Борисов: Правова държава не се постига с грубо нарушаване на реда

Юмрукът не е символ на демокрацията, заяви премиерът
23 авг 2020 10:51, Александър Попов
1145
Борисов: Правова държава не се постига с грубо нарушаване на реда
Снимка: БГНЕС

Днес, 23 август, е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век. Официалното наименование у нас е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им.

Премиерът Бойко Борисов също почете паметта на жертвите, но направи аналог и с днешния ден.

Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм.

Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела.

Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
840
5
 
5
 
! Отговори
дърт преди 3 години
А кога е Денят в памет на жертвите на "демокрацията" и "пазарната икономика"?
839
6
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
За сведение на представителите на крепостния съветски комунизъм във форума, които тук непрекъснато твърдят, че ГЕРБ и Бойко Борисов са крадци, напомням, че на крадливите правителства веднага спираха евро-парите от Брюксел. Всички помним, че евро-парите за България бяха спирани единствено на комунистите Станишев и Орешаарски, но никога при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. Не можете да излъжете никого, нещастни русо-роби...
838
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокича и Правова държава... Смех!
837
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката не ме представлява. Не съм упълномощавал силоваци с основно образование да ръководят държавата. Не смятам да спазвам "законите" им.Оставка и ефективни присъди за мутрите от хунтата Гроб!
836
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, наистина ни мислите за слабо умни явно!Долу гербавите крадци, съд и затвор за тях и троловете им!Няма как да продължавате да се гаврите с хората и те да мълчат!
835
5
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Какво прозрение!Сега ще спя спокойно,понеже аз съм...лош мат`рял,и имах нужда главният тълкувател на планетата да ми разясни туй-онуй.
834
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага ти повярвах, гербав тролей лъжлив!Даже мисля да гласувам за Мутрата, че е голям държавник.Ха ха ха...
833
7
 
5
 
! Отговори
+++ преди 3 години
накратко: не се срамувайте от стила на Борисов, а събудете най-важните си инстинкти - инстинктите за самосъхранение, и помислете в каква държава искате да живеете. При кого от всички онези, които протягат ръце към властта, ще се чувствате сигурни - за себе си, за децата си, за дома си или ... за парите си? Говоря само от свое лице, останала съм сирак твърде рано и разчитах само на себе си. Не съм била на държавна работа от 30 години, ... и не съм членувала в политическа партия .
832
5
 
7
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Когато говорим за политици, отдавна не гледам какво са завършили, а гледам какво добро правят за нас... Имам малка, кокетна фирма точно от 30 години и зная какво е да се заблудиш от едно CV, напомпано с много дипломи без покритие, без талант, без хъс и способности. Отдавна дори не гледам дипломите при назначение, защото е нужна една седмица за да видя какво има човекът под шапката и какво може...
831
6
 
9
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Преди 10 години - спрени фондове и пари от Европа, престъпления във всяка сфера и всяка програма, стачки, ... кризи! Той успя да успокои границите, намери верния път към съседите, и страната ни не пострада от бежанската вълна. Този *** върна България на картата на Европа и качи кредитния ни рейтинг до невиждани висоти. Страната ни е с авторитет в Европа и ако не ви се вярва, общувайте повече с чужденци. Не с политици от други държави, а с чужденци,
830
7
 
7
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Настъпи разцвет в районите с добри кметове. Пътувате ли из страната? Съветвам ви, има какво да видите на много места . Борисов е и строител, и земеделец, та ако щете и животновъд по душа, но е политик и държавник, от типа "стопанин", какъвто не сме имали в цялата ни история. Наясно съм, че с това ви дразнеше... За много от вас може и да е ***, но много скоро ще разберете, че се е справил блестящо като държавник след разрухата,
829
7
 
8
 
! Отговори
+++ преди 3 години
->Безпросветникът търсеше мир в държавата и мир със съседите, стискаше здраво кесията й и контролираше харчовете като човек, който искаше да ни освободи от заемите, за да качи кредитния й рейтинг, който сигурно знаете, че е изключително важен. Можехме да затънем в заеми, но нали не искате децата ни да изплащат тези заеми? Борисов свали данъците, построи пътища, пречиствателни станции, мостове и пр. за да дойдат чуждите инвеститори. И те дойдоха!
828
6
 
6
 
! Отговори
+++ преди 3 години
А дали не е по-добре да говорим за свършената работа от всички преди Борисов, взети заедно? Каква полза донесоха на държавата и каква вреда за 20 години. Заедно! Няма да изреждам образованията им или езиците, които говореха, защото каква беше ползата на народа от тях? Грабежи, приватизация, безотговорност, заеми, нестабилност, лавина от фалити на банките, сринат авторитет на държавата, тотална несигурност... А какво се построи за 20 години, освен един лъч от метрото
827
1
 
6
 
! Отговори
Бойко,наивен си! преди 3 години
Каква правова държава и какъв ред можеш да очакваш от селските апаши на комунизма. Генетическите престъпници могат да бъдат обуздани единствено зад решетките и това ще стане, когато му дойде времето, а то наближава... читател
826
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу тлъстата и алчна Мутра от СИК!Затвор!
825
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе я марш в анадола недоразумение гербераско Мухобойко чекмеджето
824
1
 
3
 
! Отговори
Правова държава не с преди 3 години
Така де,ама помислете и за народа си,а не само за вашите!
823
2
 
4
 
! Отговори
Предсказание преди 3 години
Драскачи,предатели,измамници,корумпирани и т.н.Всичките сте в казана.Нема излизане.Требе некой да спука казана и да излезете .
822
4
 
7
 
! Отговори
за ПРАВОВА ДЪРЖАВА преди 3 години
....АМА , ТАКА У/ПРАВНИЦИТЕ И НА ТЕБЕ СА ТИ ДАЛИ ПАРИ ЗА ДА УЧИШ ....АМА ТИ И ТОВА НЕ СИ НАПРАВИЛ ... ЩОТО "УПРАВНИЦИ" СЕ ПИШЕ С "У"...А НЕ С "О" НЕКАДЪРНИКО..ХА,ХА,ХАААААААА!
821
8
 
10
 
! Отговори
антиПротестър преди 3 години
Стига цвъркахте бе, шепа клатят държавата. Искаме ГЕРБ, като не ви изнася, махайте се !