Николай Младенов: Нуждаем се от рестарт на политическата ни система

"Дебатът за това трябва да се състои в спокойна среда"
21 авг 2020 09:56, Ния Христова
71
Николай Младенов: Нуждаем се от рестарт на политическата ни система
Снимка: БГНЕС
"У нас има много неща, за които хората да протестират - страната ни все още е най-бедна в ЕС, корупцията, нарушеното чувство за справедливост, здравната система, състоянието на пенсионерите и т.н. Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система, но рестарт, който се основава на спокоен диалог". Това каза бившият министър на отбраната и на външните работи Николай Младенов в ефира на Нова ТВ.
 
"Притеснява ме, че пътят, по който сме тръгнали в момента, не предполага такъв диалог", допълни той.
 
Според него подобни протести в момента има не само в България. "В много страни в Европа и на други места в света текат такива процеси", посочи той.
 
Младенов е на менине, че въпросът с Конституцията е сериозен и не може да бъде разглеждан набързо и без сериозен анализ. "България наистина има нужда от нова Конституция. Все пак тази, по която работим сега, е писана 90-та година като реакция на края на комунизма у нас и начало на демократичните промени. В нея има много компромиси, които са направени от нейните автори още тогава", коментира той.
 
"Ако наистина искаме рестарт на политическата система, който да промени българския парламентаризъм, съдебната система и функционирането на институциите, има нужда от много сериозен конституционен дебат", допълни още Николай Младенов.
 
"Този дебат е закъснял, но той трябва да се състои в спокойна среда, в която всички мнения се чуват", категоричен бе той.
 
"Влизаме в много труден икономически период, не искам политическата криза, която имаме в момента, да се превърне в междуинституционална", подчерта Младенов. "Рискът обаче от такава криза е изключително реален", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
баста преди 3 години
Николай Младенов и той от ДС котило.Активис в ДКМС. Работил за "Отворено общество", Световната банка,минал през СДС та у ГЕРБ.На 28 май 2012 г.той е домакин на срещата на сирийската опозиция в Правец, включваща делегации на Сирийския национален съвет, Кюрдския национален съвет и Националния блок, който обединява всички племенни лидери, които са срещу законното правителство на Башар Асад.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диалог искал, диалог с кого, с мутрите ли? Няма диалог с мутрите. Мутри вън и това е.
40
2
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Разкарайте този израелски гражданин - няма нищо българско в тоя освен връзките с крадливите кръгове в ГЕРБ и ДПС. Хйде без *** и чужди ционистки агенти.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, хаджипредрастов било *** дума според "Днес"!?
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами даа, ще дойдат нови честни и неопетнени хора да ни управляват, даже им знам имената - Бабикян, Минеков, ***.Другите честни, даже знам кой ще ги посочи и ще им спонсорира избора - Черепа, Цв.Василев, Прокофиев. И ще започне една ми ти борба с корупцията и олигархията, дето не сте виждали досега - невидима!
37
1
 
4
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
И ВИС.... И СИК... ВСЕ СА ФОРМАЦИИ НА БКП/БСП!!!!ЧИСТКАТА ДА ПОЧНЕ ОТ ПОЗИТАНО.. ХАХАХААА..... НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА. .
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ ОГЛЕДАЛ СЕ И ПАК В ТИЯ ТАКАВА Е РАБОТАТА И НА ТЕЗИ ХУБАВЦИ.ТРЯБВА ТАЗИ ЦЯЛАТА ПАПЛ...АЧ ДА СЕ ИЗМЕТЕ И ДА ДОЙДАТ НОВИ ХОРА НЕКРОМОПЕНТИРАНИ КАТО ТЕЗИ СТАРИ МУЦУНИ РАЗБИРА СЕ РЕФОРМА И НОВИ ХОРА В СЪДЕБНАТА ВЛАС.
35
4
 
12
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
На зле вървят нещата щом и този недовършения изпълзя отнякъде. Той вече веднъж категорично е доказал, че от него нищо не става, така че не е необходимо да се правят нови експерименти.
34
0
 
2
 
! Отговори
9689 преди 3 години
Бебчо,не се ври тук там.
33
7
 
2
 
! Отговори
А ето и един преди 3 години
който иска СИКаджийските мутри вън от властта, за да дойдат ВИС аджийските. А лустрацията естествено се отнася само за едните ,нищо че пише с главни букви.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Територията скоро ще бъде напълнена с еврейски заселници.
31
2
 
10
 
! Отговори
Мисля преди 3 години
Евреинът комсомолец-комунист, бивш де, е много подходящ за премиер на Територията населена с овце.
30
3
 
5
 
! Отговори
Ето тук преди 3 години
някой ме подсеща че за него РЕСТАРТ значи сегашните МУТРИ да се сменят НЕГОВИТЕ МУТРИ. Има и такива за които рестарт е да се върне КОМУНИЗЪМА И СОЦИАЛИЗЪМА. За някои рестарт е България незабавно да напусне ЕС и НАТО. За някой рестарт е да ни управлява Путин , а за други Ердоган. За някои рестарт е источна Румелия да стане автономия на турците в България или поне да се даде по-голяма независимост на местната власт.
29
2
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 3 години
РЕСТАРТ НА СИСТЕМАТА.
28
3
 
9
 
! Отговори
гост преди 3 години
Рестарт - Да. Рестарт с мошета начело - Не!
27
0
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Струва ми се че от толкова много напичане на слънцето ,си така слънчасал ,че не знаеш къде се намираш.
26
0
 
2
 
! Отговори
Pralo преди 3 години
Da nujdajetese ot drugo , ot prevaspitanie , nov softwer na celija balgarski narod!!!!!!
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, Младенов, системата си е добра, нуждаем се от смяна на мутрите. И твоята мутра няма място.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този психопат от СДС е масон и отговаря за унищожаването на държавите по света.Явно се е задействал и е задействан по масонска линия.Няма да се учудя ако след изборите масона Слави го подкрепи за премиер.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива като този докопат ли се до властта ,господин Борисов ще ни се види като слънце!