Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2 септември!

Главният прокурор няма да бъде прекалено овластен
24 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
60
Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2 септември!
Снимка: БГНЕС

Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим към консултации за приемане на решението за отиване към Велико народно събрание, каза Красимир Ципов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

120 подписа са необходими, за да бъде внесен проектът на нова Конституция. Ципов посочи пред БНР, че утре ще започнат преговори с ПГ на "Обединените патриоти" и изрази надежда в следващите дни да продължат с останалите парламентарни групи.

"Нашите очаквания са, че ПГ на "БСП за България" няма да участва в консултациите", добави той.

Желанието на управляващите е консултациите да приключат възможно най-бързо, за да може в рамките на следващата седмица да започне процедурата по събиране на подписи.

Ципов отказа да коментира критиките към представения от ГЕРБ проект за нова Конституция и заяви:

"Ние сме преследвали една цел - да представим вниманието на Народното събрание проект, който да бъде разгледан, за да може при свикване на ВНС да могат да се правят предложения по всички текстове в Конституцията. Към настоящия момент този текст на Конституцията казва, че ВНС се произнася само по въпроси, по които е сезирано. Идеята е да внесем един проект, който във ВНС да може да бъде променян, допълван, изменян, так че да отговори на очакванията на всички български граждани".

Красимир Ципов беше категоричен, че главният прокурор няма да бъде прекалено овластен според предложения текст, касаещ съдебната система.

"Става дума за разделяне не само на ВСС, но и на Инспектората към ВСС на два органа - Съвет на съдиите и Съвет на прокурорите и следователите, съответно инспекторати към тези два съвета. Смятаме, че по този начин, като всичко се решава в съответната магистратска общност, може да бъде постигнат желаният резултат - да се премахнат всички съмнения за намеса в съдебната власт. Затова предложихме президентът да не бъде ангажиран с издаването на укази за назначаването на т.нар. трима големи".

По думите на Ципов Народното събрание не може да се саморазпусне и препоръча президентът Румен Радев да прочете Конституцията преди да призовава за това.

В събота от връх Шипка Радев призова депутатите да се саморазпуснат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагледен пример за платен *** - Чебурашка!!!
26
4
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДЪРЖАВА КОЯТО ПЛАЩА Детски надбавки за ДЕЦА БЛИЗНАЦИ-- И ПЛАЩА ЗА ЕДИН САМО- ОТПИШЕТЕ Я ТАЗИ ДЪРЖАВА!! ТОВА Е НЕЩО КАТО НАУЧНА ФАНТАСТИКА -ДВАМА ЧОВЕКА БЪЛГАРИ- НО ЗА ДЪРЖАВАТА Е ЕДИН !!! ТОВА НИКЪДЕ ПО СВЕТА ГО НЯМА !! НЕЩО КАТО ФИЛМ ОТ СТИВЪН КИНГ!!
25
13
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... Фигурант" означава, че е важна фигура в политиката... ЗНАЧЕНИЕ НА ДУМАТА ФИГУРАНТ :1.В театъра или в киното участник в представление без текст, участник във фона; статист.Започна като фигурант. 2.Прен. Разг.Ръководно лице, което не взема собствени решения, а изпълнява нечии нареждания; безличен човек.Трябва ни истинският ръководител, а не фигурантът
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29, колкото и да се опитвате да заблуждавате народа - няма да ви се получи. Всеки знае какво е фигурант, ако не знае може да види значение на думата в тълковен речник. Герберски президент не имало в Б-я до момента. Президента не е фигура, а държавен глава. Мога да оборя всяка една дума написана от вас, но няма смисъл да споря. Прякора Фигурант идва от Черепа. Не са го измислили мисирките и калинките. Означава ръководно лице, което изпълнява нечии нареждания, не взема собствени решения, безличен
23
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберският президент имаше и има такива противни прякори и определения, че "фигурант" е комплимент."Фигурант" означава, че е важна фигура в политиката. Фигурата на президента постоянно застава на пътя на престъпниците, спира ги с фигура, препречва им пътя на престъпленията.Незаобиколима фигура, от която калинките, мисирките и главанаците кудкудякат денонощно.
22
19
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На 02.09.2020г. може в зала да се съберат 160 гласа и Румен Грипенов да го изпъдят позорно от президентството :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Тогава червената юница да довърши мандата. Даже този вариан устройва и БСП-то :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
21
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не подкрепихте президента Плевелиев за втори мандат? Срамувахте се от него. Срамувахте се много и му сложихте динена ***. Срамуваха се и хората дори гласували за него.Избрахте следващата петрушка.Народът избра негерберски президент.
20
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Гласуване вот на недоверие: 124 против, 11 въздържали се. Айде комунисти, смятайте си ги по групи! Това без ДПС в залата - 26 гласа.
19
6
 
13
 
! Отговори
Пак ви казвам преди 3 години
Който се смее последен най-добре се смее.Не я проумяхте тая поговорка,ей.Ама какво да се прави и вие като баце, имате свръх недостиг на сиво вещество.Ще си хуртуваме на 02.09.
18
8
 
10
 
! Отговори
СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯ преди 3 години
ГЕШЕВ , Е НЕСМЕНЯЕМ ПРОКУРОР ЦЕЛИ 7-ГОДИНИ!/...Пописана е лично от Президента-/Фигурант/.../СМЕХ...ХА,ХА,ХАААААААААА....
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е локомотивът на ГЕРБ. Останалите гербери са вагони.Откачат ги, закачат ги, композират ги, калинки, ***, главанаци, всякави се закачат и откачат.
16
11
 
12
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Не знам дали ще съберете 120 подписа, но със сигурно 120 ще се окажете заедно в затвор догодина.
15
12
 
12
 
! Отговори
ЕХ , ГРИПЕНЕ ГРИПЕНЕ преди 3 години
ДАЛИ ЩЕ ОЦЕЛЕЕШ....ИМАМЕ ПИТАНЕ...ХА,ХА,ХААААААААААА...ПОДПИСКАТА ЗА ИНПИЙЧМЪНТ---ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА!!!!ОБРЕЧЕ СИ , ДРАГИ...!
14
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласно Конституцията Гешев е несменяе 7 години
13
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първият поискан импийчмънт в Б-я само 6 гласа не достигнаха на мнозинството в БГ парламент за прекратяване правомощията на президента Г. Първанов. Ако има втори поискан импийчмънт има голяма вероятност да съберат 162 гласа. По - важно е, че според БГ Конституция по чл.97, ал.1, т.2 това може да се случи без импийчънт. Конституционния съд може да назначи експертиза и да се проверят всички изказвания както и изявления на президента. Така ако е налице тежка невменяемост мантата се прекратява.
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахаДепутатите да се саморазпуснели, а тоя що не се САМОРАЗЖАЛВА Лилиииийййй колко ви е изостанал празидента
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен е нужно да има ограничение колко пъти един политик може да бъде депутат, министър и премиер. Два мандата са предостатъчни, след което бегом към частния бизнес или канцеларска работа. Така хем ще има начин да се отърве народа от калпавите пребоядисани политици, хем ще са принудени да има все повече нови лица
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На втори септември, ще се поставя коледната украса по дърветата. Тази година ще е интересна, герберасти щели да висят, докато изсъхнат като чируси.
9
14
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
БЪЛГАРИЯ ИСКА НОВА КОНСТИТУЦИЯ!!!!!СЛЕД , КАТО ИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА ГЕШЕВ ....ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРАБОТИ КОНСТИТУЦИЯТА!СЪДЕБНАТА ВЛАСТ --Е НЕЗАВИСИМА!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИСКА--РОКАДИ ВЪВ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКА ЧЕ ИЗБИРАЙТЕ: --ИЛИ ГЕШЕВ ...--ИЛИ НОВА КОНСТИТУЦИЯ.....ОПИТИТЕ НА РАДЕВ ЗА "ДИКТАТУРА"---НЯМА ДА МИНАТ!!!!
8
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да обЯсня на ***. При вота на недоверие ГЕРБ събраха 134 гласа с въздържалите се на Марешки. Та така :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) С ДПС правят конституционно мнозинство 160 гласа.