Радев със съболезнования за смъртта на митрополит Амвросий

За вярващите духовникът е бил морална опора и мъдър наставник
83
Радев със съболезнования за смъртта на  митрополит Амвросий

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на Светия синод на Българската православна църква, миряните от Доростолската епархия и близките по повод кончината на Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

Митрополитът бе приет в МБАЛ-Силистра със симптоми на коронавирус и се лекуваше от заболяването, но след като прекара 18 дни в инфекциозно отделение почина.
 
В писмото си до опечалените президентът откроява положените от митрополит Амвросий усилия за развитието на Доростолската епархия и за добруването на миряните през изминалото десетилетие.
 
Президентът изтъква, че за вярващите митрополит  Амвросий е бил силна морална опора и мъдър наставник в периоди на изпитания. „Даваше пример за посветено духовно служение, отдадено на утвърждаването на християнските ценности в обществото“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Християнството в България е само феодаторно.Разбирай- Църква.Христово общество няма.Дотам ,че 1000 г след кръщението ние като видим черква да се хилим,а румънците се кръстят .Сърби,Румънци и Гърци са вярващи народи.Италия,Аржентина и щатите са християнски общества.Там мутри няма как да управляват защото Христос управлява душите на хората. Работете за Христа и ще имате общество.Другото е ислям и мутри.
11
0
 
31
 
! Отговори
отврат преди 3 години
комунистите забраняваха да се ходи на църква , внедриха ДС сътрудници в БПЦ . след 89г. комунистите почнаха да се показват в църквите и станаха по набожни и от Папата ! това не е ли цинизъм ?
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай му на Фигуранта погребения.
9
1
 
34
 
! Отговори
истината преди 3 години
Днес мутрата фигурант си изкара заплатата - изказа съболезнование на български духовник, останал жив от червения терор.Радев и срещу този духовник размахваше заканително юмрук, а лицемера сега изказва съболезнование.
8
3
 
35
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Оставка и затвор за националния предател Рундю Гумен Гадев !!!!!!!!
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този на Успение богородично се скри, а сега се прави на мирянин !Нагъл лицемерник, като менторите си в Кремъл.
6
1
 
36
 
! Отговори
На Шипка преди 3 години
бръщолевеше глупости за софийски щам ,не знам какъв си щам, пък сега съболезнования изказва на починал от коронавирус.На това му се вика ***.Безсрамник.
5
1
 
36
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Това недоразумение няма ли да се извини на майката, чиято кола изпочупиха насъсканите от Радев превратаджии? Няма ли да се извини пред стресираните и деца? Или за него те заслужават да бъдат малтретирани в името на маниакалната му идея да се докопа до властта и да раздава правосъдие каквото сам сметне за необходимо?
4
0
 
37
 
! Отговори
Той преди 3 години
Тая настъпена костенурка радев е най-големата мутра в държавата. Иска да се лее кръв,за да вземе власт. Ама яви се на избори,бе костенурке.Как само подстрекава протестиращите,само защото Борисов е по-харесван от него.Баща му,бог да го прости сгази инвалид,нищо,изкараха инвалида с двуколката виновен, сина му си спретваше мутренски боеве,пак нищо. Деси коня гази законите и безчинства на пътя,пак нищо. ДОКОГА ?
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКРИЙСЕБЕ!
2
1
 
39
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не искаме съболезнования, искаме ОСТАВКА! Марионетката на мутрите - Радев, ВЪН!
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красавчик, молодец, тоя нали подготви документ за излизане от кризата, айде показвай го че ми писна от криза