Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2 септември!

Главният прокурор няма да бъде прекалено овластен
24 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
60
Красимир Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2 септември!
Снимка: БГНЕС

Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим към консултации за приемане на решението за отиване към Велико народно събрание, каза Красимир Ципов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

120 подписа са необходими, за да бъде внесен проектът на нова Конституция. Ципов посочи пред БНР, че утре ще започнат преговори с ПГ на "Обединените патриоти" и изрази надежда в следващите дни да продължат с останалите парламентарни групи.

"Нашите очаквания са, че ПГ на "БСП за България" няма да участва в консултациите", добави той.

Желанието на управляващите е консултациите да приключат възможно най-бързо, за да може в рамките на следващата седмица да започне процедурата по събиране на подписи.

Ципов отказа да коментира критиките към представения от ГЕРБ проект за нова Конституция и заяви:

"Ние сме преследвали една цел - да представим вниманието на Народното събрание проект, който да бъде разгледан, за да може при свикване на ВНС да могат да се правят предложения по всички текстове в Конституцията. Към настоящия момент този текст на Конституцията казва, че ВНС се произнася само по въпроси, по които е сезирано. Идеята е да внесем един проект, който във ВНС да може да бъде променян, допълван, изменян, так че да отговори на очакванията на всички български граждани".

Красимир Ципов беше категоричен, че главният прокурор няма да бъде прекалено овластен според предложения текст, касаещ съдебната система.

"Става дума за разделяне не само на ВСС, но и на Инспектората към ВСС на два органа - Съвет на съдиите и Съвет на прокурорите и следователите, съответно инспекторати към тези два съвета. Смятаме, че по този начин, като всичко се решава в съответната магистратска общност, може да бъде постигнат желаният резултат - да се премахнат всички съмнения за намеса в съдебната власт. Затова предложихме президентът да не бъде ангажиран с издаването на укази за назначаването на т.нар. трима големи".

По думите на Ципов Народното събрание не може да се саморазпусне и препоръча президентът Румен Радев да прочете Конституцията преди да призовава за това.

В събота от връх Шипка Радев призова депутатите да се саморазпуснат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Ципов, разкопчал ти се е ципа! *** в целофан да ви сервира Борисов, и него ще го приемете. От такива парламентаристи без грам мисъл нужда няма! Но в селското стопанство ще сте полезни. Ако някой ви казва какво да правите!
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ясно че ще ги съберете 120 подписа,ама с това упражнение само ще протакате до началото на февруари и Тогава няма да имате нужните ви 160 гласа за свикването на ВНС!Така че Оставка!!
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ципооов, не 120 гласа трябват! Трябват ти 160 за импийчмънт на руския агент!! Гешев го чака с нетърпение за да го обвини в държавна измяна!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън от парламента! Вече не сте легитимни представители на народа, а жадни за власт крадци!
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2В голяма заблуда си, ГЕРБ ще последват съдбата на НДСВ.ГЕРБ са лидерска партия и без Борисов отиват в небитието както НДСВ след Симеончо.СДС имаха по-голям заряд, хората им повярваха, но и те излъгаха народа и сега са един файтон с роднините.Всяко нещо с времето си, но за ГЕРБ пътят вече е един, само надолу.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красимир ципов няма дасъбере 120 гласа защото против ще гласуват БСП, ДПС, ВОЛЯ, АТАКА.
1
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ГЕРБ!Единсвената партия,която се обновява!Утре и без Боко,ще се намери достоен лидер!