ЕК предлага €511 млн. финансова подкрепа за България

Заемите ще са за режима на работа при непълно работно време
24 авг 2020 22:30, Елка Василева
82
ЕК предлага  €511 млн. финансова подкрепа за България
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия представи на Съвета предложения за решения за предоставяне на финансова подкрепа в размер на 81,4 милиарда евро на 15 държави членки в рамките на инструмента SURE.

Инструментът SURE е съществен елемент от цялостната стратегия на ЕС за защита на гражданите и смекчаване на тежките социално-икономически последствия от пандемията от коронавирус, съобщи представителството на Европейската комисия в България.

SURE може да осигури финансова подкрепа в общ размер до 100 милиарда евро за всички държави членки. Комисията предлага на Съвета да одобри предоставянето на финансова подкрепа за България от 511 милиона евро.

Още по темата

След като Съветът одобри тези предложения, финансовата подкрепа ще бъде предоставена под формата на заеми, отпуснати при благоприятни условия от страна на ЕС за държавите членки.

Тези заеми ще помагат на държавите членки да се справят с внезапните увеличения на публичните разходи за поддържане на заетостта.

По-конкретно те ще помогнат на държавите членки да покрият разходите, които са пряко свързани с финансирането на националните режими на работа при непълно работно време и други подобни мерки, които са въвели в отговор на пандемията от коронавирус, по-специално по отношение на самостоятелно заетите лица.

Отпускането на заеми на държавите членки в рамките на инструмента SURE ще бъде подкрепено от система от доброволни гаранции от държавите членки. Комисията очаква процесът на финализиране от страна на държавите членки на споразуменията им за гаранция с Комисията да приключи много скоро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
hitar hod na bankerite zadushiha ikonomikite s marionetkite si sega eto zaemi shte ima lihvi no kakvo tolkova nie gi pechatame ot vazeuha i iskame lihva posle.
71
2
 
1
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
ЕК предлага, а журналистите от Герб си мислят, че 20 % от енергийния хъб в Гърция са равни на 80 %. Да ме прощават финансовите им експерти и политически лидери, но България от 10 - 11 г. няма никакъв икономически напредък. За справка, вижте изменията на борсовите, а не на Борисовите индекси. Под борсови имам предвид тези на БФБ. Между другото, БФБ не означава Бойко Методиев Борисов. Банката ББР означава, че Бойко М. Б. раздава държавните пари като свои собствени.
70
2
 
2
 
! Отговори
Крадат и още как преди 3 години
Крадат ГЕРБ като за последно и затова вече трети мандат на Бойко сме все на опашката на ЕС - най-бедната и най-корумпирана държава с най-бързо намаляващо население.По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, а сегате имат два пъти по-висока минимална заплата от нас. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.
69
3
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА преди 3 години
ГЕРБ КРАДАТ, ЕНП ПРИКРИВАТ ГЕРБ, ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПРИКРИВАТ ГЕРБ. НО ПЪК БАЩАТА НА МЪЖА НА ЕЛЕНАТА ПОСТРОИ КЪЩА ЗА ГОСТИ БЕЗ ГОСТИ С ЕВРОПАРИ И СЕГА ВИСИ ПО РУСКИТЕ САЙТОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ИМОТИ, А ТЯ ИЗТЕГЛИ ОТ КТБ 500 000ЛВ БЕЗ ДА ГИ ВЪРНИ ЩОТО НЕ ЗНАЕЛА, ЧЕ КТБ ЩЯЛА ДА ФАЛИРА- ТОВА Е НЕИН ЦИТАТ- А СЕГА ДЕ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ОБИЧАТ НАЙ ВЕЧЕ ЧУЖДИ ПАРИ.
68
3
 
3
 
! Отговори
РЕЗИЛ РАДЕВ РЕЧЕ преди 3 години
УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО...КРЕДИТНА АГЕНЦИЯ FITCH- BBB- УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ- А СЕГА НА КОЙ ДА ВЯРВАМ
67
3
 
3
 
! Отговори
РЕЗИЛ РАДЕВ преди 3 години
ГН ПРЕЗИДЕНТ, ВИЕ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ГЕРБ КРАДАТ МОЛЯ ДАЙТЕ ФАКТИ- НЕ СЪМ РАЗСЛЕДВАЩ, НО ГЕРБ КРАДАТ, МНОГО КРАДАТ...
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯКОЙ ПО ДОЛУ СТАРАТЕЛНО ПОВТАРЯ ЧЕ ГЕРБ КРАДАТ, А СЕГА ДА НАПОМНЯ А ВИЕ НАПРАВЕТЕ СПРАВКА ЗА 26.ЮЛИ 2008Г- ПИСМО НА ЖАН ЛЮК ДЕМАРТИ УВЕДОМЯВА РАЗЛИЧНИ БГ РЪКОВОДИТЕЛИ, ЧЕ БРЮКСЕЛ СПИРА НА БЪЛГАРИЯ НАД 560 МИЛИОНА ЕВРО ПО ПРОГРАМИТЕ ФАР, ИСПА, И САПАРД- ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ ЗА АРЕСТУВАНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТГОВОРНИ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПОДКУПИ, ДОКАЗАНИ ЗЛОУПОТРЕБИ И ОТКЛОНЯВАНЕ НА ЕВРОСУБСИДИИ- ТОГАВА УПРАВЛЯВАХА БСП И СТАНИШЕВ, НАЛИ- А СЕГА СЕ ХВЪРЛЯТ ОБВИНЕНИЯ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА....
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До NATO&EU_вън!Ама ти честно ли си мислиш, че всичко е само за това?
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е - ето сега, ще се раздават пак пари на пенсионери. И ще се бият в гърдите, какви са велики. Че раздават подарени пари.
63
2
 
2
 
! Отговори
Ей тъй... преди 3 години
511 млн. ???? ....Очаквайте "нова вълна" на пандемията значи...
62
2
 
3
 
! Отговори
СС преди 3 години
Охаа, ще има още 1 милиард за крадене - никаква оставка! :) :)
61
4
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
50-те евро изглеждат добре на снимката. Но пачките от 500 евро в чекмеджето на Бойко изглеждаха още по-добре. Има още за пълнене.
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е подкрепа, щом е заем.Подкрепа е да има пазари или поне равни условия.Защо не пишете с колко и как се подпомага селскостопанският сектор във Франция, в Нидерландия от една страна, и от друга - в България. Щот плямпалото Меглена Кунева, преговаряща за всичко, без да знае нищо, се е договорила да сме сринати. ама 'свобосдни" за медии и движение на работна ръка.
59
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накой да е чул Русия да ни даде нещо ?Те винаги искат да вземат , никога не дават
58
8
 
7
 
! Отговори
NATO&EU_вън! преди 3 години
Подплашиха се, че губят влияние и няма да има кой да им мие чиниите ако сегашния "кабинет" си отиде. Затова пращат едни 5оо млн. , които да бъдат използвани по всички възможни начини да се замаже ситуацията с народното недоволство
57
5
 
7
 
! Отговори
Шиши преди 3 години
Thank you, EU!
56
7
 
12
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Тези пари ще бъдат гепани от родните калинки.
55
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ква подкрепа ни предлагат тия бе?Абе тия бастуни знаят ли кой управлява тук бе?Нали като напише нашият Тиквен Бог новата конституция и до една година Германия ще ни диша прахта бе!
54
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Младияпремиерсхарематук не мога да се съглася...терминала е за страхливците...достойните се борят за извоюването на правата и свободите си...Левски също е могъл да се качи на коня и да емигрира...и ни има заради хора като него борили се с цената на живота си...терминала не е вариант..
53
4
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До ББЩом не си ББ , ясно ако сме повече искащите да променят това което наричаме държава, може и да стане!!!!И аз да те допълня,сега се разбрахме.