Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие"
Обновена: 23 авг 2020 13:50 | 23 авг 2020 13:50, Александър Попов
326
Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад
Снимка: БСП

Корнелия Нинова се срещна със симпатизанти на БСП в Козлодуй, Мизия, Оряхово, Хайредин, Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.

Тя отчете, че българският Северозапад е най-бедният - 33-ят регион в България и в целия Европейски съюз и "следователно му е необходима целенасочена помощ и политика за промяна на това положение. Ние сме го заложили като приоритет.ва заяви Корнелия Нинова днес на срещата в Козлудуй на която присъстваха и членове на партията и от Мизия, Оряхово и Хайредин.

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие, за да тръгне регионът напред. Първото ни конкретно предложение е "Национален фонд за сближаване между регионите". Оттам трябва да дойде ресурс за даване на тласък за здравеопазване, образование, работни места, за да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови. Ключов въпрос е този за укрепването на местната икономика. Последната подобна мащабна политика по отношение на работни места и стимулиране на местната индустрия е правен в началото на 70-те години", заяви тя.

Нинова подчерта, че "днес има нови реалности, които изискват и нови мерки - инвестиции в индустриални паркове, в бизнес инфраструктура, в социални предприятия; създаване на привлекателна икономическа среда – преференции за местния бизнес по смисъла на ЗКПО и преференции от Местни данъци и такси за първите пет години от съществуването на нови фирми".

"Работим по два свързани сектора, които са подценени тук – селско стопанство и туризъм. Селско стопанство – подкрепено зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство; туризъм – подкрепа на регионални туристически продукти. Ние винаги сме ориентирани социално, с грижа за хората. Затова в този пакет специално място е отделено за хората, на младите - жилищна програма за млади квалифицирани кадри; привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии срещу завръщане в района, в т.ч. стипендии за студенти по технически специалности, необходими за развитието на съответните отрасли в икономиката; – стипендии за студенти, които след завършване се ангажират да работят в общинските администрации (повишаване на административниякапацитет); – стипендии за гимназисти и подпомагане на професионални училища и паралелки с оглед създаване на бъдеща квалифицирана работна ръка за предприятията.

Корнелия Нинова припомни, че в този регион се подценяват природните бедствия. 

"Знаете какъв ад преживяхме заедно с вас при наводнението в Мизия, където живее семейството ми. Наводнения, свлачища, горски пожари - това изисква специален фокус и внимание, защото 5 най-важното е човешкият живот и запазване на собствеността на хората. В заключение, без хора няма как да възродим региона. Тоест всяка политика оттук насетне трябва да е подчинена на това. Грижа за хората, за да останат и да възродят този край на България", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
3
 
! Отговори
БАТ САЛИ ДО 291 преди 3 години
ЗЛАТНА ТИ УСТА !
268
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е много досадна личност и сигурно ще я сменят.
267
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааа, тая що не се скрие някъде с планът си - "Дайте да дадем" :)))))))))))))))Смешни ***!!!
266
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те първо ги баталясаха, сега ще ги възраждат. Какъв цинизъм само! Ако не беше тъжно, щеше да е семешно!
265
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха предизборните лъжи започнаха
264
0
 
16
 
! Отговори
План преди 3 години
Време е КН да изработи план за свиване на платната. Скоро БСП ще има нов лидер!
263
2
 
13
 
! Отговори
Кире преди 3 години
В Северозапада, най-големия проблем от преди обезбългаряването даже, е манталитета и културните особености на населението.
262
0
 
26
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Да не е решила да върне, откраднатите от Техноимпекс милиони...
261
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела към Северозапада: Беднюги, гласувайте за нас, пък ще видим...
260
0
 
27
 
! Отговори
Peter преди 3 години
Думата "равенство" е замененена със "сближаване". Вълкът козината си мени, нрава не..:-)
259
0
 
39
 
! Отговори
ROSEN преди 3 години
Г-жо Нинова, Вие не може да управлявате каса с оборот 1-2 милиона, а претендирате да управлявате 120 милиарда. Не стига, че касата на БСП е празна, а имате и кредити да връщате.Всеки нормално мислещ Българин ще се замисли дали да остави данъците му, осигуровки, бъдеще и прочие, на човек довел поне 2 пъти организации до фалит. И троловете да слагат минуси - това са Фактите.
258
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асфалт не се яде, ама туризъм и инвестиции без пъти няма.
257
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да разрешат единствено и само там отглеждането на коноп и регионът ще дръпне напред за норматив.
256
4
 
33
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Аууу, сега ще драсне плана си на това листче и северозападнала България ще изпревари Швейцария. Смешно.
255
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте си работата,подкрепям БСП,не искам новите партийки-патерици,предпочитам БСП и ДПС или в краен случай ГЕРБ,но не и пак измами на избирателите и терор над населението!
254
2
 
35
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тази пие ли си хапчетата редовно?!
253
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АрбитраШ........дискусиите за психодиспансерните разстройства/отклонения...са на друг адрес
252
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Република на младостта Странджа =Сакар,това сега същата извратения,той северозапада вече се съвзима по лека лека но ще дойде Корнела и ще направи магистрала до Крушовица както любомецът и Тошо до Правец.Мокри сънища!
251
3
 
8
 
! Отговори
Арбитраж: преди 3 години
P.S. Арбитраж от страна на Българският народ означава само едно единствено нещо!ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ! Оставаме в Европейският съюз, но преходът да бъде обявен за изключително престъпен период от българската история! Ще гласувам само и единствено ако има и бъде ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!
250
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арбитраж=лекувай се откачалко