НФСБ също иска нова Конституция, подкрепя ГЕРБ за проекта

Депутатите на Симеонов също имат предложения за новия основен закон
Обновена: 25 авг 2020 13:37 | 25 авг 2020 13:37, Камелия Цветанова
148
НФСБ също иска нова Конституция, подкрепя ГЕРБ за проекта
Снимка: БГНЕС

След като ВМРО приеха предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конститиция, същата позиция заяви и другия коалиционен партньор на партията на Бойко Борисов - НФСБ.

"Радвам се, че бяха изключително конструктивни разговорите. Колегите заявиха, че имат волята да подкрепят нашето предложение за стартиране на процедура за ВНС и нова Конституция", каза след срещата шефката на НС Цвета Караянчева.

Още по темата

Тя допълни, че консултациите днес са само първата стъпка от разговорите.

"От тук нататък след 2 септември ще стартираме един период, в който ще бъдат разгледани всички предложения, защото всяка една парламентарна група ще има предложения. Отново уточнихме, че в нашия проект ще има съответни технически корекции. Те също са забелязали и имат някои технически забележки и ще бъдат отразени в проекта, който ще предложим за подпис на 2 септември", коментира още Цвета Караянчева.
Валентин Касабов НФСБ също посочи,че разговорите предстоят с уточняване на конкретните теми, изчистване на забележките и с предложенията, които имат.

„Още на 2 септември предполагам, че ще успеем да внесем проекта в деловодстото на НС.

Ние сме доволни, подкрепяме усилията и желанието за нова Конституция, а и част от мислещите хора в България искат да се свика Велико народно събрание“, коментира той.

Съпартиецът му Борис Ячев допълни, че целта е да се обсъдят идеите на всички и да се събере подкрепата на 160 депутати, за да се стигне до свикване на ВНС.

„Ние заявихме подкрепа на първата стъпка събирането на 120 подписа, за да влезе проекта в пленарна зала за обсъждане. Имаме уверенията от ГЕРБ, че нашите предложения ще бъдат обсъдени и ще се търси тяхното място в проекта на нова Конституция“, отбеляза той.
 
Ячев припомни, че част от предложенията на ГЕРБ са и на НФСБ. Като пример той посочи редуцирането на броя на депутатите и индивидуалната конституционна жалба.

Предвидената за днес среща с независимите депутати за днес се отлага.

„Те имат нужда от още време и срещата с тях няма да се състои днес“, обясни шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Довечера на протеста в София преко сили 500 човека с претенции,че те са Народа:):):):)
106
6
 
4
 
! Отговори
Защо предсрочни? преди 3 години
До Bad Company: "Защо рИвети"? Защото никой вече не иска да търпи Бойко и корумпираната му дружинка. Защото всички избори, които са провеждали, са с фалшификации, със 150 хиляди невалидни бюлетини само на последните избори. Масово дописвани и задрасквани протоколи. А по последният гербаджийски закон и отхвърляне на жалби с просто мнозинство, а не с 2/3, както досега.Затова - оставка и избори с машинно гласуване, но проведени от временно правителство, назначено от президента Радев.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо хейтъра!Недей да си мъчиш мозъка!Знам че това което не разбираш го отхвърляш!!
104
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов не вижда нищо отвъд кварталния хоризонт, опасявам се, че никога не е имал политически проект или визия отвъд дребната мисъл да усвоим едни пари. Оказа се зад борда.Тези думи написа в отворено писмо до премиера режисьорът Галин Стоев, директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция."
103
2
 
4
 
! Отговори
Нема червени преди 3 години
няма пембени конституцията е написана да защитава народа сега искат да я променят в полза на олигарсите и на световните организации които искат да ни поробят.
102
1
 
4
 
! Отговори
питайте народа преди 3 години
една групичка мафиоти неможе да решава.
101
2
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Ами сега??? :)Някой ще ми отговори ли , тролчета червени?
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !Ела е моя град и си договори висока заплата. Отиваш при единия, кава ти 800 лева. Отиваш придругия, той ти казва:- Вече ходиш да питаш, знаеш колко е!.Започваш производство - подпалва се. Тръгваш да преговаряш - запорира ти сметктие и ти взимат "устройствата за комуникация", за някакво разследване, дето след 8 месеца няма заключение. Почваш да продаваш, вземеш па изкараш лев, трябв да станеш партньор на който е на власт... ай сиктир.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Традицията показва че четните Велики Народни Събрания са вредни за страната
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един път завинаги да знаем накъде отиваме и да се свърши с източната червена зараза!
97
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ама народа е умен ,не са само некадърните ГЕРБЕРИ в България!
96
7
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Ххахах! Много червен ***, много нещо!! Айде сега да ви питам нещо:Твърдите, че вие сте "народа", нали така? Твърдите, че ще спечелите изборите с голямо мнозинство, нали така? ОкСлед като ВНС в което според вас ще имате мнозинство, а то може да приеме КАКВАТО СИ ПОИСКА Конституция /нямаща нищо общо с тази на ГЕРБ / защо рИветИ???
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета на тези дебилните предложение представям си на Воля какви ще бъдат. Дайте да не се пипа конституцията,да се добави само намаляване на депутатите,и реформите в съдебната система. Американската е така,само се правят поправки,не е нужно да се пипа конституцията от подобни хора като Валери Симеоново,Каракачанов, мозъчния тръст на герб и т.н. Опасно е.
94
0
 
3
 
! Отговори
Волевист-коалиционер преди 3 години
Време е и ние от Воля да заявим подкрепа, така както г-н Марешки каза. След като има основа, нека и ние да подкрепим. Винаги сме подкрепяли ГЕРБ и коалицията, сега пак е време да подкрепим.
93
1
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
До ОставкаА сещаш ли се, че за да получиш, трябва да произведеш, да договориш и продадеш?За заплати и условия на заплащане имате работодатели с които се договаряте! Работодателите, склонни лиса да ви вдигнат заплатите, или държавата трябва да им то налага?
92
3
 
5
 
! Отговори
ДО НФСБ И ВМРО преди 3 години
ВНИМАВАЙТЕ!!!ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ РАЖДА РАВНО ПО СЕБЕ СИ ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ. ДО ГЕРБ, НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ВЪДИЦАТА НА ТЕЗИ БЕЗУМЦИ. АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ТАКА МНОГО ТРУДНИ И ЧЕРНИ ДНИ Я ЧАКАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ. ЖАЛКО ЗА ХУБАВИЯТ НИ НАРОД, ЖАЛКО ЗА КРАСИВАТА ПРИРОДА.НИКАКВО"ЕНОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА",НИКАКВО ПРАВОСЛАВИЕ. ЧЛЕН ПЪРВИ :"БЪЛГАРИЯ Е СВЕДСКА, ПРАВОВА, СОЦИАЛНА И ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА. ЧЛ.2 НИТО ЕДНА РЕЛИГИЯ, НАЦИОНАЛНА ПРЕНАДЛЕЖНОСТ НЕ СЕ ТОЛЕРИРА ИЛИ ИГНОРИРА, ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКАТА СА РАВНОПРАВНИ
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НФСБВарели Релсата иска нова конституция, с точка в която е записано:"Народните представители се избират пряко от партиите, а НФСБ избира Варели Релсата"Искайте си, ама не сте "народа", а случайници се надявам повече да не влизат в НС.Лошото е, че почти всички са случайници, докопали кокала и лаещи срещу всеки, който иска за ги озапти!
90
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
чл.! да оастнат вечни ГЕРБ и ОП !
89
3
 
7
 
! Отговори
nobi преди 3 години
патериците на бойко си показаха рогата, мишки
88
4
 
10
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
До НФСБ: Народа масово иска да се махате, не да ни залъгвате с нова конституция. Бойко докара България до най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-бързо намаляващо население. Сега Велико Народно събрание му се приискало.При Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, сега те са с два пъти по-голяма минимална заплата от нас. Когато се оттървем Бойко и ГЕРБ, тогава ще се отлепим от дъното.