Борисов: Правова държава не се постига с грубо нарушаване на реда

Юмрукът не е символ на демокрацията, заяви премиерът
23 авг 2020 10:51, Александър Попов
1145
Борисов: Правова държава не се постига с грубо нарушаване на реда
Снимка: БГНЕС

Днес, 23 август, е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век. Официалното наименование у нас е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им.

Премиерът Бойко Борисов също почете паметта на жертвите, но направи аналог и с днешния ден.

Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм.

Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела.

Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
860
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До za BGС какво пък на тебе ти пречат Англия,Франция,Германия,бе нено.р.малник?
859
5
 
2
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Увредените от системата ги убива майки търсели храна и вода ? Ами да ходят да излижат яйцата на Отровното трио по стените на сградите ! Има и домати предполагам още не са се развалили...
858
3
 
6
 
! Отговори
za BG преди 3 години
Още един път германците закопаха България...................първо изгубихме двете световни войни благодарение на тях, сега немска фондация създаде недоразумението ГЕРБ................да..........................няма как да ги обичаш швабите!!!Но България ще оцелее въпреки западните гадини от Англия, Франция и Германия!!!България над всичко !!!Бог да пази България!!!
857
4
 
2
 
! Отговори
Спортисти преди 3 години
Кой не скача е червен ...
856
2
 
6
 
! Отговори
КТБ преди 3 години
Помнете крадеца винаги вика едно !Дръжте крадеца !
855
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ми стана любимият комунист от всички други бивши коминдета .То ако не си бил комсомелец и работа не можеше да си намериш хибава .Сега ако не си от ГЕРБ кучета та яли !
854
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент Буда вика на дригите агенти да спят спокойно !Всичките работихте за Русия .Гаварит Масква !Те младите не знаят кви обучени барети сти !Учиха ви на дуржавна сметка в Моска и Источен Берлин.То в Щази ви пазят имената на комунистите агенти още !
853
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуниста мразил комунизма ?И бил убеден че реваншизма на репресираните би бил вреден за него !Колко от убийците в Белене политически насилствено налагащи комунизма в затворите.Колко милиционери са наказани като агенти на БКП и КПСС доказани убийци .Мога да ви кажа точната цифра !Нула комунисти са накзани за хиляди зверства !
852
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а ти как свали Ореха!!! вън мутро!!!!
851
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баце изнасилиАма ние точно затова не ви искаме,защото управлявате с насилие и терор!Да не мислиш,че се радваме ,че сте смазали Радев,че убихте баща му или че мачкате други български граждани?Да не мислиш,че се радваме ,че сте "изгорили" български граждани и сте искали същото и за Елена Йончева от БСП?Вижте си изразите - "смачкали,изгорили,изнасили,смачкване на физиономията" и т.н.Ние се отвращаваме от насилието и затова трябва да си ходите!
850
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме БСП да поеме властта,стига вече терор над населението,докато вие 11 години крадяхте,следяхте сцецомобилите и слухтяхте,населението скоростно напълни гробищата и не Радев всява разделение и омраза,а вие от ЕНП!
849
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е най-гнусния и нагъл лъжец и крадец ,стоял начело на държавата ни вече 11г.
848
8
 
5
 
! Отговори
А преди 3 години
Хората не харесват Борисов и феодалите му корумпирани по места. Но ще го подкрепят пак. Защото алтернативата е мрачна и ужасна. Само вижте: Мая, Слави, Ицето, Нинова и Радев - бесилки, чували за трупове, ковчези, отрязани свински уши. Кой нормален човек приема и подкрепя тия послания.
847
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберази . Изгерберастихте се последните дни.
846
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Мястото на този угоен престъпник е в кафеза.Лойко ще последва съдбата на Тато ,комуто вярно служеше до последно.А тези приказки за комунизма ,от неговата ненаситна уста звучат фалшиво.Дядо му е пукнал като куче 15 години преди да се пръкне Лойко, защото е крадял от парите за войнишките вдовици в с.Хераково.Същото прави днес мутрата и се хили нагло в очите ни.
845
4
 
11
 
! Отговори
срамота преди 3 години
Срамота е неграмотния банкянски *** Боко да говори за правова държава , и всеки ден да нарушава законите.Шофирането на джипа на НСО е най-малкото му престъпление.За всички останали баш тулупа на държавата ще лежи дълги години в затвора.Нищо че от 40 дни се крие в миша дупка.
844
10
 
7
 
! Отговори
555 преди 3 години
Интересно , не сме някаква тропическа страна , а виждаме по улиците папагали крещящи оставка . А мозъка на папагала е като детско амидофенче и е програмиран от хиени и харпии чакащи удобния момент да отмъкнат плячка както са го правили и до сега , а папагалите ще си останат с празни човки и вечно крещящи .
843
6
 
10
 
! Отговори
Благодарско преди 3 години
Нека каже как се унищожава правовата държава. Благодарности и на Берлин за това, че фондацията им Ханс Зейдел създаде това недоразумение ГЕРБ, а също така и Брюксел за спонсорирането на това ОПГ чрез евро фондовете.
842
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юмрукът не е символ на демокрацията, заяви премиерът. Виж пищовът ми е!След като няма правосъдие в тая държава, Борисов е министър-председател на едно НИЩО!
841
6
 
8
 
! Отговори
555 преди 3 години
Не знам и не съм виждал Борисов какво е "заграбил" според някои "много информирани" , но знам със сигурност , че българския народ е ограбен чрез фалита на банките над 35 милиарда долара и в джоба на " грабителя " Борисов няма нито долар от тези пари . Разбира се се знае кои са се облагодетелствали .