великото народно събрание, защото означава, че пишете Конституция като на черна дъска и всяко следващо мнозинство може да я изтрива“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много ясно. Те никога не са искали да намалят депуттаските си места :) Никой не очаквал от тях нещо. Даже очаквам бурна съпротива.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги пита БСП,какво отказват или не .Местя го.
22
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЛИЦИЯТА НЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ . ПРЕМИЕРЪТ Е В НЕИЗВЕСТНОСТ. НЕ СВИКВА ПАРЛАМЕНТА И ПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЯ, С КОИТО ПРЕДИЗВИКВА ЗАПОЧВАНЕ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ДЛЪЖЕН ДА ОПСЗИ ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИВ КАТО ВЪВЕДЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ
21
4
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Естествено, че ще откажат.Само Румен Шведски, посочен от генерал Решетников и номиниран за Президент от най-честната, некорумпирана и социална партия в България - цоциалистическата Партия, има правото да казва какво да се променя в Конституцията!!!!!Вся власть советов! Вся власть Радеву!
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те не знаят какво искат.Преди искаха нова конституциа, защото това беше повод за заяждане.Сега вече повод нма и на тях нава конституция не им трябва.Така се канят и да управляват - само да им падне властта в ръчичките.
19
1
 
23
 
! Отговори
На всички е ясно преди 3 години
Че в червените картуни и на *** е само Властта... Така я искат, че са готови да минат през трупове... Нищо друго не ги интересува, особено народа!
18
3
 
8
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Цялата ни Конституция се нуждае от сериозна ревизия, според мен. Настоящата ни Конституция беше приета при условия, довели до персонализиране на много закони в нея както и на приемане закони, касаещи конкретната за момента политическа ситуация. Имаме нужда от истинска Конституция, осигуряваща прогрес и просперитет на страната независимо от политическата ситуация. Дори именно Конституцията трябва да регулира политическите трусове и противоречия така, че държавата да не пострада.
17
16
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименкомунистаБоко -възпитаника на КОМУНИСТИЧЕСКАТА Висша Милиционерска Школа в Симеоново Я ИСКА!..нещо май не си се изразил правилно,а?
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крум да каже какво стана с апартамента в центъра на София, тия не миришат, а вонят на корупция. И този, и Нинова и т.н. се подписаха за Шиши да е шеф на ДАНС, сега не повдигат тази тема.
15
21
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
когато са прави,са прави.В случая са АБСОЛЮТНО ПРАВИ!а гробарите просто спазват поговорката..:-"Напънал се слона и родил..МИШКА"..
14
9
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Шо не вземе тоя да се ожени за Десислава Атанасова и да мирясат
13
4
 
29
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
БСП и Корни сънуват че ядат баница от държавната тралеза , но след избори виждат празна маса
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Kой се интересува от бсп ''
11
5
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Седя си и хапвам хубава българска диня и изведнъж гледам този мазен, червен ***! Защо хората от БСП са все такива противни кра-ту-ни?! Направо ми развалят настроението за целия ден!
10
19
 
1
 
! Отговори
само мафята преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И СТАЛИН ДПС И АТАКА ПОБЕДА САМО КУМОНИЗМЪТ И ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ДА ЖИЕЕЕ КУРАНА И СТАЛИН ДПС И АТАКА ПОБЕДА ДА ЖИВЕЕ БКП ПАРДОН БСПСАМО ДОГАН И СИДЕРОВ УРААААА
9
5
 
27
 
! Отговори
ох преди 3 години
на мама убавеца той , па и умен ! да се чуди човек що не е на корицата на плейбой !
8
27
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Е как си представяш да се прави нов бардак с стари к.. ви? Или на тебе така ти се иска понеже си платен *** на герб?
7
9
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Разбира се, БСП иска оставка на кабинета и после сама ще заседава по промените на конституцията, заедно с резидента! Може и Манолова и отровното трио да поканят, все партийки и нови движения, непредставени в парламента! А, хората гласували за този парламент, нямат думата!
6
38
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Право е момчето-правист,син на журналистката Ана Заркова.На дневен ред е смяна на кабинета,не на Конституцията.По Боковия...модел,сега държавата е...зациклила,а модела му е...пирамидален,и на върха седи ТОЙ.Не става,трябва да се...върне хоризонталната подредба на изпълнителната власт и всеки орган на държавата да функционира пълноцено,а не да се блокира и спира и да...чака,вперил взор във...авторитарния Боко.Не е нужна...нова Конституция,това да се оправи.Оставка и нови парламентарни избори.
5
11
 
3
 
! Отговори
ФИКРИ преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И СТАЛИН ДПС И АТАКА ПОБЕДАДАНО СКАПАНИТЕ РАЗВАЛЕНИ БЪЛГРИ ДА УМРАТ САМО ДПС И АТАКА ПОБЕДА БСП УРААААА