Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2 септември!

Главният прокурор няма да бъде прекалено овластен
24 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
60
Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2 септември!
Снимка: БГНЕС

Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим към консултации за приемане на решението за отиване към Велико народно събрание, каза Красимир Ципов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

120 подписа са необходими, за да бъде внесен проектът на нова Конституция. Ципов посочи пред БНР, че утре ще започнат преговори с ПГ на "Обединените патриоти" и изрази надежда в следващите дни да продължат с останалите парламентарни групи.

"Нашите очаквания са, че ПГ на "БСП за България" няма да участва в консултациите", добави той.

Желанието на управляващите е консултациите да приключат възможно най-бързо, за да може в рамките на следващата седмица да започне процедурата по събиране на подписи.

Ципов отказа да коментира критиките към представения от ГЕРБ проект за нова Конституция и заяви:

"Ние сме преследвали една цел - да представим вниманието на Народното събрание проект, който да бъде разгледан, за да може при свикване на ВНС да могат да се правят предложения по всички текстове в Конституцията. Към настоящия момент този текст на Конституцията казва, че ВНС се произнася само по въпроси, по които е сезирано. Идеята е да внесем един проект, който във ВНС да може да бъде променян, допълван, изменян, так че да отговори на очакванията на всички български граждани".

Красимир Ципов беше категоричен, че главният прокурор няма да бъде прекалено овластен според предложения текст, касаещ съдебната система.

"Става дума за разделяне не само на ВСС, но и на Инспектората към ВСС на два органа - Съвет на съдиите и Съвет на прокурорите и следователите, съответно инспекторати към тези два съвета. Смятаме, че по този начин, като всичко се решава в съответната магистратска общност, може да бъде постигнат желаният резултат - да се премахнат всички съмнения за намеса в съдебната власт. Затова предложихме президентът да не бъде ангажиран с издаването на укази за назначаването на т.нар. трима големи".

По думите на Ципов Народното събрание не може да се саморазпусне и препоръча президентът Румен Радев да прочете Конституцията преди да призовава за това.

В събота от връх Шипка Радев призова депутатите да се саморазпуснат.
 


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
жалко наистина преди 1 година
пРезидента така и не си научи правата и задълженията за три години.Той все още си въобразява че може сам да си дава права и да си възлага задължения.Това своеволие е наследство от социалистическата му наследственост.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добре да скъсаме веднъж за винаги с Димитровската конституция на БКП, но трябва задължително да скъсаме и зависимостта си от Русия. Срамота е българският президент и българският премиер да се страхуват от Русия и да мълчат за руските безобразия които се извършват ежедневно в България.
46
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
колко му е на им бутните по едно милионче
45
2
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 1 година
Ципов колко пари струват 120 гласа
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко продаде държавата на САЩ
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Боко за втечнената газ. Суперлативи.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия така ще ни нагласят с новата конституция ,че свят ще ни се завие ,единствено е добре ако стане разбирасе ,депутатите 120)нищо чудно и да скъсат и имунитета на президента бря
41
8
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 година
До Активист на БСП..... всички от хунтата та... Нали ги казах, че ако имаше хунта ти щеше да се криеш в някаква миризлива дупка и изобщо нямаше да пишеш простотии в нета, Отровното трио и шайката от кръстовищата щяха да бъдат зад телена ограда на стадиона а фигуранта щеше да свърши като Алиенде. Схващаш ли разликата?
40
7
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 година
Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
39
3
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Как сте герберасти?Още ли не Ви е тръшнала коронката... Ега Ви тръшне...
38
12
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 година
До Анонимен..... Колкоти плащат мутрите бе болен мозъко за да тролиш по.... Чичо Васко от Дубай престана ли да плаща или от Отровното трио не ти дават пари
37
1
 
7
 
! Отговори
160, не 120 преди 1 година
Да не е отпуснал кабинета вече средства за събиране на необходимите подписи?А конституционната процедура за разпускане на парламента е следната - оставка, връщане на мандата и покриване в кучи *** до предсрочните избори.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този сякаш е *** или умственоизостанал. 120 гласа е едно, 2/3 е друго. Отделно никой не им иска поправките в Конституцията. Протестите искат оставката им, не нова Конституция написана от олигархията и мафията. Правят това упражнение да печелят време, но то няма да ги оправи. Те са обречени.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ + ДПС = 120+Разбира се че ще съберете.
34
4
 
14
 
! Отговори
- преди 1 година
Историята ще ви запомни като ЗАЛИЧИТЕЛИ на 1300 годишно държава!Ега ти племето дето се е селектирало! Вие си събирайте подписи...........
33
3
 
11
 
! Отговори
Няма да съберат преди 1 година
До КОНСТАНТИНОВ: Без БСП и ДПС няма как да се съберат 160 гласа. А Доган вече е отписал Бойко. ДПС няма да са нито "За" нито "Против". Просто няма да гласуват.За съжаляване е Марешки. В следващият парламент я влезе, я не. Сега му беше времето да получи нещо.
32
3
 
14
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ПРОБЛЕМ ДА СЪБЕРЕТЕ И 160.КОЕТО НЕ СЕ КУПУВА С ПАРИ СЕ КУПУВА С МНОГО ПАРИ.
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахаха,чубурашку боления мозък са прави че е антикомунист но подкрепя правителство с премиер който е чле н на бкп и бивша мутра през 90теКолкоти плащат мутрите бе болен мозъко за да тролиш по форумите я кажи?
30
4
 
17
 
! Отговори
Няма да мине преди 1 година
Щели да съберат 120 подписа за какво? В кое Народно събрание се внася проект за нова конституция - в обикновено или във Великото Народно събрание? Четете конституцията. Нека първо Бойко и гербаджиите с патериците им съберат 160 гласа за свикване на Велико Народно събрание, пък тогава да ги мислят проектите.Да не говорим пък за това дали изобщо има проект. Това, което ГЕРБ внесоха е кьорфишек, даже и гербът е сбъркан. Преброяване на баламите.
29
4
 
8
 
! Отговори
До34 преди 1 година
Трол н:епоръбен-"бабикянче"ще викаш на тоя който ти осигурява подаянието за което С:мърдиш тук денонощно!